Međimurje Press
Policija

Vikend intervencije međimurske policije!

TEŠKE KRAĐE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Na području Policijske uprave međimurske tijekom proteklog vikenda evidentirane su dvije teške krađe.

Izdvajamo:  

Šandorovec – provala u trgovinu 

U nedjelju 6. ožujka 2022. godine oko 00,20 sati u Šandorovcu, Ulici Vladimira Nazora nepoznati je počinitelj provalio u trgovinu odakle je ukrao razne prehrambene proizvode.

Dio ukradenih predmeta pronađen je u blizini trgovine te je vraćen vlasniku.

Materijalna šteta procijenit će se naknadno, a protiv počinitelja podnosi se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

SUDAR VOZILA SA ŽIVOTINJOM NA CESTI

Tijekom proteklog vikenda zabilježena tri naleta vozilom na divljač 

U subotu, 5. i nedjelju 6. ožujka 2022. godine u večernjim satima na međimurskim  prometnicama između Novog Sela Rok i Čakovca, Goričana i Hodošana te u Badličanu zabilježena su tri naleta vozilima na divljač (srnu) koja je pretrčavala kolnik.

Pojava divljači na našim prometnicama najučestalija je u ranim jutarnjim i kasnim večernjim satima. Kako bi se spriječili ovakvi događaji, apeliramo na vozače da tijekom vožnje obrate pažnju na postavljenu prometnu signalizaciju koja ih upozorava na moguće pojavljivanje divljači na cesti, te da prilagode brzinu kretanja stanju i uvjetima na cesti.

PROMETNE NESREĆE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Tijekom vikenda evidentirane tri prometne nesreće s materijalnom štetom 

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Međimurske županije evidentirane su tri prometne nesreće s nastalom materijalnom štetom.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama su:

– nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag  – sve tri prometne nesreće

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom vikenda utvrđena je kod 25-godišnjeg vozača koji je sudjelovao u prometnoj nesreći s materijalnom štetom, a koja se dogodila u nedjelju, 6. ožujka 2022. godine oko 00,45 sati u Prelogu, na Trgu bana Jelačića.

Naime, 25-godišnji vozač osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka upravljajući pod utjecajem alkohola u količini od 1,45 g/kg nepropisno je skretao ulijevo na parkiralište te pritom nije prilagodio brzinu kretanja. Zbog toga je djelomično sišao izvan parkirališta na betonsku površinu gdje je udario u parkirani automobil.

Vozaču slijedi obavijest o počinjenim prekršajima.

Foto: ICV

Marina Soldat

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja