Međimurje Press
Policija

Vijesti Pu međimurske!

KRAĐA

Kuršanec – iz kuće ukraden novac  

U srijedu, 27. srpnja 2022. godine između 17,00 i 17,15 sati u Kuršancu, u Međimurskoj ulici, nepoznati počinitelj je iskoristio kraću odsutnost vlasnice te joj iz torbe ukrao novac.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

REMEĆENJE JAVNOG REDA I MIRA

Pribislavec – narušavanje javnog reda i mira puštanjem glasne glazbe

U srijedu, 27. srpnja 2022. u 4,25 sati na dvorištu obiteljske kuće u Pribislavcu, Ulici Stanka Vraza, pod utjecajem alkohola u količini od 1,56 g/kg, javni red i mir narušavao je 39-godišnjak, tako što je u putem mobitela i zvučnika reproducirao glasnu glazbu.

Policijski službenici Policijske postaje Čakovec uhitili su 39-godišnjaka i priveli ga u prostorije policijske postaje te mu oduzeli mobitel i zvučnik.

Protiv okrivljenika podnijet će se optužni prijedlog, zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

INFORMACIJA

  • U subotu stupaju na snagu izmjene Zakona o sigurnosti prometa na cestama

U subotu, 30. srpnja, na snagu stupa Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o sigurnosti prometa na cestama (Narodne novine, broj 85/2022), kojim se uvode značajne novosti u zakonsku regulativu na području sigurnosti prometa na cestama.

Riječ je o obuhvatnim izmjenama krovnog zakonskog propisa o sudjelovanju u prometu na cestama, za koje su učinjene detaljne preliminarne analize kako bi se postojeće prakse unaprijedile iz svakog, za veću sigurnost i praktičniju vožnju, potrebnog rakursa te su u izradi konzultirane sve povezane struke i institucije, kao i građani.

Više na internetskim stranicama Policijske uprave međimurske, ovdje.

2) Policijski službenici na „Porcijunkolovom 2022.“

Između 28. i 31. srpnja 2022. godine, u vremenu od 16,00 do 22,00 sati, u centru grada Čakovca, u sklopu tradicionalne kulturno-turističke manifestacije „Porcijunkolovo 2022.“, policijski službenici Policijske uprave međimurske u suradnji s Gradskim društvom Crvenoga križa Čakovec uspostavit će informativni punkt.

Na informativnom punktu policijski službenici će građane upoznati s aktualnim preventivnim aktivnostima koje Policijska uprava međimurska provodi u sklopu projekta “Zajedno do veće sigurnosti” te s trenutno aktualnim natječajima Ministarstva unutarnjih poslova za upis u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka i za upis u III. razred srednje Policijske škole „Josip Jović“.

POLICIJSKA SLUŽBENICA

ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU

Danijela Turk

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja