Uhvaćeni u krađi te zatvoreni

Dani vikenda, 21., 22. i 23. prosinca 2018. godine

KRAĐE I TEŠKE KRAĐE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave međimurske evidentirane su dvije krađe, od kojih je jedna gdje je počinjena materijalna šteta manja od 1.000 kuna i dvije teške krađe.

Izdvajamo:

TEŠKA KRAĐA

Provala u kuću

U petak, 21. prosinca u jutarnjim satima, u Svetom Jurju u Trnju, nepoznati počinitelj je provalio u kuću, odakle je ukrao novac.

Materijalna šteta procjenjuje se na više stotina kuna.

Protiv nepoznatog počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

KRAĐA

Uhvaćeni u krađi te zatvoreni

U četvrtak, 20. prosinca u popodnevnim satima u Čakovcu, Obrtničkoj ulici, u trgovini, 58-godišnjak s područja grada Čakovca i 21-godišnjak s područja općine Pribislavec su sa prodajnih polica ukrali raznu prehrambenu robu i tenisice nakon čega su se udaljili iz trgovine zaobišavši blagajnu. Na glavnom izlazu iz trgovačkog centra 58-godišnjaka je zatekao zaštitar, dok je druga osoba pobjegla te je naknadno pronađena.

Ukradena roba je oduzeta.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 58 i 21-godišnjacima sumnja se da su počinili Krađu te su predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske nakon čega su temeljem naloga državnog odvjetnika, dovedeni sucu istrage Županijskog suda u Varaždinu te im je određen istražni zatvor.

NEOVLAŠTENO POSJEDOVANJE DROGE

Zatečeni u posjedovanju droge

Tijekom noći s 22. na 23. prosinca (sa subote na nedjelju) u Čakovcu, Športskoj ulici, policijski službenici grupe kriminaliteta droga Policijske uprave međimurske zatekli su u neovlaštenom posjedovanju droge nekoliko mladića s područja Međimurske i Varaždinske županije te je pronađeno i oduzeto:

-šest ručno rađenih cigareta, tzv. „jointova“ ispunjene sadržajem duhana i zelene biljne materije droge marihuane, ukupne mase 5,3 grama,

-dvije PVC vrećice ispunjene drogom marihuanom, ukupne mase 6,3 grama i tri komada tableta Ectasy, mase 1,3 grama,

Protiv mladića će se podnijeti optužni prijedlozi nadležnom prekršajnom sudu.

PROMETNE NESREĆE

Nastradali biciklisti

1) U petak, 21. prosinca oko 9,40 sati u Žabniku, na kolniku Žabničke ulice, pas je pretrčavao kolnik bez nadzora vlasnika te je udario u kotač bicikla, s kojim je kolnikom Žabničke ulice upravljao 66-godišnjak sa šireg područja općine Sveti Martin na Muri. Nakon udara prevrnuo se bicikl i vozač je pao na kolnik.

Biciklist je vozilom hitne pomoći prevezen u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno da je zadobio teške tjelesne ozljede.

Vlasnik psa će biti prekršajno sankcioniran.

2) U petak, 21. prosinca oko 14,30 sati u Prelogu na raskrižju Prvomajske ulice i Ulice Nikole Tesle, vozač bicikla 73-godišnjak sa šireg područja grada Preloga, krečući se kolnikom Ulice Nikole Tesle te dolaskom do raskrižja sa kolnikom Prvomajske ulice, koja je prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska, oduzeo je prednost prolaska te ručkom upravljača udario u teretni automobil čakovečkih registarskih oznaka, s kojim je kolnikom Prvomajske ulice upravljao 58-godišnjak sa šireg područja grada Preloga.

Biciklist je vozilom hitne pomoći prevezen u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje će se ozljede okvalificirati naknadno.

INFORMACIJA

Tijekom proteklog vikenda na prometnicima Međimurske županije dogodilo se ukupno devet prometnih nesreća, od čega dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama.

Jedna se dogodila u petak, 21. prosinca oko 9.40 sati u Žabniku, Žabničkoj ulici, gdje je pas pretrčavao kolnik i udario u kotač bicikla sa kojim je upravljao 66-godišnjak sa šireg područja općine Sveti Martin na Muri te se biciklist prevrnuo i pao na kolnik te zadobio teške tjelesne ozlijede.

Druga prometna nesreća s ozlijeđenim osobama dogodila u nedjelju, 23. prosinca oko 21 sati na cesti, između Badličana i Macinca, gdje je vozač osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka, 41-godišnjak sa šireg područja općine Nedelišće, upravljajući pod utjecajem alkohola od 1,23 grama po kilogramu, sišao vozilom izvan kolnika i udario u cestovni jarak nakon čega se prevrnuo te zadobio lake tjelesne ozlijede.

Dogodilo se sedam prometnih nesreća s nastalom materijalnom štetom.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama su:

  • nepropisna i neprilagođena brzina, jedna prometna nesreća,

  • nepoštivanje prednosti prolaska, dvije prometne nesreće,

  • nepropisno pretjecanje i obilaženje, jedna prometna nesreća,

  • vožnja na nepropisnoj udaljenosti, tri prometne nesreće,

  • nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag, jedna prometna nesreća,

  • nalet na životinju, jedna prometna nesreća.

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom dana vikenda utvrđena je kod pet vozača, a najveća koncentracija utvrđena je kod vozača osobnog automobila 41-godišnjaka sa šireg područja općine Nedelišće, u koncentraciji od 2,18 grama po kilogramu, u prometnoj nesreći s nastalom materijalnom štetom koja se dogodila u petak, 21. prosinca oko 16,30 sati Gornjem Hrašćanu, Varaždinskoj ulici.

OBAVIJESTI

  1. Humanitarna akcija Policijske postaje Štrigova

Od sada već davne 2008. godine, policijski službenici i drugi zaposlenici krajem godine odvajaju određeni novčani iznos od svojih primanja kako bi u vrijeme darivanja pomogli svojim skromnim, ali dobronamjernim prilogom, najpotrebitijim žiteljima naše Županije. Time iskazuju veliku humanost i nadasve ogromno srce.

Više na poveznici/linku http://medjimurska.policija.hr/MainPu.aspx?id=295473

  1. Policijski službenici posjetili dječji vrtić

U četvrtak, 20. prosinca u jutarnjim satima policijski službenici Policijske postaje Prelog, temeljem dobre suradnje, a povodom obilježavanja Međunarodnog dana ljudske solidarnosti posjetili su dječji vrtić „Klinčec“ u Donjoj Dubravi.

Više na poveznici/linku http://medjimurska.policija.hr//MainPu.aspx?id=295472

(Glasnogovornik NENAD RISEK)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*