Međimurje Press
Policija

Vijesti iz policije za dane vikenda od 2. do 4. rujna 2022. godine!

TEŠKE KRAĐE I KRAĐE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Na području Policijske uprave međimurske tijekom proteklog vikenda evidentirane su dvije teške krađe i devet krađa. Materijalna šteta kod šest krađa pojedinačno se procjenjuje na manje od tisuću kuna, dok se kod preostale tri krađe pojedinačno procjenjuje na više od tisuću kuna. Izdvajamo dvije teške krađe u Čakovcu i Kotoribi te krađu u Čakovcu.

Čakovec – provala u skladište 

Između 30. kolovoza i 2. rujna 2022. godine u Čakovcu, Ulici dr. Ivana Novaka, nepoznati počinitelj provalio je u skladište, vlasništvo javne tvrtke “HŽ infrastruktura” sa sjedištem u Zagrebu, odakle je ukrao željezne podložne ploče ukupne mase oko 10 tona. Materijalna šteta procijenjena je na nekoliko desetaka tisuća kuna.

Kotoriba – provala u vikendicu

Između 22. kolovoza i 3. rujna 2022. godine u poljskom predjelu zvanom “Mala Tokarica”, nedaleko Kotoribe, nepoznati počinitelj provalio je u vikendicu, vlasništvo 71-godišnjaka, odakle je ukrao plinsku bocu i ribolovnu opremu. Materijalna šteta procijenjena je na nekoliko tisuća kuna.

U nedjelju, 4. rujna 2022. godine u poslijepodnevnim satima u Čakovcu, Ulici Jurice Muraia, nepoznati počinitelj iz otvorene garaže, vlasništvo 42-godišnjaka, ukrao je uljne radijatore. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

PROMETNE NESREĆE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:

– nepropisna i neprilagođena brzina, dvije prometne nesreće,

– nepropisno pretjecanje i obilaženje, jedna prometna nesreća,

– vožnja na nepropisnoj udaljenosti, jedna prometna nesreća,

– nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag, jedna prometna nesreća.

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom proteklog vikenda utvrđena je kod dvojice vozača, a najveća koncentracija alkohola od 1,28 g/kg utvrđena je kod 71-godišnjeg vozača teretnog automobila, varaždinskih registarskih oznaka. Spomenuti vozač skrivio je prometnu nesreću s materijalnom štetom, koja se dogodila jučer, 4. rujna nešto prije 15 sati na kolniku lokalne ceste između Macinca i Badličana.

PROMETNA NESREĆA

U prometnoj nesreći nedaleko Kapelščaka ozlijeđena dvojica mladića

 U noći sa subote na nedjelju (3./4. rujna 2022.) oko ponoći na kolniku lokalne ceste između Kapelščaka i Donjeg Koncovčaka, dogodila se prometna nesreća u kojoj su ozlijeđena dvojica mladića.

U svojstvu „mladog vozača“ 20-godišnjak je upravljao VW Passatom, čakovečkih registarskih oznaka te pritom brzinu kretanja nije prilagodio osobinama ceste i noćnim uvjetima smanjene vidljivosti. Nailaskom na zavoj izgubio je nadzor nad upravljanjem te automobilom izletio izvan kolnika u odvodni kanal, gdje je prednjim dijelom udario u betonsko-zemljanu kosinu kanala.

Na mjestu događaja u izvlačenju ozlijeđenih sudionika nesreće sudjelovali su i pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Čakovec i Dobrovoljnog vatrogasnog društva iz Sv. Martina na Muri. Ozlijeđeni 20-godišnji vozač te 19-godišnji putnik iz vozila prevezeni su u čakovečku bolnicu, gdje su zadržani na daljnjem liječenju. Njihove ozljede naknadno će se okvalificirati.

Vozaču Passata zbog analize prisutnosti alkohola u organizmu izuzeta je krv i mokraća.

DOPUNA INFORMACIJA

  • Provedena preventivna akcija “Kreći se sigurno”

Policijski službenici Službe za javni red i sigurnost Policijske uprave međimurske i Postaje prometne policije Čakovec u petak, 2. rujna 2022. godine od 10 do 12 sati u Čakovcu, holu na I. katu trgovačkog centra u Ulici Tomaša Goričanca, proveli su aktivnosti iz preventivne akcije “Kreći se sigurno”.

U preventivnoj aktivnosti sudjelovala je i animatorica trgovačkog centra. Tijekom radionice mališanima su podijeljene bojanke i reflektirajuće trakice osigurane sredstvima projekta „Grad Čakovec – prijatelj djece“.

Rezultati akcije „ALKOHOL I BRZINA“

Policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec u noći sa subote na nedjelju (3./4. rujna 2022.) od 21 do 3 sata proveli su aktivnosti iz akcije „Alkohol i brzina“.

Tijekom akcije utvrđeno je ukupno deset prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega:

– četiri prekršaja upravljanja vozilima dok je u krvi prisutan alkohol i to:

– od 0 do 0,5 g/kg – jedan prekršaj,

– od 0,5 do 1 g/kg – dva prekršaja,

– više od 1,5 g/kg – jedan prekršaj,

– jedan prekršaj nepropisne brzine kretanja prekoračenja nepropisne brzine

– jedan prekršaj nekorištenja zaštitne kacige na osobnom prijevoznom sredstvu,

– dva prekršaja nepropisnog kretanja pješaka po kolniku i

– dva ostala prekršaja.

Najveća koncentracija alkohola u krvi od 2,19 g/kg utvrđena je u nedjelju, 4. rujna tri minute nakon ponoći u Nedelišću, Čakovečkoj ulici, kod 53-godišnjeg vozača osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka.

POLICIJSKI  SLUŽBENIK 

Glasnogovornik

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja