Međimurje Press
Policija

Utvrđen identitet i uzrok smrti stradalog muškarca

Utorak, 19. ožujka 2019. godine

POŽAR I EKSPLOZIJA U OBJEKTU

Utvrđen identitet i uzrok smrti stradalog muškarca

U utorak, 19. ožujka u jutarnjim satima na odjelu patologije Županijske bolnice Čakovec izvršena je obdukcija nad mrtvim tijelom nepoznate muške osobe kojom prilikom je utvrđeno da je uzrok smrti gušenje ugljičnim monoksidom te ozljedama zadobivenim uslijed eksplozije.

Poduzetim radnjama utvrđeno je da je smrtno stradao 41-godišnjak s područja općine Donji Vidovec.

Podsjećamo da je u ponedjeljak, 18. ožujka oko 10 sati u Donjem Vidovcu, Ulici Rade Končara, došlo je požara i eksplozije unutar objekta u obnovi. Tom je prilikom, na žalost, muškarac smrtno stradao.

Požar su ugasili pripadnici DVD Donji Vidovec, Sveta Marija, Donja Dubrava te javna vatrogasna postrojba grada Čakovca.

Prilikom eksplozije u susjednoj zgradi uslijed pucanja stakla na prozoru lakše je ozlijeđena 24-godišnjakinja s područja općine Kotoriba, koja je liječničku pomoć zatražila u Domu zdravlja u Kotoribi. Također je oštećeno nekoliko osobnih automobila parkiranih uz zid zgrade.

Dosad provedenim očevidom uz inspektora zaštite od požara Policijske uprave međimurske i inspektora za zaštitu na radu, nije se mogao sa sigurnošću utvrditi točan uzrok požara i eksplozije te su na mjesto događaja pozvani vještaci Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja “Ivan Vučetić” iz Zagreba, koji su tijekom utorka, 19. ožujka nastavili očevid. Budući da očevid nije dovršen, zajedno sa vještacima će se nastaviti u srijedu, 20. ožujka u jutarnjim satima.

Materijalna šteta utvrdit će se naknadno.

Kriminalistička istraživanja se nastavljaju.

(Nenad Risek)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja