Međimurje Press
Policija

Vijesti Pu međimurske za 20. listopad!

TEŠKA KRAĐA

U Čakovcu provaljeno u obiteljsku kuću

Jučer, 20. listopada 2022. godine u prijepodnevnim satima u Čakovcu, Ulici Ivana Gundulića, nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću, vlasništvo 67-godišnjakinje, odakle je ukrao novac.

Materijalna šteta procijenjena je na stotinjak kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu. 

PREKRŠAJI IZ JAVNOG REDA / NAROČITO DRSKO I NEPRISTOJNO PONAŠANJE

Pod utjecajem alkohola 36-godišnjakinja narušavala javni red i mir u ugostiteljskom objektu

Danas, 21. listopada 2022. godine dvadesetak minuta nakon ponoći u ugostiteljskom objektu u sklopu benzinske postaje u Čakovcu, Svetojelenskoj cesti,  pod utjecajem alkohola (0,9 g/kg), javni red i mir na naročito drzak način narušavala je 36-godišnjakinja. Okrivljena je najprije vrijeđala 56-godišnju konobaricu, a potom je i fizički napala, a sve iz razloga jer ju je odbila poslužiti alkoholnim pićem.

Temeljem odredbi Prekršajnog zakona okrivljenoj 36-godišnjakinji izdana je naredba o određivanju mjere opreza, konkretno zabrane posjećivanja spomenutog ugostiteljskog objekta u trajanju od 8 dana.

Protiv okrivljene zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, podnijet će se optužni prijedlog Općinskom sudu u Čakovcu (Prekršajni odjel).

INFORMACIJA

Diljem Hrvatske obilježava se 3. Nacionalni dan sigurnosti cestovnog prometa

Hrvatski sabor je 21. listopada proglasio Nacionalnim danom sigurnosti cestovnog prometa koji se ove gMinistarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske, u sklopu Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa, nositelj je raznih aktivnosti kojima građane informira i educira o važnosti odgovornog ponašanja u prometu kako putem službenih i društvenih mreža tako i u posebnim informativnim kornerima u deset hrvatskih gradova.

Više informacija na poveznici.

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja