Međimurje Press
Policija

Vijesti Pu međimurske!

KRAĐA

Osumnjičen za krađu mobitela i novca iz obiteljske kuće u Pribislavcu

U srijedu, 10. kolovoza 2022. godine policijski službenici zaprimili su kaznenu prijavu od oštećenog 42-godišnjaka zbog počinjenog kaznenog djela krađe.

Temeljem zaprimljene kaznene prijave provedeno je kriminalističko istraživanje kojom prilikom je utvrđeno kako je 22-godišnjak s područja općine Pribislavec, počinio prijavljeno kazneno djelo.

Naime, sumnja se kako je u ponedjeljak, 10. kolovoza ove godine oko 2 sata iz spavaće sobe obiteljske kuće u Pribislavcu, Ulici Stanka Vraza, ukrao torbicu u kojoj se nalazio mobitel i novčanik s osobnim dokumentima, bankovnom karticom i novcem.

Materijalnu štetu 42-godišnji vlasnik procijenio je na nekoliko tisuća kuna.

Protiv 22-godišnjeg osumnjičenika podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

PRIJEVARA

Osumnjičeni poštom dostavio kupcu oštećenu i neispravnu „Bosch pumpu“ te mu nije vratio novac

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem temeljem naloga nadležnog državnog odvjetništva i kaznene prijave zaprimljene od oštećenog 51-godišnjaka, utvrđeno je kako je 37-godišnjak s područja Vukovarsko-srijemske županije, počinio kazneno djelo prijevare.

Krajem srpnja ove godine, sukladno prethodnom telefonskom dogovoru o kupnji rabljene pumpe za ubrizgavanje goriva (tzv. „Bosch pumpe“) za teretno vozilo, oštećeni je putem poštanske službe zaprimio pumpu koju mu je poslao osumnjičeni. Nakon plaćanje  dostavljaču oštećeni je otvaranjem paketa ustanovio kako je pumpa oštećena i neispravna. Odmah je o tome obavijestio prodavatelja, tj. osumnjičenika te u dogovoru s njim poštanskom službom vratio mu pumpu. Pritom se osumnjičeni obveza da će mu vratiti novac kojeg je uplatio za dostavljenu pumpu. Osumnjičeni do dana podnošenja kaznene prijave nije vratio novce oštećenom, niti je u dostavnom uredu podigao vraćenu pumpu. Ujedno, oglušio se na zaprimljene pismene opomene pravnog zastupnika koji je u tom predmetu zastupao oštećenika. Materijalnu štetu 51-godišnjak je procijenio na nekoliko tisuća kuna.

Na opisani način osumnjičeni je počinio kazneno djelo prijevare te će se protiv njega podnijeti posebno izvješće nadležno državnom odvjetništvu, kao dopuna kaznenoj prijavi.

POLICIJSKI  SLUŽBENIK 

Glasnogovornik

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja