Uplatio 10 tisuća eura u Njemačku za auto koji nikad nije dobio

PRIJEVARA

Sredinom prosinca prošle godine 30-godišnjak s područja Međimurske županije, putem internetske stranice privatne auto kuće u Republici Njemačkoj uplatio je iznos od desetak tisuća EUR-a za kupovinu automobila marke „AUDI“.

Pošto mu vozilo do današnjeg dana nije isporučeno, niti je uspio povratiti uplaćeni novac, muškarac smatra da je prevaren te je događaj prijavio .

Policija poduzima sve raspoložive mjere i radnje kako bi se počinitelj otkrio. 

Građani budite oprezni prilikom kupovine preko interneta!

Obzirom da se na pojedinim internetskim stranicama objavljuju razni oglasi čiji je cilj prijevara kupaca, upozoravamo vas da budete oprezni i ne nasjedate na povoljne i primamljive oglase. Posebno ako kupujete skuplje stvari od nepoznatih osoba koje vam ne ostavlja mogućnost osobnog preuzimanja i pregleda kupljene robe. Nerazmjerna cijena nekog predmeta u odnosu na onu tržišnu svakako bi trebala biti jasno upozorenje da bi se moglo raditi o prijevari.

Obzirom da se radi o prijevari, građani mogu takve slučajeve prijaviti policiji koja će poduzeti mjere da se počinitelj otkrije i ovisno o nastaloj šteti pokrenuti odgovarajući postupak. O prijevari bi svakako trebalo obavijestiti i administratora internetskih stranica koji može radi zaštite drugih kupaca takvom prodavatelju onemogućiti daljnje oglašavanje.

OŠTEĆENJE TUĐE STVARI

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su 29, 26, 25, 22 i dvojica 20-godišnjaka s područja općine Pribislavec te maloljetnik s područja Koprivničko-križevačke županije, počinili kazneno djelo „oštećenje tuđe stvari“.

Naime, u petak, 27. svibnja oko 22 sata i 20 minuta u Pribislavcu, Ulici braće Radić, na ugostiteljskom objektu razbili su stakla na vratima i prozorima, dok su na terasi objekta porazbijali stolove i stolice.

U vrijeme počinjenja kaznenog djela objekt bio je zatvoren.

Materijalna šteta procjenjuje se na oko pedeset tisuća kuna, dok će protiv osumnjičenika podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

TRAŽE SE SVJEDOCI (OČEVICI) PROMETNE NESREĆE

Danas, oko 6 sati i 25 minuta u Čakovcu na raskrižju državne ceste broj 3 (Južna obilaznica grada Čakovca) i gradske prometnice koja povezuje Čakovec i Ivanovec, dogodila se prometna nesreća s nastalom materijalnom štetom u kojoj su sudjelovala dva osobna automobila.

U cilju rasvjetljavanja svih okolnosti ove prometne nesreće, molimo svjedoke (očevice) da se jave osobno u Postaju prometne policije Čakovec ili na broj telefona 192.

INFORMACIJA

Realizacija mjesečnih aktivnosti mobilnog preventivnog centra policije za svibanj 2016. godine

Policijski službenici za prevenciju Ureda načelnika Policijske uprave međimurske u suradnji s policijskim postajama, tijekom svibnja korištenjem Mobilnog preventivnog centra policije održali su 15 informativnih punktova s ciljem provođenja aktualnih preventivnih aktivnosti. 

POLICIJSKA POSTAJA ČAKOVEC

U utorak i srijedu, 3. i 4. svibnja od 11 do 12 u Čakovcu, Športskoj ulici kod Tehničke škole Čakovec i od 10.30 do 11.30 sati kod Ekonomske i Trgovačke škole Čakovec policijski službenici Policijske postaje Čakovec proveli su preventivne aktivnosti iz akcije „Zajedno“. Akcija je usmjerena na prevenciju trgovanja ljudima.

Obzirom da je akcija provedena među učenicima završnih razreda, završetkom srednjoškolskog obrazovanja mnogi od njih krenut će u potragu za poslom i izvan granica Hrvatske. Kako bi se zaštitili od počinitelja trgovanja ljudima, ali i prepoznali „sumnjiv“ oglas, policijski službenici upoznali su ih s najčešćim modalitetima trgovanja ljudima, kao i načinima vrbovanja žrtve.

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana Crvenog križa (9. svibnja) u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Čakovec i Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije, 12. svibnja od 11 do 12 sati održana je pokazna vježba spašavanja „Potres 2016“.

Vježba je održana na Sportsko-rekreacijskom centru Mladost u Čakovcu u suradnji sa Stožerom za zaštitu i spašavanje Međimurske županije, Područnim uredom za zaštitu i spašavanje Čakovec, Javnom vatrogasnom postrojbom Čakovec, Hrvatskom gorskom službom spašavanja – stanica Čakovec, Srednjom školom Čakovec, OI Sirius – Družinom izviđača „Pozoj“ iz Čakovca, Javnom ustanovom za zaštitu prirode Međimurske županije te Policijskom upravom međimurskom.

Osim brojnih aktivnosti pokazne vježbe, policijski službenici za prevenciju Ureda načelnika i kontakt policajka PP Čakovca su bili uključeni u ovu manifestaciju prezentacijom rada i mogućnosti Mobilnog preventivnog centra policije. Građanima su prezentirane preventivne aktivnosti koje provodi Policijska uprava međimurska s naglaskom na prevenciju imovinskog kriminaliteta. Dijeljenjem brošura „Zajedno do veće sigurnosti“ i letka „Međimurski bicikli“ građani su savjetovani kako da ne postanu žrtve kažnjivih ponašanja.

U utorak, 31. svibnja od 11.30 do 13.30 sati u Zagrebu, na otvorenom prostoru ispred Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, a u organizaciji Službe prevencije Policijske uprave zagrebačke održan je preventivni projekt „Sigurnost za sve – Cesta i ja“.

Policijski službenici Policijske postaje Čakovec u suradnji s djelatnicima Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“ provodili su preventivnu radionicu za djecu trećih razreda osnovnih škola s područja Zagreba, pod nazivom „Čarobnjaci u akciji – mali forenzičari – zaviri u Mobilni preventivni centar policije i pronađi trag“.

POLICIJSKA POSTAJA PRELOG 

Tijekom 20., 21. i 27. svibnja u Svetom Križu, Podbrestu i Donjem Vidovcu policijski službenici Policijske postaje Prelog korištenjem Mobilnog preventivnog centra provodili su preventivne aktivnosti projekta „Zajedno do veće sigurnosti“ te preventivne aktivnosti usmjerene prema najranjivijim sudionicima u cestovnom prometu, pješacima i biciklistima.

Aktivnosti iz spomenutog projekta usmjerene su prvenstveno na prevenciju imovinskog kriminaliteta kako bi se građani informirali o samozaštitnim mjerama. Intencija projekta usmjerena je na poticanje svih članova društva na odgovornije ponašanje prema svojoj imovini kako bi time doprinijeli sprječavanju i odvraćanju počinitelja od počinjenja kaznenih djela iz domene imovinskog kriminaliteta.

Građanima koji su posjetili informativne punktove podijeljeni su preventivni materijali, brošure  „Zajedno do veće sigurnosti“ te letci „Biciklisti, pažnja!“ i „Pješaci sigurno u prometu“.

POLICIJSKA POSTAJA MURSKO SREDIŠĆE

U ponedjeljak i utorak, 23. i 24. svibnja u Hlapičini i Murskom Središću policijski službenici Policijske postaje Mursko Središće korištenjem Mobilnog preventivnog centra policije proveli su preventivne aktivnosti iz projekta „Zajedno do veće sigurnosti“.

Prisutnim građanima podijeljena je brošura Policijske uprave međimurske pod nazivom  „Zajedno do veće sigurnosti“ koja sadrži korisne savjete kako zaštiti svoju imovinu, ali i savjete usmjerene na prevenciju nasilničkog ponašanja i svih oblika ovisnosti.

POLICIJSKA POSTAJA ŠTRIGOVA

Tijekom održavanja turističke manifestacije „Urbanovo 2016.“ (13., 14. i 15. svibnja) policijski službenici Policijske postaje Štrigova putem Mobilnog preventivnog centra policije provodili preventivne aktivnosti projekta „Zajedno do veće sigurnosti“.

Osim informiranja građana o mjerama samozaštitnog ponašanja s ciljem prevencije imovinskog kriminaliteta, policijski službenici prisutnim građanima predstavili su rad i mogućnosti Mobilnog preventivnog centra policije.

Povodom obilježavanja Dana oružanih snaga Republike Hrvatske i Hrvatske kopnene vojske, u subotu 28. svibnja na otvorenom prostoru športsko-rekreacijskog centra Jarun u Zagrebu prisutnim građanima predstavljen je rad i mogućnosti Mobilnog preventivnog centra uz prezentaciju aktualnih preventivni projekta i aktivnosti Policijske uprave međimurske.

POSTAJA PROMETNE POLICIJE ČAKOVEC

U utorak i četvrtak, 10. i 19. svibnja od 11 do 13 sati policijski službenici PPRP Čakovec u Dekanovcu i Vratišincu provodili su preventivne aktivnosti usmjerene prema najugroženijim sudionicima u cestovnom prometu (pješacima, biciklistima, te vozačima mopeda i motocikala).

Ujedno, obzirom na sezonu intenzivnog obavljanja poljoprivrednih radova policijski službenici informirali su vozače traktora o mogućnosti obavljanja mobilnih tehničkih pregleda njihovih vozila na području pojedinih Općina u Međimurskoj županiji.

(rg)

 

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Komentiraj

*