Međimurje Press
Policija

Uplata pomoći na službene račune je najsigurniji način!

Srijeda, 30. prosinca 2020. godine

KRAĐA – DOPUNA INFORMACIJE

Maloljetnik osumnjičen za krađu mobitela

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem osnovano se sumnja kako je maloljetnik s područja Međimurske županije, počinio kazneno djelo krađe.

Naime, sumnja se da je u nedjelju, 8. ožujka ove godine u Čakovcu, u ranim jutarnjim satima u noćnom baru u Ulici Katarine Zrinski, ukrao mobitel zajedno s umetnutom osobnom iskaznicom i novcem u zaštitnoj maskici.

Materijalna šteta prema izjavi oštećene 23-godišnje vlasnice procijenjena je na nekoliko tisuća kuna.

Prema maloljetnom osumnjičeniku podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu za mladež, kao dopuna prethodno dostavljenoj kaznenoj prijavi protiv nepoznatog počinitelja.

INFORMACIJE

  1. Uplata pomoći na službene račune je najsigurniji način

Iako policija za sad nema prijava o lažnim računima za uplatu pomoći potresom pogođenim područjima, upućujemo građane na najsigurniji način prikupljanja donacija putem računa koje su objavile državne institucije.

Vlada RH je otvorila službeni račun Državne riznice za pomoć. 

Više na poveznici.

  1. Ne idite u Sisak i Petrinju

Sisak i Petrinja su mali gradovi. Gužve koje nastaju nekontroliranim i nekoordiniranim volonterstvom otežavaju i usporavaju rad žurnih službi.

Na područje Sisačko-moslavačke županije upućene su sve raspoložive  operativne snage sustava civilne zaštite, žurne službe iz svih područja Republike Hrvatske i pripadnici Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite s potrebitom opremom.

Više na poveznici.

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja