Međimurje Press
Policija

Vijesti Pu međimurske!

DOPUNA INFORMACIJE ZA TEŠKU KRAĐU

Trnovec – osumnjičeni za provalu u trgovinu

Policijski službenici Policijske postaje Čakovec dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom 21-godišnjaka, 28-godišnjakom i četvoricom maloljetnika zbog sumnje u počinjenje teške krađe.

Naime, u noći s 3. na 4. svibnja 2022. godine u Trnovcu, provalili su u trgovinu iz koje su ukrali cigarete i razna alkoholna pića u vrijednosti više tisuća kuna.

Dio ukradenih predmeta je pronađen i vraćen odgovornoj osobi trgovine.

Osumnjičeni će biti kazneno prijavljeni nadležnom državnom odvjetništvu.

TEŠKA KRAĐA

Hlapičina – provaljeno u osobni automobil

U srijedu, 11. svibnja 2022. godine oko 16,20 sati u Hlapičini, u dvorištu obiteljske kuće, nepoznati je počinitelj razbio staklo na osobnom automobilu austrijskih nacionalnih oznaka te iz automobila ukrao torbu s novčanikom, novcem i osobnim dokumentima.

Materijalna šteta procjenjuje se na više tisuća kuna, a protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

INFORMACIJA 

  • Najava operativne akcije „Četiri ubojice u prometu“ 

Policijski službenici Policijske uprave međimurske, odnosno sve policije postaje će u petak, 13. svibnja 2022. godine u vremenu od 16,00 do 21,00 sati provoditi operativnu akciju „Četiri ubojice u prometu“.

Akcija će biti usmjerena na suzbijanje prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili droga, nepropisnom i/ili neprilagođenom brzinom, nadzor korištenja sigurnosnog pojasa i mobilnih uređaja za vrijeme vožnje, suzbijanje grubog kršenja prometne discipline te ostalih prekršaja koji su u uzročno posljedičnoj vezi s nastankom prometnih nesreća, posebice s najtežim posljedicama.

Posebna pozornost posvetiti će se sudionicima u prometu mlađe životne dobi, a koji su i najčešći počinitelji navedenih prometnih prekršaja.

  • Javna objava rješenja o prijemu 

Ministarstvo pravosuđa i uprave objavilo je rješenje o prijemu u državnu službu na neodređeno vrijeme u Ministarstvo unutarnjih poslova, Policijsku upravu međimursku za radna mjesta:

  • skladištar – jedan izvršitelj i
  • spremačica – dva izvršitelja.

Više na internetskim stranicama Policijske uprave međimurske, ovdje.

  • Pravobraniteljica za djecu posjetila Policijsku upravu međimursku

U srijedu, 11. svibnja 2022. godine u radnom posjetu Međimurskoj županiji bila je pravobraniteljica za djecu, gđa Helenca Pirnat Dragičević, kojom prilikom je posjetila i Policijsku upravu međimursku.

Više na internetskim stranicama Policijske uprave međimurske, ovdje.

POLICIJSKA SLUŽBENICA

ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU

Marina Soldat 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja