Međimurje Press
Policija

Vikend izvješće Pu međimurske

KRAĐE I TEŠKE KRAĐE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Na području Policijske uprave međimurske tijekom proteklog vikenda evidentirano je šest krađa i jedan pokušaj teške krađe. Materijalna šteta kod pet evidentiranih krađa, pojedinačno se procjenjuje na manje od tisuću kuna, dok se kod jedne krađe, pojedinačno procjenjuje na više tisuća kuna.

Izdvajamo pokušaj teške krađe u Dragoslavcu.

U razdoblju od 21. listopada prošle godine do 5. veljače ove godine u Dragoslavcu, nepoznati počinitelj provalio je u podrumske prostorije obiteljske kuće, vlasništvo 50-godišnje državljanke Republike Slovenije, ali pritom nije ništa ukrao.

Vlasnica materijalnu štetu nastalu provaljivanjem procjenjuje na 1.500 kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

PROMETNE NESREĆE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim prometnicama evidentirane su tri prometne nesreće, od čega jedna prometna nesreća s ozlijeđenim osobama u kojoj je lakše ozlijeđena 19-godišnja vozačica osobnog automobila, dok se za 76-godišnju putnicu iz spomenutog automobila očekuje kvalifikacija zadobivenih ozljeda. U preostale dvije nesreće nije bilo ozlijeđenih sudionika već je nastala materijalna šteta.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:

– nepropisna i neprilagođena brzina, jedna prometna nesreća,

– vožnja na nepropisnoj udaljenosti, jedna prometna nesreća,

– nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag, jedna prometna nesreća.

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom proteklog vikenda nije utvrđena.

OMALOVAŽAVANJE ILI VRIJEĐANJE MUP-A I POLICIJSKIH SLUŽBENIKA

Tridesetšestogodišnjak vrijeđao policijske službenike

Jučer, 7. veljače 2021. godine nešto poslije 12 sati u Paragu, prilikom postupanja po dojavi 42-godišnjaka da ga napada susjed, 36-godišnjak je pod utjecajem alkohola od 1,80 promila, vrijeđao pogrdnim riječima policijske službenike Policijske postaje Čakovec i Policijske postaje Mursko Središće. Na izdana upozorenja i naredbe 36-godišnjak nije prestao s činjenjem prekršaja te je uhićen i uz primjenu sredstava prisile priveden u Policijsku postaju Čakovec.

Protiv okrivljenika zbog počinjenja prekršaja iz čl. 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, podnijet će se optužni prijedlog prekršajnom odjelu Općinskog suda u Čakovcu.

INFORMACIJA

Na području grada Čakovca provedena akcija „Ne budite označeni“

Prošlog petaka, 5. veljače na području grada Čakovca od 9 do 11 sati policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec, proveli su aktivnosti iz preventivno-represivne akcije „Ne budite označeni“.

Više informacija na poveznici.

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja