Međimurje Press
Policija

Vijesti Pu međimurske!

KRAĐA

Iz kuće u Palinovcu ukraden novac  

Jučer, 26. svibnja 2022. godine u poslijepodnevnim satima u Palinovcu, nepoznati počinitelj iskoristio je kraću odsutnost 73-godišnjeg vlasnika te iz kuće ukrao novac.

Materijalnu štetu vlasnik je procijenio na više tisuća kuna, dok će se protiv počinitelja podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

PROMETNA NESREĆA

U prometnoj nesreći na D-20 sudjelovala tri osobna automobila

Jučer, 26. svibnja 2022. godine nešto prije 20 sati na državnoj cesti broj 20, između  između Svetog Križa i Preloga, dogodila se prometna nesreća zbog koje je privremeno za sav zatvorena spomenuta dionica državne ceste. Vozač osobnog automobila, čakovečkih registarskih oznaka, rođen 1998. godine, započeo je pretjecanje osobnog automobila (čakovečkih registarskih oznaka), a da prometna traka kojom je namjeravao pretjecati nije bilo slobodna na dovoljnoj udaljenosti te je time ugrozio sigurnost prometa iz suprotnog smjera. Uslijed opisane situacije bočnim dijelom automobila udario je u prednji bočni dio osobnog automobila (čakovečkih registarskih oznaka), kojim je iz suprotnog smjera upravljala 24-godišnja vozačica. U nastavku kretanja 24-godišnja vozačica je prednjim bočnim dijelom automobila udarila je u bočni dio osobnog automobila, kojim je upravljao 27-godišnji vozač, a kojeg je prethodno započeo pretjecati 24-godišnji vozač. Uslijed siline udara došlo je do zanošenja i rotiranja automobila, kojim je upravlja 24-godišnji vozač te potom i silaska izvan kolnika (niz cestovni nasip), gdje je stražnjim bočnim dijelom udario u postavljeni prometni znak.

Vozilom hitne medicinske pomoći ozlijeđena 24-godišnja vozačica prevezena je u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje će zadobivene ozljede naknadno okvalificirati.

Dio državne ceste na kojoj se dogodila prometna nesreća zbog obavljanja očevida i čišćenja prometnice, bio je zatvoren za sav promet od 20,15 do 21,40 sati, dok se promet odvijao okolnim prometnicama.

PRISILA PREMA SLUŽBENOJ OSOBI

Strelec – kriminalističko istraživanje kaznenog djela prisile prema službenoj osobi  

Danas, 27. svibnja 2022. godine u 2 sata i 20 minuta u Strelcu, policijski službenici Policijske postaje Prelog i Policijske postaje Čakovec postupali su povodom dojave o obiteljskom nasilju. Odmah po dolasku na mjesto događaja, na ulici je policijskim službenicima pristupio 35-godišnjak (pod utjecajem alkohola 0,81 g/kg) te pritom glasno negodovao zbog njihovog dolaska, a potom je počeo i naguravati jednog policijskog službenika. Nakon toga 35-godišnjak se udaljio u obližnje dvorište, gdje je polomio drvene ljestve te jednim otrgnutim dijelom mahao u smjeru policijskih službenika, pokušavajući ih pritom udariti.

Policijski službenici priopćili su 35-godišnjak da je uhićen, a pošto se oglušio na njihova upozorenja i naredbe uz uporabu sredstava prisile svladali su njegov otpor. Tijekom opisanog postupanja jednom od policijskih službenika prišla je 34-godišnjakinja (odbila alkotestiranje) te ga počela sprječavati u izvršenju službene radnje. Uz primjenu sredstava prisile policijski službenici svladali su 34-godišnjakinju te ju uhitili.

Policijski službenici priveli su uhićenike u prostorije Policijske postaje Čakovec s ciljem provođenja kriminalističkog istraživanja vezano uz počinjenje kaznenog djela „Prisila prema službenoj osobi“.

INFORMACIJA

Učenici OŠ Vladimir Nazor iz Pribislavca posjetili PU međimursku

U četvrtak, 26. svibnja 2022. godine u ranim poslijepodnevnim satima u Policijskoj upravi međimurskoj provedena je osma, završna komponenta nacionalnog preventivnog projekta ”Imam izbor”, pod nazivom ”Posjet Policijskoj upravi međimurskoj”.

Više informacija na internetskim stranicama Policijske uprave međimurske.

POLICIJSKI  SLUŽBENIK 

Glasnogovornik

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja