Međimurje Press
Policija

Vijesti Pu međimurske za dane vikenda od 13. do 15. svibnja 2022. godine!

TEŠKE KRAĐE I KRAĐE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Na području Policijske uprave međimurske tijekom proteklog vikenda evidentirane su dvije krađe, dok teške krađe nisu evidentirane. Materijalna šteta kod jedne krađe procjenjuje na više od tisuću kuna, dok se kod druge krađe procjenjuje na manje od tisuću kuna.

U Domašincu iz nezaključanog automobila ukraden mobitel

U subotu, 14. svibnja 2022. godine u poslijepodnevnim satima, nepoznati počinitelj iz nezaključanog osobnog automobila, koji je bio parkiran u neograđenom dvorištu obiteljske kuće u Domašincu, ukrao je mobitel.

Materijalnu štetu 24-godišnja vlasnica procjenjuje na nekoliko tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

NEOVLAŠTENO POSJEDOVANJE DROGE

U Čakovcu 26-godišnjak posjedovao marihuanu i amfetamin

U nedjelju, 15. svibnja 2022. godine u poslijepodnevnim satima u Čakovcu, Ulici Ruđera Boškovića, policijski službenici Interventne jedinice policije PU međimurske od  26-godišnjaka oduzeli su 49,2 grama marihuane i 13,8 grama amfetamina.

Oduzeta droga dostavit će se Centru za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“ u Zagrebu na pohranu i vještačenje.

Protiv 26-godišnjaka s područja općine Kotoriba podnijet će se optužni prijedlog nadležnom Općinskom sudu (prekršajni odjel), zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

TJELESNA OZLJEDA

Na izletištu kod Preloga ozlijeđen 68-godišnjak  

U nedjelju, 15. svibnja 2022. godine nešto poslije 19 sati na izletištu „Marina“ nedaleko Preloga, nakon što je sletio na sletnu stazu lokalnog zmajarskog kluba, 70-godišnjak je prilikom smještaja ultralake letjelice u hangar, krilom udario u predjelu glave 68-godišnjaka, koji je stajao kod ulaznih vrata.

Vozilom hitne medicinske pomoći prevezen je u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je zadržan na liječenju, dok će se težina zadobivenih ozljeda naknadno okvalificirati.

Kriminalistička istraživanja se nastavljaju.

PROMETNE NESREĆE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Na međimurskim prometnicama evidentirane dvije prometne nesreće

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim prometnicama dogodile su se tri prometne nesreće u kojima nije bilo ozlijeđenih osoba.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:

– nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag – dvije prometne nesreće,

– ostali uzroci – jedna prometna nesreća.

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom proteklog vikenda utvrđena je kod jednog sudionika, 77-godišnjeg vozača osobnog automobila u koncentraciji od 1,02 g/kg.

Spomenuti vozač u nedjelju 15. svibnja 2022. godine, nešto prije 15 sati u Vučetincu, skrivio je prometnu nesreću s nastalom materijalnom štetom. Upravljajući osobnim automobilom, čakovečkih registarskih oznaka (istek važenja prometne dozvole krajem 2019. godine) pod utjecajem alkohola i bez položenog vozačkog ispita, uključivao se u promet s obližnjeg parkirališta ugostiteljskog objekta, a da prethodno nije propustio sva vozila koja se kreću prometnicom na koju se uključivao. Tom prilikom na njegov automobil naletio je 36-godišnjak, a koji je upravljao osobnim automobilom, slovenskih nacionalnih oznaka.

Policijski službenici od 77-godišnjaka oduzeli su registarske pločice te će se protiv njega pokrenuti prekršajni postupak.

POLICIJSKI  SLUŽBENIK 

Glasnogovornik

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja