Međimurje Press
Policija

Vijesti međimurske policije!

KRAĐA

Čakovec – ukraden dizelski motor 

U noći s 7. na 8. lipnja 2022. godine u Čakovcu, Ulici dr. Ivana Novaka, nepoznati je počinitelj s otvorenog prostora gradilišta privatne tvrtke ukrao dizelski motor, a kojeg je demontirao s postolja stroja.

Materijalna šteta procjenjuje se na više tisuća kuna, a protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

PREKRŠAJ U CESTOVNOM PROMETU

Recidivistu u prometu privremeno oduzet osobni automobil

U srijedu, 8. lipnja 2022. godine poslije ponoći u Kuršancu, Glavnoj ulici, prilikom nadzora cestovnog prometa policijski službenici zaustavili su osobni automobil marke “Renault”, čakovečkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 23-godišnjak.

Provjerom putem evidencije vozača i vozačkih dozvola utvrđeno je da je upravljao za vrijeme kada mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima “B” kategorije i da mu je kao mladom vozaču vozačka dozvola poništena zbog prikupljenih devet negativnih bodova.

Zbog počinjenog prekršaja recidivist je uhićen i priveden u policijsku postaju. Ujedno, temeljem odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama do okončanja postupka od 23-godišnjaka privremeno je oduzet osobni automobil.

Nakon utvrđenih činjenica, uz optužni prijedlog u kojem je predloženo zadržavanje doveden je na Prekršajni odjel Općinskog suda u Čakovcu. Nakon saslušanja sudac je prihvatio prijedlog policije i odredio 23-godišnjaku zadržavanje u trajanju do 15 dana te je proveden u zatvor u Varaždin.

OBAVIJEST

  • Predstavnica Kraljevine Norveške sudjelovala na radnom sastanku u PU međimurskoj

U srijedu, 8. lipnja 2022. godine, u jutarnjim satima u Policijskoj upravi međimurskoj održan je radni sastanak na kojem je analiziran dosadašnji rad Roma mentora, projekta čiju provedbu financira Kraljevina Norveška.

Više na internetskim stranicama Policijske uprave međimurske, ovdje .

  • Poziv na razgovor za prijam u državnu službu na određeno vrijeme

Komisija za provedbu oglasa za prijam u državnu službu na određeno vrijeme radi zamjene duže vrijeme odsutnih državnih službenika u Ministarstvu unutarnjih poslova, Policijskoj upravi međimurskoj, objavljenog dana 10.05.2022. godine na web stranicama Ministarstva pravosuđa i uprave i Policijske uprave međimurske, te na stranicama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, objavljuje poziv na razgovor (intervju) kandidatima prijavljenim na oglas za prijam u državnu službu na određeno vrijeme u Policijsku upravu međimursku.

Više na internetskim stranicama Policijske uprave međimurske, ovdje .

POLICIJSKA SLUŽBENICA

ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU

Danijela Turk

                                                                                                         

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja