Međimurje Press
Policija

Upravljao automobilom pod utjecajem alkohola od 2,93 promila

Utorak, 15. rujna 2020. godine

KRAĐA – DOPUNA INFORMACIJE

Otkriven kradljivac mobitela iz osobnog automobila u Gornjem Koncovčaku

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem osnovano se sumnja kako je 32-godišnjak s područja općine Sveti Martin na Muri, počinio kazneno djelo krađe.

Naime, sumnja se da je u noći s nedjelje na ponedjeljak (23./24. kolovoza 2020.) u Gornjem Koncovčaku, iz nezaključanog osobnog automobila (Ford), njemačkih registarskih oznaka, ukrao mobitel i prijenosni zvučnik.

Materijalna šteta prema izjavi 39-godišnjeg vlasnika procijenjena je na nekoliko tisuća kuna.

Tijekom kriminalističkog istraživanja policijski službenici Policijske postaje Mursko Središće pronašli su ukradeni mobitel te ga vratiti vlasniku.

Protiv 32-godišnjaka podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, kao dopuna prethodno dostavljanoj kaznenoj prijavi protiv nepoznatog počinitelja.

NEDOPUŠTENO NOŠENJE/KORIŠTENJE ORUŽJA NA JAVNIM I DRUGIM MJESTIMA

Dvadeset petogodišnjak pod utjecajem alkohola od 1,1 promila u kafiću mahao hladnim oružjem

Jučer, 15. rujna 2020. godine nešto poslije 22 sata u Nedelišću, ugostiteljskom objektu u Radničkoj ulici, 25-godišnjak je pod utjecajem alkohola od 1,1 promila tijekom rasprave s jednim od gostiju, iz džepa hlača izvadio hladno oružje (oružje kategorije D) kojim je potom mahao u smjeru 62-godišnjaka.

Policijski službenici Policijske postaje Čakovec od 25-godišnjaka oduzeli su hladno oružje te ga uhitili i priveli u policijsku postaju.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako je 25-godišnjak s područja općine Nedelišće, počinio prekršaj iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana te će se protiv njega podnijeti optužni prijedlog prekršajnom odjelu Općinskog suda u Čakovcu.

PREKRŠAJ U CESTOVNOM PROMETU

Pedeset sedmogodišnjak upravljao automobilom pod utjecajem alkohola od 2,93 promila

Noćas, (16. rujna 2020.) u 1 sat i 23 minute u Maloj Subotici, Glavnoj ulici, policijski službenici Policijske postaje Čakovec u nadzoru cestovnog prometa zaustavili su osobni automobil (Mercedes), čakovečkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 57-godišnjak,

Alkotestiranjem je utvrđeno da je upravljao automobilom pod utjecajem alkohola od 2,93 promila. Vozač je uhićen i priveden u policijsku postaju.

Protiv 57-godišnjeg vozača zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, podnijet će se optužni prijedlog prekršajnom odjelu Općinskog suda u Čakovcu (predložena novčana kazna u iznosu od 10.000 kuna uz izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od 3 mjeseca).

POLICIJSKI SLUŽBENIK

Glasnogovornik

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja