Međimurje Press
Policija

Vijesti Pu međimurske za 2.siječanj 2023.

OŠTEĆENJE TUĐE STVARI – DOPUNA INFORMACIJA

Mladić (22) osumnjičen za oštećenje službenog automobila Centra za socijalnu skrb Čakovec

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 22-godišnjak s područja općine Mala Subotica, počinio kazneno djelo oštećenja tuđe stvari.

Naime, sumnja se kako je u srijedu, 5. listopada prošle godine nešto poslije 9 sati na ulici u Paragu, prilikom službenog uredovanja djelatnica nadležnog centra za socijalnu skrb u nadziranoj obitelji, na službenom osobnom automobilu, čakovečkih registarskih oznaka, otvorio zaključani poklopac spremnika goriva te skinuo čep spremnika. Nakon toga kroz otvor ubacio je u spremnik sitni šljunak te time prouzrokovao štetu na službenom automobilu.

Zaprimljenim odštetnim zahtjevom Centra za socijalnu skrb Čakovec materijalna šteta procijenjena je na 2.865,00 kuna.

Protiv osumnjičenog 22-godišnjaka podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

KRAĐA – DOPUNA INFORMACIJE

Osumnjičen (21) za više krađa iz trgovine u Murskom Središću

Dovršenim kriminalističkim istraživanjima utvrđeno je kako je 21-godišnjak s područja grada Murskog Središća, počinio kazneno djelo krađe.

Sumnja se kako je u razdoblju od 22. do 30. studenoga 2022. godine u Murskom Središću, iz trgovine mješovitom robom u Ulici Josipa Broza Tita, u nekoliko navrata ukrao proizvode namijenjene dječjoj higijeni. Zaprimljenim odštetnim zahtjevom trgovačkog društava iz Zagreba ukupna materijalna šteta procijenjena je na 2.000 kuna.

Protiv osumnjičenog 21-godišnjaka podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, kao dopuna prethodno dostavljenoj kaznenoj prijavi protiv nepoznatog počinitelja.

UTAPANJA – DOPUNA INFORMACIJE

Obdukcijom utvrđen uzrok smrti 50-godišnjaka 

Jučer, 2. siječnja 2023. godine na Odjelu patologije Županijske bolnice Čakovec, obavljena je obdukcija nad mrtvim tijelom 50-godišnjaka.

Kako smo već ranije izvijestili u subotu, 31. prosinca 2022. godine oko 14:20 sati u šumskom predjelu rukavca rijeke Drave, nedaleko Gornjeg Kuršanca, prolaznik je u vodi primijetio mrtvo tijelo nepoznate osobe. Mrtvozorničkim pregledom utvrđeno je da se radi o 50-godišnjaku iz Varaždina, dok na tijelu nisu pronađeni tragovi nasilne smrti.

Obdukcijom je utvrđeno da je 50-godišnjak preminuo uslijed utapanja te će se o tome izvijestiti nadležno državno odvjetništvo.

PREKRŠAJ U CESTOVNOM PROMETU

Recidivistu u počinjenju prometnih prekršaja privremeno oduzet automobil

Jučer, 2. siječnja u 23:58 sati u Čakovcu, Zrinsko-frankopanskoj ulici, policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec, pokušali su zaustaviti Hondu Civic, čakovečkih registarskih oznaka, ali se nepoznati vozač nije zaustavio na upućene znakove pomoću svjetlosnih i zvučnih signala sa službenog vozila. Nešto kasnije u Ulici Vladimira Nazora policijski službenici uspjeli su zaustaviti 21-godišnjeg vozača, koji je upravljao odbjeglom Hondom.

Provedenim alkotestiranjem te provjerom putem evidencije vozača i vozačkih dozvola utvrđeno je da je 21-godišnjak upravljao automobilom pod utjecajem alkohola od 0,92 g/kg, bez položenog vozačkog ispita te da je u razdoblju od dvije godine prikupio devet negativnih bodova.

Vozač Honde (recidivist u počinjenju najtežih prometnih prekršaja) je uhićen te će se tijekom današnjeg dana (3. siječnja), uz optužni prijedlog zbog počinjenja nekoliko prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cesta, dovesti na Općinski sudu u Čakovcu (Prekršajni odjel).

Ujedno, policijski službenici temeljem odredbe čl. 229. st. 8. Zakona o sigurnosti prometa na cestama od 21-godišnjaka privremeno su oduzeli osobni automobil kojim je počinio opisane prometne prekršaje. 

POLICIJSKI  SLUŽBENIK 

Glasnogovornik

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja