Međimurje Press
Policija

Vijesti Pu međimurske o događajima 06.09. rujna!

KRAĐA – DOPUNA INFORMACIJE

Dvojica mladića osumnjičena za krađu mobitela, prijenosnog zvučnika i novca

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako su 22-godišnjak s područja općine Nedelišće i 26-godišnjak s područja općine Cestica (Varaždinska županija), počinili kazneno djelo krađe.

Naime, sumnja se kako su u četvrtak, 21. srpnja ove godine na obali rijeke Drave, nedaleko Gornjeg Hrašćana, ukrali tri mobitela, prijenosni zvučnik i novac, grupi kupača koji su za vrijeme ljetnih vrućina potražili osvježenje u rijeci.

Ukupna materijalna šteta procijenjena je na više tisuća kuna.

Protiv osumnjičenih mladića podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, kao dopuna prethodno dostavljenoj kaznenoj prijavi protiv nepoznatog počinitelja.

ZATVARANJE ŽUPANIJSKIH I LOKALNIH CESTA / PROMETNE NESREĆE

U prometnoj nesreći smrtno stradao 53-godišnji vozač Opel Vectre

Jučer, 6. rujna 2022. godine oko 13:30 sati na kolniku lokalne ceste između Badličana i Macinca, dogodila se prometne a nesreća u kojoj je nažalost, smrtno stradao 53-godišnji vozač osobnog automobila.

Upravljajući Opel Vectrom, čakovečkih registarskih oznaka, brzinu kretanja nije prilagodio osobinama ceste (zavoj), zbog čega je izgubio nadzor nad upravljanjem te sišao izvan kolnika, gdje je prednjim bočnim dijelom automobila udario u cestovni jarak. Uslijed siline udara došlo je do višestrukog prevrtanja automobila te na kraju i do njegovog povratka na kolnik. Pošto vozač u trenutku nesreće nije koristio sigurnosni pojas, ispao je iz vozila na kolnik.

Na mjestu događaja liječnik tima hitne medicinske pomoći konstatirao je smrt 53-godišnjeg vozača.

Tijelo premilog prevezeno je na Odjel patologije čakovečke bolnice, gdje će se prema nalogu nadležnog državnog odvjetnika obaviti obdukcija.

Dionica lokalne ceste između Macinca i Badličana zbog obavljanja očevida bila je zatvorena za sav promet od 13:35 do 16:10 sati, koji se odvijao obilazno.

O prometnoj nesreći dostavit će se izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

DOPUNA INFORMACIJE

Javila se vlasnica izgubljenog novca

Jučer, 6. rujna 2022. u Nalazni ured Policijske uprave međimurske u Čakovcu javila se vlasnica izgubljenog novca te ga preuzela nakon obavljenih formalnosti.

Zahvaljujemo svim predstavnicima medija na suradnji i pomoći, koja je rezultirala pronalaskom vlasnice novca.

Ujedno, zahvalu upućujemo i poštenom nalazniku koji je pronašao novac.

Naime, u četvrtak, 18. kolovoza 2022. godine u Čakovcu, kod bankomata na Trgu Republike, pronašao je zaboravljeni novac te odmah o tome obavijestio policiju.

POLICIJSKI  SLUŽBENIK 

Glasnogovornik

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja