Međimurje Press
Policija

Vatrogasci gađani kamenjem tijekom gađenja požara u Pribislavcu

Dani produljenog vikenda 10., 11., 12. i 13. travnja 2020. godine

TEŠKE KRAĐE I KRAĐE TIJEKOM PROTEKLOG PRODULJENOG VIKENDA

Na području Policijske uprave međimurske tijekom proteklog produljenog vikenda evidentirane su tri teške krađe, kao i tri krađe. Kod dvije krađe materijalna šteta procjenjuje se na manje od tisuću kuna, dok se kod jedne krađe materijalna šteta procjenjuje na više od tisuću kuna.

Izdvajamo provalu u vikendicu u Bukovcu, te provalu u kafić u Strahonincu.

U noći sa subote na nedjelju (11./12. travnja 2020.) u Bukovcu, nepoznati počinitelj provalio je u vikendicu, vlasništvo 43-godišnjakinje i 53-godišnjakinje, odakle je ukrao motornu kosilicu i trimer, te razna alkoholna pića.

Materijalna šteta procjenjuje se na više tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Jučer, 14. travnja 2020. godine nešto prije 23 sata u Strahonincu, Čakovečkoj ulici, nepoznati počinitelj provalio je u kafić, vlasništvo privatnog poduzeća iz Strahoninca, odakle je ukrao razna alkoholna pića.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

Obilaskom mjesta događaja policijski službenici Policijske postaje Čakovec u Dravskoj ulici uhitili su 18-godišnjaka s područja grada Čakovca. Od uhićenika su oduzeta dva PVC sanduka ispunjena bocama piva, te je priveden u policijsku postaju na kriminalističko istraživanje.

OŠTEĆENJE TUĐE STVARI / POŽARI NA OTVORENOM PROSTORU

Tijekom gašenja požara vatrogasci gađani kamenjem

U petak, 10. travnja 2020. godine oko 20 sati i 30 minuta u Pribislavcu, u Čakovečkoj ulici, izbio je manji požar na obližnjem smetlištu.

Požar smeća na površini 5×5 metara ugasili su pripadnici DVD-a Pribislavec i JVP-a Čakovec.

Tijekom gašenja požara nepoznati počinitelj ili više njih bacao je kamenje prema vatrogascima i njihovim vozilima, te je pritom oštećeno (ogrebotine) vatrogasno vozilo DVD-a Pribislavec, vlasništvo Općine Pribislavec.

Visina nastale materijalne štete utvrdit će se po zaprimanju odštetnog zahtjeva.

Ujedno, prilikom gašenja požara 19-godišnji vatrogasac (član DVD-a Pribislavec), pogođen je kamenom u kacigu.

Naknadno je zatražio liječničku pomoć u čakovečkoj bolnici, gdje je utvrđeno da je lakše ozlijeđen.

Kriminalistička istraživanja se nastavljaju kako bi se utvrdile sve okolnosti ovog događaja, odnosno otkrio počinitelj.   

PADOVI

Na gradilištu obiteljske kuće u Vratišincu smrtno stradao 56-godišnjak

U petak, 10. travnja 2020. godine oko 12 sati i 40 minuta u Vratišincu, Ulici Brodec, na gradilištu obiteljske kuće, vlasništvo 32-godišnjaka, nažalost smrtno je stradao 56-godišnjak.

Prilikom izvođenja zidarskih radova 56-godišnjak pao je s aluminijskih ljestvi na betonsku ploču. Ljestve su u trenutku pada bile postavljene između betonskih ploča prizemlja i kata kuće, visinske razlike oko 3 metra.

Liječnička ekipa hitne medicinske pomoći na mjestu događaja konstatirala je smrt 56-godišnjaka. Nadležna državna odvjetnica naložila je obavljanje obdukcije.

O događaju je izvještena inspektorica zaštite na radu, dok će se nadležnom državnom odvjetništvu dostaviti izvješće.

NEDOPUŠTENO NOŠENJE/KORIŠTENJE ORUŽJA NA JAVNIM I DRUGIM MJESTIMA

U Kuršancu na ulici 38-godišnjak pucao iz pištolja u zrak

U subotu, 11. travnja 2020. godine oko 1 sat i 40 minuta nakon ponoći Operativno-komunikacijski centar policije Policijske uprave međimurske zaprimio je dojavu građana kako netko puca iz vatrenog oružja u Kuršancu, Ulici Zrinskih.

Brzom intervencijom policijskih službenika Interventne jedinice policije Policijske uprave međimurske i Policijske postaje Čakovec, uočen je na mjestu događaja mlađi muškarac koji je od sebe odbacio premet nalik na vatreno oružje, te se dao u bijeg.

Policijski službenici sustigli su bjegunca, te uz primjenu sredstava prisile i potom uhićenje, priveli ga u policijsku postaju na kriminalističko istraživanje.

Pregledom mjesta događaja pronađen je pištolj marke „Crvena Zastava“, kalibra 9 milimetara, dok su sigurnosnim pregledom kod 38-godišnjeg uhićenika pronađeno pištoljsko streljivo kalibra 9 milimetara.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 38-godišnjak s područja grada Čakovca, pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1,34 promila, na ulici i dvorištu pucao iz pištolja u zrak. Protiv okrivljenika zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, podnijet će se optužni prijedlog Općinskom sudu u Čakovcu (Prekršajni odjel).

PROMETNE NESREĆE TIJEKOM PROTEKLOG PRODULJENOG VIKENDA

Tijekom proteklog produljenog vikenda na međimurskim prometnicama dogodila se jedna prometna nesreća s nastalom materijalno štetom.

Greška koja je prethodila prometnoj nesreći:

– nepropisna i neprilagođena brzina, jedna prometna nesreća.

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom vikenda nije utvrđena.

POLICIJSKI SLUŽBENIK

Glasnogovornik

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja