Međimurje Press
Policija

Vijesti Pu međimurske za dane proteklog vikenda od 24. do 26. veljače 2023. godine

Održana godišnja skupština Udruge umirovljenika unutarnjih poslova Čakovec

Skupštinu su vodili članovi Izvršnog odbora Udruge, predvođeni predsjednikom Franjom Bregovićem


Proteklog petka, 24. veljače 2023. godine u Hotelu Park, u Čakovcu, Udruga umirovljenika unutarnjih poslova Čakovec održala je redovnu godišnju skupštinu.

Osim mnogobrojnih članova Udruge, skupštini su prisustvovali i gosti iz prijateljskih udruga umirovljenika policije mađarskih gradova Marcali i Nagykanisze, predsjednici Udruge umirovljenika unutarnjih poslova iz  Varaždina,  Saveza udruga umirovljenika i starijih osoba Međimurske županije te predstavnici udruga umirovljenika Preloga i Ivanovca. Ispred Policijske uprave međimurske skupu je nazočio zamjenik načelnika Danijel Mikulić.

Skupštinu su vodili članovi Izvršnog odbora Udruge, predvođeni predsjednikom Franjom Bregovićem. Nakon pozdravnih riječi u radnom djelu skupštine članovi izvršnog odbora prezentirali su godišnje izvješće o radu Udruge, financijsko izvješće, izvješće nadzornog odbora, plan rada Udruge za 2023. godinu te prijedlog proračuna prihoda i rashoda.

Tijekom protekle godine članovi Udruge bili su vrlo aktivni. Organizirano je nekoliko sportsko-rekreativnih susreta i druženja s članovima drugih udruga umirovljenika, kao i izleti. U svom radu članovi Udruge posebnu pažnju posvećuju socijalnom pitanju svojih članova. Tijekom godine redovno obilaze bolesne članove, dok se na kraju godine, povodom obilježavanja božičinih i novogodišnjih blagdana, posjećuju i daruju najstariji članovi. Također, sudjeluju u organizaciji sahrana preminulih članova.

Po završetku radnog djela godišnje skupštine članovi Udruge u tradicionalnom druženju uz prigodan domjenak, prisjetili su se dobrih starih dana provedenih u redovima policije.

Osumnjičen za provale u vikendice nedaleko Gornjeg Kuršanca

Provalio je u dvije vikendice, odakle je ukrao opremu za sportski ribolov i dr. predmete ukupne vrijednosti više stotina eura

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 25-godišnjak sa šireg područja grada Čakovca, počinio kazneno djelo teške krađe.

Naime, sumnja se kako je u noći s nedjelje na ponedjeljak, 12./13. veljače 2023. godine u šumskom predjelu zvanom “Beli kipi”, nedaleko Gornjeg Kuršanca, provalio u dvije vikendice, vlasništvo 60-godišnjaka i 45-godišnjakinje, odakle je ukrao opremu za sportski ribolov i dr. predmete. Ukupna materijalna šteta procijenjena je na više stotina eura.

Tijekom istraživanja čakovečki policajci pronašli su dio ukradenih predmeta te ih vratili vlasniku.

Protiv osumnjičenog 25-godišnjaka podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, kao dopuna prethodno dostavljenoj kaznenoj prijavi protiv nepoznatog počinitelja.

Provedena operativna akcija “Poštivanje prometnih svjetala”

Utvrđeno je ukupno 25 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama

Policijski službenici Policijske uprave međimurske u petak, 24. veljače 2023. godine od 7 do 13 sati proveli su operativnu akciju “Poštivanje prometnih svjetala” u svrhu smanjivanja rizika, odnosno suzbijanja prekršaja koji dovode do prometnih nesreća i najtežih stradavanja u prometu te povećanja stanja sigurnosti na cestama.

Tijekom poduzimanja pojačanih mjera i radnji utvrđeno je ukupno 25 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega:

  • jedan prekršaj nepoštivanja crvenog svjetla na semaforu kod obilježenog pješačkog prijelaza,
  • četiri prekršaja nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme vožnje,
  • jedan prekršaj upravljanja nakon što mu je vozačka dozvola poništena;
  • četiri prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa,
  • jedan prekršaj nepropisnog parkiranja vozila,
  • 13 prekršaja nepropisnog korištenja svjetala na vozilima te
  • jedan prekršaj iz ostalih odredbi ZSPC-a.

Prometne nesreće tijekom proteklog vikenda

Evidentirane su dvije prometne nesreće

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim prometnicama evidentirane su dvije prometne nesreće, i to dvije prometne nesreće s nastalom materijalnom štetom.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:
– vožnja na nepropisnoj udaljenosti, dvije prometne nesreće.

Prisutnost alkohola kod sudionika prometnih nesreća tijekom proteklog vikenda utvrđena je kod dvojice vozača, a najveća koncentracija od 1,89 g/kg utvrđena je kod 30-godišnjeg vozača osobnog automobila. U subotu, 25. veljače oko 22 sata u Čakovcu, Preloškoj ulici, spomenuti vozač skrivio je prometnu nesreću s nastalom materijalnom štetom.

Evidentirane su dvije teške krađe te jedna krađa

Na području Policijske uprave međimurske tijekom proteklog vikenda evidentirane su dvije teške krađe te jedna krađa. Izdvajamo tešku krađu u Hlapičini.

U petak 24. veljače između 11 i 14 sati u Hlapičini, nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću, odakle je ukrao novac i nakit. Materijalna šteta prema procjeni 46-godišnjeg vlasnika procijenjena je na nekoliko stotina eura. Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja