Međimurje Press
Policija

Vikend policijsko izvješće

DanI vikenda, 18., 19. i 20. prosinca 2020. godine

KRAĐE I TEŠKE KRAĐE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Na području Policijske uprave međimurske tijekom proteklog vikenda evidentirane su četiri krađe i tri teške krađe. Materijalna šteta kod tri evidentirane krađe pojedinačno se procjenjuje na manje od tisuću kuna, dok se kod preostale krađe pojedinačno procjenjuje na više od tisuću kuna.

Izdvajamo tešku krađu na osobito drzak način u Murskom Središću.

U petak, 18. prosinca 2020. godine nešto poslije 16 sati u Murskom Središću, Martinskoj ulici, nepoznati muškarac s prodajne police trgovine mješovitom robom ukrao je bocu žestokog pića. U trenutku kada je počinitelj sakrivao ukradenu bocu ispod odjeće, primijetila ga je 34-godišnja prodavačica te ga pokušala zaustaviti, ali ju je počinitelj obišao i istrčao iz trgovine. Prodavačica ga je uspjela sustići na izlazu iz trgovine i protom ga uhvatiti za odjeću, ali se počinitelj uspio istrgnuti i trčeći udaljiti u smjeru centra grada s ukradenom bocom žestokog pića.

Brzom reakcijom policijskih službenika Policijske postaje Mursko Središće u Ulici Josipa Broza Tita pronađen je muškarac, koji je prema opisu odgovarao počinitelju opisane teške krađe na osobito drzak način. Muškarac je uhićen i priveden u policijsku postaju na kriminalističko istraživanje.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem osnovano se sumnja kako je 33-godišnjak s područja općine Selnica, počinio kazneno djelo teške krađe.

Protiv osumnjičenog podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Ujedno, istraživanjem je utvrđeno kako je osumnjičeni 33-godišnjak počinio i kazneno djelo krađe (mala vrijednost ukradene stvari). Naime, sumnja se da je u ponedjeljak, 14. prosinca ove godine nešto prije 13 sati u Selnici, iz trgovine mješovitom robom na Jelačićevom trgu, također krao bocu žestokog pića.

KRAĐA – DOPUNA INFORMACIJE

Dvojica mladića osumnjičena za krađu električnog alata iz obiteljske kuće

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem osnovano se sumnja kako su 19-godišnjak i 28-godišnjak, obojica s područja općine Pribislavec, počinili kazneno djelo krađe.

Naime, sumnja se kako su u četvrtak 17. prosinca 2020. godine oko 18 sati u Ivanovcu, Zagrebačkoj ulici, kroz otvoreni prozor ušli u obiteljsku kuću, odakle su potom ukrali razni električni alat te pripadajući pribor, vlasništvo 36-godišnjaka. Materijalna šteta procijenjena je na oko pet tisuća kuna. Nakon krađe osumnjičeni su ukradene predmete iznijeli iz kuće, ali je u tom trenutku naišao susjed te su pobjegli, ostavivši ukradene stvari.

Uz kaznenu prijavu osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske. Temeljem prijedloga nadležnog državnog odvjetnika sudac istrage Županijskog suda u Varaždinu, odredio je osumnjičenicima istražni zatvor te su sprovedeni u Zatvor u Varaždinu. 

PROMETNE NESREĆE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim prometnicama dogodile su se dvije prometne nesreće, i to nesreće u kojima je nastala je materijalna šteta.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:

– nepropisna i neprilagođena brzina, dvije prometne nesreće.

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom proteklog vikenda utvrđena je kod jednog vozača, i to kod 33-godišnjeg vozača osobnog automobila u koncentraciji od 1,30 promila. Spomenuti vozač skrivio je prometnu nesreću s materijalnom štetom koja se dogodila u subotu, 19. prosinca oko 21 sat i 30 minuta u Kuršancu, Glavnoj ulici.

POŽARI NA GRAĐEVINSKIM OBJEKTIMA

Grabrovnik – požar obiteljske kuće i drvene šupe

U subotu, 19. prosinca 2020. godine nešto prije 17 sati u Grabrovniku, izbio je požar u obiteljskoj kući te drvenoj šupi.

Požar su ugasili pripadnici JVP-a iz Čakovca te dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Lapšine, Svetog Martina na Muri i Štrigove.

U požaru je u potpunosti izgorjela drvena građa šupe, dok su u obiteljskoj kući djelomično izgorjele prostorije spavaće sobe i dnevnog boravka. Visina materijalne štete utvrdit će se naknadno.

Na mjestu događaja uz stručnu pomoć inspektora zaštite od požara obavljen je očevid, kojom prilikom je utvrđeno da je uzrok požara poduzeta ljudska radnja (nepoznati počinitelj izazvao požar).

Kriminalistička istraživanja su u tijeku kako bi se utvrdile sve okolnosti kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom i sredstvom te otkrio počinitelj.

INFORMACIJA

Rezultati akcije „Alkohol“

Policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec u subotu, 19. prosinca 2020. godine od 18 do 24 sata proveli su aktivnosti iz akcije „Alkohol“.

Tijekom operativne akcije utvrđeno je ukupno 21 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega:

– jedan prekršaj upravljanja vozilima dok je u krvi prisutan alkohol i to iznad 1,50  g/kg,

– jedan prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava na samostalno

upravljanje motornim vozilima,

– pet prekršaja prekoračenja nepropisne brzine kretanja u naselju od 10 do 20 km/h

veća od dopuštene,

– tri prekršaja nepropisne uporabe svjetala u prometu,

– četiri prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa,

– jedan prekršaj nepropisne uporabe mobitela za vrijeme vožnje,

– jedan prekršaj nekorištenja zaštitne kacige,

– jedan prekršaj tehničke neispravnosti vozila,

– jedan prekršaj upravljanja neregistriranim vozilom,

– te tri tzv. ostala prekršaja.

Ujedno, tijekom akcije utvrđen je i jedan prekršaj iz Zakona o osobnoj iskaznici te dva prekršaja iz Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti (kršenje izrečenih mjera samoizolacije).

Najveća koncentracija alkohola od 1,80 promila utvrđena je u 23 sata i 30 minuta u Nedelišću, Čakovečka ulici, kod 46-godišnjeg vozača osobnog automobila.

RADOVAN GAČAL

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja