UKRAO NEREGISTRIRANU OPEL ASTRU I VOZIO SE MEĐIMURJEM

NEOVLAŠTENA UPORABA TUĐE POKRETNE STVARI.

Jučer, 24. listopada u 22 sata i 22 minute u Kalničkoj ulici u Dekanovcu, ophodnja Policijske postaje Prelog uočila je osobni automobil (Opel Astra), bez istaknutih registarskih oznaka. Policijski službenici pokušali su zaustaviti automobil, ali se vozač oglušio i nastavio vožnju u smjeru Domašinca i Gardinovca, a zatim i poljskim putovima do Podturna. U blizini Lončareva naselja, na kraju ulice vozilo se zaustavilo, te su se vozač i dvojica putnika dala u bijeg. Policijski službenici uspjeli su sustići odbjeglog vozača, te uz primjenu sredstava prisile privesti ga u Policijsku postaju Prelog na kriminalističko istraživanje.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 18-godišnjak sa šireg područja općine Mala Subotica počinio kazneno djelo neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari.

Naime, jučer (24. listopada) u kasnim večernjim satima u Novakovcu, iz dvorišta obiteljske kuće u Selskoj ulici, ukrao je neregistriranu Opel Astru. Ušao je u nezaključani automobil i uz pomoć ključeva ostavljenih u kontakt bravi pokrenuo vozilo, te se odvezao u pravcu Dekanovca, gdje ga je uočila policijska ophodnja i započela potjeru.

Nakon očevida ukradeni automobil vraćen je 30-godišnjem vlasniku.

Tijekom današnjeg dana 18-godišnji okrivljenik uz Optužni prijedlog dovest će se sucu Prekršajnog suda u Čakovcu zbog počinjenja više prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama (upravljanje vozilom bez položenog vozačkog ispita, upravljanje neregistriranim vozilom, nepostupanje po zahtjevu policijskog službenika i dr.). Ujedno, protiv osumnjičenika podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

KRAĐA

Jučer, 24. listopada oko podneva u Gornjem Hrašćanu, nepoznati počinitelj iz nezaključane obiteljske kuće u Ulici kralja Tomislava, ukrao je novac.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna, dok će se protiv počinitelja podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

INFORMACIJA

  • Kampanja o “malverima” kao dio europskog mjeseca cyber sigurnosti

Predstavnici Ministarstva unutarnjih poslova su u suradnji s predstavnicima Hrvatske udruge banaka, u ponedjeljak, 24. listopada u amfiteatru Ravnateljstva policije održali konferenciju za medije.

Više na poveznici, http://medjimurska.policija.hr/MainPu.aspx?id=247011.

  • Preventivna akcija „KLIK – sigurnosni pojas – navika odgovornog ponašanja u prometu“ 

Policijska uprava međimurska u suradnji s Autoklubom Čakovec i srednjim školama Međimurske županije, danas i sutra (25. i 26. listopada) provest će preventivnu akciju „KLIK – sigurnosni pojas – navika odgovornog ponašanja u prometu“.

Raspored aktivnosti:

  • danas, 25. listopada u Čakovcu od 9 do 10,30 sati ispred Gospodarske škole, od 10,30 do 12 sati ispred Ekonomske i Trgovačke škole, od 12 do 13 sati ispred Gimnazije, te od 13 do 14 sati ispred Graditeljske škole.
  • sutra, 26. listopada od 9 do 10,30 sati ispred Srednje škole u Prelogu, te od 12 do 13 sati ispred Tehničke škole u Čakovcu.

Predstavnici HAK-a i policije srednjoškolcima Međimurske županije kroz zanimljiva predavanja predstavit će teme o važnosti korištenja sigurnosnog pojasa, te poštivanja dopuštenih brzina, kao i utjecaj alkohola i droga na sudionike u cestovnom prometu.

Ujedno, učenicima će se predstaviti i simulator prometnih nesreće, koji na realan način prikazuje prevrtanje vozila pri brzinama većim od 20 kilometra na sat. Kroz ovu simulaciju učenici će moći isprobati kako sigurnosni pojasevi mogu spasiti život i koje nezgode mogu snaći vozače kada izgube nadzor nad vozilom.

Ove aktivnosti predviđene su za oko 1200 učenika završnih razreda srednjih škola Međimurske županije.

Pozivamo sve zainteresirane medije da poprate aktivnosti iz preventivne akcije „KLIK“ s ciljem podizanja svijesti svih sudionika u prometu na važnost poštivanja prometnih pravila i zakonskih odredbi, kako bi time svi zajedno doprinijeli poboljšanju stanja sigurnosti u cestovnom prometu.

(rg)

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*