Međimurje Press
Policija

Utvrđen uzrok požara na farmi za uzgoj stoke u Donjoj Dubravi

Jučer, 23. studenoga 2022. u prijepodnevnim satima obavljen je očevid u Donjoj Dubravi, na požarištu u krugu farme za uzgoj stoke.

Očevidom uz prisustvo inspektora za zaštitu od požara utvrđeno je kako je do požara došlo uslijed kvara na električnim instalacijama radnog stroja-bagera, koji je bio parkiran u prostoru skladišta. U požaru je izgorjelo krovište objekta te radni stroj (bager).

Materijalna šteta utvrdit će se po zaprimanju odštetnog zahtjeva. O događaju će se izvijestiti nadležno državno odvjetništvo.

Podsjećamo, u utorak, 22. studenoga oko 22 sata u Donjoj Dubravi, u krugu farme za uzgoj stoke u Ulici 3. travnja, vlasništvo poduzeća iz Čakovca, izbio je požar u poluotvorenom skladištu hrane za stoku. Požar su ugasili pripadnici lokalnih dobrovoljnih društava te JVP-a Čakovec.

INFORMACIJE

U petak na području PP Mursko Središće provest će se akcija “Četiri ubojice u prometu”

U petak, 25. studenoga 2022. godine od 10 do 22 sata na području Policijske postaje Mursko Središće provest će se aktivnosti iz akcije “Četiri ubojice u prometu”.

Aktivnosti iz najavljene akcije prvenstveno će biti usmjerene na suzbijanje prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i/ili droga, nepropisnom i/ili neprilagođenom brzinom te nadzora korištenja sigurnosnog pojasa i mobilnih uređaja za vrijeme vožnje.

Cilj ove akcije je pojačanim nadzorom vozača povećati sigurnost u cestovnom prometu te podići svijest o opasnostima korištenja mobitela u vožnji, upravljanja motornim vozilima nepropisnom brzinom i pod utjecajem alkohola te nekorištenja sigurnosnog pojasa tijekom vožnje. Ova akcija osim represivnog, ima i preventivni karaktera, jer će policijski službenici svim kontroliranih vozačima uputiti korisne savjete i preporuke s ciljem podizanja razine sigurnosti u cestovnom prometu. 

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja