Međimurje Press
Policija

Vikend izvješće Pu međimurske

Dani vikenda 20., 21. i 22. prosinca 2019. godine

TEŠKE KRAĐE I KRAĐE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Na području Policijske uprave međimurske tijekom proteklog vikenda evidentirano je šest teških krađa i dvije krađe. U krađama je materijalna šteta procijenjena na manje od 1.000 kuna.

Izdvajamo provale u kuće u Čakovcu i Mihovljanu

Tijekom noći s 19. na 20. prosinca u Čakovcu, Ulici Stjepana Radića, nepoznati počinitelj je provalio u kuću odakle je ukrao novčanik s novcem i osobnim dokumentima i bankovnom karticom.

Materijalna šteta se procjenjuje na nekoliko tisuća kuna.

U petak, 20. prosinca u popodnevnim satima u Mihovljanu, Ulici Vladimira Nazora, nepoznati počinitelj je provalio u kuću odakle je ukrao razni nakit i novac.

Materijalna šteta procjenjuje se na više tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznene prijave, nadležnom državnom odvjetništvu.

TEŠKA TJELESNA OZLJEDA

Fizički napadnuti mladići

U subotu, 21. prosinca oko 2 sata i 30 minuta u Čakovcu, Ulici Katarine Zrinski, nepoznati počinitelj je iz nepoznatih razloga nasrnuo na trojicu mladića s područja Međimurske županije (dvojicu 18-godišnjaka i 19-godišnjaka). Zbog zadobivenih ozljeda 19-godišnjak je prevezen u Županijsku bolnicu u Čakovcu, gdje je utvrđeno da je zadobio tešku tjelesnu ozljedu te je zadržan na liječenju. Naknadno je liječničku pomoć zatražio i 18-godišnjak, a utvrđeno je da je lakše ozlijeđen.

Kriminalistička istraživanja su u tijeku.

PROMETNE NESREĆE

Na istoj cesti u dvije minute dvije prometne nesreće

U subotu, 21. prosinca oko 23,50 sati na cesti između Novog Sela Rok i Čakovca, 21-godišnji mladi vozač sa šireg područja grada Čakovca, vozač osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka, upravljajući iz smjera sjevera u smjeru juga, dok je u krvi imao 1,62 g/kg alkohola, nije brzinu kretanja prilagodio osobinama i stanju ceste (zavoj i vlažan kolnik) i vidljivosti (noć). Zbog toga je izlaskom iz zavoja u zanošenju izgubio nadzor nad kretanjem vozila, sišao van kolnika i udario u smjerokazni stupić. Kao putnik u vozilu se nalazio 18-godišnjak.

Nešto kasnije, oko 23,52 sata na cesti između Novog Sela Rok i Čakovca, 24-godišnji vozač sa šireg područja grada Čakovca, vozač osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka, upravljajući iz smjera sjevera u smjeru juga, dok je u krvi imao 1,89 g/kg alkohola, nije brzinu kretanja prilagodio osobinama i stanju ceste (zavoj i vlažan kolnik) i vidljivosti (noć). Zbog toga je izlaskom iz zavoja u zanošenju izgubio nadzor nad kretanjem vozila, sišao van kolnika i udario u betonsko-žičanu ogradu, a u nastavku kretanja i u stablo.

Vozač je vozilom hitne pomoći prevezen u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno da je lakše ozlijeđen.

Vozači će biti prekršajno sankcionirani.

Savjete sudionicima u prometu povodom božićnih i novogodišnjih blagdana možete pronaći na internetskim stranicama Policije uprave međimurske, ovdje .

NEPROPISNO KORIŠTENJE PIROTEHNIČKIH SREDSTAVA

Aktivirao pirotehniku na prozoru kuće

U petak, 20. prosinca oko 17 sati i 50 minuta u Kuršancu, Ulici Matije Gupca, zasad nepoznati mladić je postavio pirotehničko sredstvo kategorije F2, čija je uporaba dozvoljena od 27. prosinca do 1. siječnja, na prozor kuće te je uslijed eksplozije popucalo staklo, a fragmenti su lakše ozlijedili 55-godišnjaka koji je spavao u kući.

Kriminalistička istraživanja su u tijeku.

POŽAR NA VOZILU

U požaru izgorio osobni automobil

U petak, 20. prosinca oko 23 sata u Nedelišću, Ulici Vladimira Nazora, na travnatoj površini, izbio je požar na osobnom automobilu čakovečkih registarskih oznaka, te je vozilo u potpunosti izgorjelo.

Požar su ugasili pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Čakovec.

Na mjestu požara tijekom subote, 21. prosinca, obavljen je očevid u kojem je sudjelovao i inspektorica za zaštitu od požara te je utvrđeno da je uzrok požara poduzeta ljudska radnja.

Materijalna šteta prema izjavi vlasnika iznosi nekoliko desetaka tisuća kuna.

Kriminalistička istraživanja su u tijeku.

INFORMACIJE

 1. Provedena akcija “Alkohol”

Policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec su s 21. na 22. prosinca od 23 do 5 sati proveli operativnu akciju „Alkohol“.

Tijekom operativne akcije utvrđeno je ukupno 17 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega:

– devet prekršaja upravljanja vozilima dok je u krvi prisutan alkohol i to:

 • od 0,50 do 1,00 g/kg – četiri prekršaja,

 • od 1,00 do 1,50 g/kg – četiri prekršaja,

 • iznad 1,50 g/kg kod vozača bicikla – jedan prekršaj,

– prekršaja upravljanja za vrijeme zabrane upravljanja motornim vozilima,

– dva prekršaja nepropisne uporabe prenosivih pločica,

– dva prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa,

– tri ostala prekršaja.

Najveća koncentracija alkohola u krvi (1,60 g/kg) utvrđena je u subotu, 21. prosinca u 23,25 sati u Nedelišću, Ulici Matije Gupca, kod vozača bicikla, 67-godišnjaka s područja općine Nedelišće.

Za vrijeme provođenja operativne akcije temeljem članka 134. Prekršajnog zakona uhićena je jedna osoba dok postupanja temeljem članka 137. Prekršajnog zakona nije bilo.

U vrijeme provođenja operativne akcije dogodile su se dvije prometne nesreće, od čega jedna prometna nesreća s ozlijeđenim osobama u kojima je jedna osoba zadobila lake tjelesne ozljede te jedna prometna nesreća s nastalom materijalnom štetom.

 1. Prometne nesreće tijekom proteklog vikenda

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim prometnicama dogodilo se ukupno sedam prometnih nesreća, od čega tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima su dvije lake tjelesne ozljede zadobila dva vozača osobnog automobila i jedna pješakinja te četiri prometnih nesreća s nastalom materijalnom štetom.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama su:

 • nepropisna i neprilagođena brzina, dvije prometne nesreće,

 • nepoštivanje prednosti prolaska, jedna prometna nesreća,

 • nepoštivanje prednosti, jedna prometna nesreća,

 • vožnja na nepropisnoj udaljenosti, jedna prometna nesreća,

 • nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag, jedna prometna nesreća.

 • ostale greške, jedna prometna nesreća.

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom dana vikenda utvrđena je kod tri vozača, a najveća koncentracija utvrđena je kod vozača osobnog automobila 20-godišnjaka s područja grada Čakovca u koncentraciji od 2,14 g/kg alkohola, u prometnoj nesreći s nastalom materijalnom štetom koja se dogodila u petak, 20. prosinca oko 21 sat u Čakovcu na raskrižju Ulica dr. Ante Starčevića i dr. Vlatka Mačeka.

3) Obavijest o uredovnom radnom vremenu za Badnjak

Zbog više upita građana izvješćujemo građane da će referade upravnih poslova Policijske uprave međimurske, Policijske postaje Prelog i Mursko Središće u utorak, 24. prosinca 2019. godine iznimno raditi od 7,30 do 15 sati, a ne kako je inače predviđeno od 9 do 16,30 sati.

POLICIJSKI SLUŽBENIK

Nenad Risek

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja