Međimurje Press
Policija

Ukrao automobil Ford Fiestu na parkiralištu u Donjoj Dubravi

utorak, 17. ožujka 2020. godine

KRAĐA

Nepoznati počinitelj s parkirališta ukrao automobil

Jučer, 17. ožujka 2020. godine u kasnim večernjim satima u Donjoj Dubravi, na parkiralištu ispred obiteljske kuće u Zagrebačkoj ulici, nepoznati počinitelj ukrao je nezaključanu Ford Fiestu, čakovečkih registarskih oznaka, vlasništvo 52-godišnjaka. Počinitelj je pomoću ključeva, koji su bili ostavljeni u kontakt bravi, stavio u pogon automobil te se njime odvezao u nepoznatom smjeru.

Materijalna šteta procjenjuje se na više tisuća kuna.

Policija intenzivno traga za počiniteljem.

Kako smanjiti mogućnost krađe iz vozila – preventivni savjeti!

Krađe iz vozila u današnje vrijeme predstavljaju jednu od omiljenih meta počinitelja kaznenih djela. Ključevi vozila, torbice, novčanici i drugi osobni dokumenti, koje građani ostavljaju na vidljivim mjestima u otključanim ili zaključanim vozilima često puta predstavljaju dodatnu motivaciju počiniteljima za izvršenje krađe.

Na temelju dosadašnjih iskustava i poznajući stil i navike kradljivaca, policija savjetuje građanima da i sami poduzmu određene samozaštitne mjere i radnje kako ne bi postali žrtve ovih kaznenih djela.

Ono što možemo učiniti sami:

  • kad napuštate vozilo, pa bilo to i na kratko, ugasite motor, izvucite ključ iz kontakta i zaključajte vozilo,

  • ne ostavljajte ključeve i dokumente u vozilu,

  • ugradite alarmni uređaj ili elektronsku blokadu motora. Skriveni prekidač strujnog kruga također je dobra zamisao,

  • postavite dodatnu zaštitnu bravu ili polugu za blokadu upravljača,

  • u vozilu ne ostavljajte vrijedne predmete na vidljivom mjestu,

  • sva vrata i poklopac prtljažnika uvijek zaključavajte,

  • ne ostavljate vozilo na zamračenom ili pustom mjestu dulje bez nadzora,

  • prilikom uočavanja bilo kakvih sumnjivih događaja ili osoba neobičnog ponašanja u blizini vašeg doma ili poslovnog prostora, ne dvojite već odmah prijavite policiji na broj 192.


Nadamo se da će ove mjere pridonijeti većoj sigurnosti vašeg vozila.

PROMETNA NESREĆA

U prometnoj nesreći 34-godišnji vozač višestruko se prevrnuo i ispao iz automobila

Jučer, 17. ožujka 2020. godine oko 17 sati na prometnici između Čakovca i Novog Sela Rok dogodila se prometna nesreća.

Vozač Peugeota 308, čakovečkih registarskih oznaka,  rođen 1986. godine upravljajući pod utjecajem alkohola od 1,5 promila, brzinu kretanja nije prilagodio osobinama ceste zbog čega je izlaskom iz zavoja sišao izvan kolnika, gdje se potom automobil višestruko prevrnuo. Pošto vozač nije bio vezan sigurnosnim pojasom, ispao je iz automobila te je ozlijeđen.

Vozilom hitne medicinske pomoći 34-godišnji vozač prevezen je u čakovečku bolnici, gdje je zadržan na liječenju, dok će se težina njegovih ozljeda okvalificirati naknadno.

 
DRAGOVOLJNA PREDAJA EKSPLOZIVNIH SREDSTAVA, ORUŽJA I STRELJIVA

Nacionalna kampanja “Manje oružja – manje tragedija“

Jučer, 17. ožujka 2020. godine u poslijepodnevnim satima u Hemuševcu, 61-godišnjak dragovoljno je predao policijskim službenicima poluautomatsku pušku marke Crvena Zastava, model M-59/66, a koju je pronašao prilikom čišćenja kuće.

Podsjećamo građane na akciju “Manje oružja – manje tragedija“, kojom je građanima bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja svih vrsta oružja i ubojitih sredstava.

Protiv građana koji takvo oružje, streljivo i dr. ubojita sredstva prijave policiji radi predaje, neće se pokretati prekršajni, niti kazneni postupak.

Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Na mjesto događaja uputit će se posebno osposobljeni policijski službenici, koji će preuzeti oružje.

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

Oružje i ubojita sredstva ne odlažite i ne ostavljajte u kontejnerima za smeće  ili na drugim otvorenim prostorima u prirodi! Na taj način ugrožavate živote drugih ljudi.


VAŽNE INFORMACIJE !!!

  1. Obavijest građanima o novom načinu rada upravnih poslova PU međimurske

Obzirom na trenutno povećani rizik od bolesti uzrokovane novim koronavirusom u Republici Hrvatskoj te sukladno preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Nacionalnog stožera civilne zaštite, a sa ciljem zaštite zdravlja svih zaposlenih u Policijskoj upravi međimurskoj i građana koji koriste naše usluge, donosimo sljedeće preporuke:

Više na poveznici.

  1. Privremeno zatvaranje pograničnih granični prijelaza Banfi, Preseka i Sveti Martin na Muri

Sukladno dogovoru između Republike Hrvatske i Republike Slovenije, a u cilju suzbijanja daljnjeg širenja koronavirusa od srijede, 18. ožujka 2020. godine točno u ponoć privremeno su zatvoreni za sav promet granični prijelazi za pogranični promet Banfi, Preseka i Sveti Martin na Muri. Ukupno je na području Republike Hrvaste prema Republici Sloveniji zatvoreno 27 pograničnih graničnih prijelaza.

Ujedno, napominjemo da su za putnički promet zatvoreni i željeznički granični prijelazi prema Republici Sloveniji i Mađarskoj, konkretno granični prijelazi Čakovec i Kotoriba.

Savjetujemo građanima da odgode sva putovanja. Ukoliko iz opravdanih i neodgodivih razloga trebaju na put u Republiku Sloveniju, koriste granične prijelaze Bukovje, Trnovec i Murske Središće.

Obzirom na mnogobrojne upite građana, a koji se prvenstveno odnose na putovanje savjetujemo da se prije putovanja dobro informiraju na Službenim stranicama Vlade RH o koronavirusu, gdje se žurno i ažurno objavljuju sve aktualne informacije o epidemiji koronavirusa, kao i bitne informacije za sve građane koji neodgodivo moraju na put (Idete na put? Sve informacije na jednom mjestu!).

POLICIJSKI SLUŽBENIK

Glasnogovornik

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja