Međimurje Press
Policija

Upozorenje međimurske policije!

Utorak, 8. prosinca 2020. godine

TEŠKA KRAĐA NA OSOBITO OPASAN I DRZAK NAČIN

Nepoznati počinitelj iz ruke 80-godišnjakinje istrgnuo torbicu i pobjegao

Policijski službenici Policijske postaje Prelog zaprimili su kaznenu prijavu od 80-godišnjakinje zbog kaznenog djela teške krađe počinjenog na osobito drzak način (čl. 229. st. 2. Kaznenog zakona)

Iz prijave proizlazi kako je jučer, 8. prosinca 2020. godine oko 10 sati i 30 minuta u Domašincu, u Ulici Martina Pušteka, oštećenoj biciklom prišao nepoznati mlađi muškarac, obučen u jaknu žute boje. Nakon toga iz ruke joj je istrgnuo platnenu torbu u kojoj se nalazio novčanik s bankovnim karticama, osobnim dokumentima i novcem te se udaljio s mjesta događaja. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna, dok 80-godišnjakinja u događaju nije ozlijeđena.

Policija intenzivno traga za počiniteljem.

Mole se građani koji raspolažu s korisnim informacijama o ovom kaznenom djelu da se osobno jave u najbližu policijsku postaju ili nazovu na broj telefona policije 192.

PRIJEVARA

UPOZORENJE, ne nasjedajte na prijevare o povoljnim ponudama namještenih rezultata nogometnih i dr. utakmica!

Policijski službenici Policijske postaje Prelog zaprimili su kaznenu prijavu od 56-godišnjaka zbog kaznenog djela prijevare počinjenog na njegovu štetu.

Iz prijave proizlazi kako je oštećeni putem jedne od društvenih mreža pronašao ponudu o mogućnosti dobivanja točnih rezultata namještenih nogometnih utakmica. Potom je u razdoblju od kolovoza do prosinca ove godine u više navrata putem poslovnice banke uplatio više desetaka tisuća muškarcu iz Crne Gore, a sve ciljem dobivanja točnih rezultata nogometnih utakmica. Kako nakon spomenutih uplata nije dobio rezultate utakmica, niti mu je vraćen novac kojeg je uplatio, smatra da je prevaren te je događaj prijavio policiji.

Kriminalistička istraživanja se nastavljaju kako bi se utvrdile sve okolnosti ovog događaja te otkrio počinitelj.

U posljednjih mjesec dana u nekoliko navrata upozorili smo građane na pojavu prijevara, najčešće objavom raznih vrsta oglasa putem internetskih društvenih mreža.

Koristimo i ovu priliku da upozorimo građane da ne nasjedaju na nuđenje točnih rezultata i dojave o namještanju utakmica jer se radi o kaznenom djelu prijevare. Za ovakve prevarante predviđena je kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina, a kada je kaznenim djelo prijevare pribavljena znatna imovinska korist za počinitelja je predviđena kazna zatvora od jedne do osam godina (čl. 236. Kaznenog zakona).

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja