Međimurje Press
Policija

Uhićeni počinitelji nekoliko krađa

ponedjeljak, 18. studenoga 2019. godine

TEŠKE KRAĐE

Uhvaćeni počinitelji nekoliko krađa

Dovršenim kriminalističkim istraživanjima sumnja se da je maloljetnik s područja Međimurske županije počinio Tešku krađu.

Maloljetnik je tijekom noći 24. lipnja ove godine u večernjim satima u Kotoribi, ulici kralja Tomislava provalio u parkirani automobil no ništa nije ukrao.

Provedenim kriminalističkim istraživanjima sumnja se da su 19-godišnjak sa šireg područja općine Nedelišće i troje maloljetnika s područja Međimurske županije počinili Tešku krađu.

Naime, između 29. rujna i 8. listopada ove godine u Gornjem Hrašćanu, polju zvanom „Pašnik“ provalili su u metalni kontejner i ukrali solarni akumulator.

Nadalje, dovršenim kriminalističkim istraživanjima sumnja se da su 23 i 19-godišnjak sa šireg područja grada Čakovca počinili Tešku krađu.

Tako su 8. studenoga ove godine u Gornjem Kuršancu, Ulici Zrinskih provalili u vikend kuću, odakle su ukrali 2 ribarska štapa i udarnu bušilicu.

Ukupna materijalna šteta cijeni se na iznos od više tisuća kuna.

Dio ukradenih predmeta je pronađen i vraćen vlasnicima.

Protiv počinitelja se podnose kaznene prijave, nadležnom državnom odvjetniku.

INFORMACIJA

NAJAVA PROVOĐENJA AKCIJE “PJEŠACI I VOZAČI BICIKLA OPREZ!“

S obzirom na smrtno stradavanje vozača bicikla u prometu, a i pješaka u 2018. godini, cilj je ove akcije, pojačanim nadzorom pješaka i vozača bicikla, povećati sigurnost u cestovnom prometu te podići svijest o potrebi, ali i zakonskoj osnovi obilježavanja spomenute kategorije sudionika reflektirajućim materijama.

Nadalje, posebna pozornost posvetit će se prekršajima vozača bicikla koji ne prelaze ispravno obilježeni pješački prijelaz s obzirom da su glede istog česte pritužbe građana.

Akcija „Pješaci i vozači bicikla oprez!“ provest će se u srijedu 20. studenoga 2019. godine u vremenu od 6 do 9 sati, na području Policijske uprave međimurske.

POLICIJSKI SLUŽBENIK

Nenad Risek

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja