Međimurje Press
Policija

Vikend policijsko izvješće

Dani vikenda, 11., 12. i 13. prosinca 2020. godine

KRAĐE I TEŠKE KRAĐE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Na području Policijske uprave međimurske tijekom proteklog vikenda evidentirane su četiri krađe i jedna teška krađa. Materijalna šteta kod tri evidentirane krađe pojedinačno se procjenjuje na manje od tisuću kuna, dok se kod preostale krađe pojedinačno procjenjuje na više od tisuću kuna.

Izdvajamo provalu u obiteljsku kuću u Novakovcu.

U razdoblju od 27. studenoga do 12. prosinca 2020. godine u Novakovcu, Selskoj ulici, nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću, vlasništvo 29-godišnjakinje, odakle je ukrao ručni sat, tablet, te manji metalni sef u kojem se nalazio razni nakit i bankovna kartica. Ujedno, počinitelj je iz spremišta u sklopu kuće ukrao aparat za zavarivanje, motornu pilu te razni ručni alat, dok je iz zamrzivača ukrao nekoliko deseta kilograma raznog smrznutog mesa.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko desetaka tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

PROMETNE NESREĆE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim prometnicama dogodilo se šest prometnih nesreća, od čega jedna prometna nesreća s ozlijeđenim osobama u kojoj je lake tjelesne ozlijede zadobio 29-godišnji vozač osobnog automobila i pet prometnih nesreća s nastalom materijalnom štetom.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:

– nepropisna i neprilagođena brzina, dvije prometne nesreće,

– vožnja na nepropisnoj udaljenosti, jedna prometna nesreća,

– nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag, tri prometne nesreće.

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom proteklog vikenda utvrđena je kod trojice vozača, a najveća koncentracija od 0,93 promila utvrđena je kod 64-godišnjeg vozača. U subotu, 12. prosinca 2020. godine nešto prije 13 sati u Prelogu, Glavnoj ulici, upravljajući automobilom pod utjecajem alkohola skrivio je prometnu nesreću u kojoj je nastala materijalna šteta.

PREKRŠAJ U CESTOVNOM PROMETU

Povratniku (38) u počinjenju prometnih prekršaja privremeno oduzet osobni automobil

U subotu, 12. prosinca 2020. godine u 20 sati u Pribislavcu, Ulici Antuna Mihanovića, prilikom nadzora cestovnog prometa policijski službenici Policijske postaje Čakovec zaustavili su Renault Thaliju, čakovečkih registarskih oznaka, kojom je upravljao 38-godišnji vozač.

Alkotestiranjem vozača utvrđeno je da je upravljao automobilom pod utjecajem alkohola od 0,61 promila, dok je provjerom preko evidencije vozača i vozačkih dozvola utvrđeno da je upravljao automobilom za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja tom kategorijom motornih vozila (B kategorija).

Pošto je postojala opravdana bojazan da će vozač (povratnik u počinjenju opisanih prometnih prekršaja) nastaviti sa činjenjem prekršaja, temeljem odredbi Prekršajnog zakona, uhićen je i priveden u policijsku postaju. Ujedno, temeljem odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama od 38-godišnjaka privremeno je oduzet osobni automobil te je vučnom službom prevezen u dvorište Policijske uprave međimurske.

Protiv 38-godišnjeg vozača s područja općine Pribislavec zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama podnijet će se optužni prijedlog prekršajnom odjelu Općinskog suda u Čakovcu. 

NAROČITO DRSKO I NEPRISTOJNO PONAŠANJE / OŠTEĆENJE TUĐE STVARI

Ivanovec – narušavanje javnog reda i mira

Dosad provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je u subotu , 12. prosinca 2020. godine u večernjim satima u Ivanovcu, Ulici kralja Tomislava, više osoba u garaži u sklopu obiteljske kuće, gledalo televizijski prijenos nogometne utakmice između NK Varaždin i NK Hajduk. Nakon završetke prijenosa utakmice dio osoba je napustio garažu, dok su ostali nastavili druženje. Oko ponoći u dvorištu kuće čuli su galamu i poziv na sukob upućen od više nepoznatih osoba. Prisutni 21-godišnji ukućanin otvorio je vrata garaže te uočio nepoznatog muškarca s maskom na licu i upaljenom bakljom (tzv. “bengalkom”) u ruci. Odmah je zatvorio vrata, dok su potom nepoznate osobe počele udarati po vratima garaže. Nakon što je 21-godišnjak događaj dojavio policiji, nepoznate osobe su se razišle.

U događaju nitko od prisutnih osoba u garaži nije ozlijeđen, dok je na garažnim vratima nastala materijalna šteta.

Kriminalistička istraživanja se nastavljaju kako bi se utvrdile sve okolnosti ovog događaja te otkrili počinitelji.

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja