Međimurje Press
Policija

Vikend policijsko izvješće!

Na području Policijske uprave međimurske u dane vikenda je evidentirano šest teških krađa te tri krađe. U dvije krađe je nastala materijalna šteta manja od 1.000 kuna, dok je u jednoj krađi šteta veća od 1.000 kuna.

Izdvajamo tešku krađu i krađu

1) U petak, 21. svibnja u poslijepodnevnim satima u Nedelišću, Grobljanskoj ulici, nepoznati počinitelj je provalio u osobni automobil odakle je ukrao novčanik s novcem i osobnim dokumentima. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

2) U razdoblju od 18. do 21. svibnja u Železnoj Gori, nepoznati počinitelj je iz dvorišta vikend kuće ukrao poluprikolicu. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

Protiv počinitelja kaznenih djela podnijet će se kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

Lakše ozlijeđen motociklist

U subotu, 22. svibnja 2021. godine oko 18 sati i 25 minuta u Čehovcu na raskrižju županijske ceste (broj 2033) i lokalne ceste (broj 20058), dogodila se prometna nesreća u kojoj je vozač osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka, 48-godišnjak s područja općine Donji Kraljevec, krećući se županijskom cestom te dolaskom do raskrižja sa lokalnom cestom, obavljao skretanje, a da se prije započinjanja te radnje nije uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu ili imovinu, ne vodeći pritom računa o položaju vozila te smjeru i brzini kretanja. Zbog toga je u njegov automobil udario motocikl čakovečkih registarskih oznaka kojim je u istom smjeru upravljao 34-godišnjak s područja općine Kotoriba, koji je obavljao pretjecanje navedenog automobila, a da se također nije uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu ili imovinu, ne vodeći pritom računa o položaju vozila te smjeru i brzini kretanja.
Nakon udara motocikl se prevrnuo, a vozač je pao na kolnik.
Vozilom hitne pomoći ozlijeđeni motociklist prevezen u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje su ozljede okvalificirane kao lake tjelesne ozljede s mogućom prekvalifikacije te je vozač zadržan na liječenju.
Vozači će biti prekršajno sankcionirani.

Evidentirana jedna prometna nesreća s ozlijeđenom osobom

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim prometnicama dogodilo se ukupno pet prometnih nesreća, od čega jedna prometna nesreća s ozlijeđenim osobama u kojoj je lake tjelesne ozlijede zadobio vozač motocikla i četiri prometne nesreće s nastalom materijalnom štetom.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama su:
– vožnja na nepropisnoj udaljenosti – dvije prometne nesreće,
– nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag – tri prometne nesreće.

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća u količini od 1,29 g/kg alkohola utvrđena je kod mladog vozača, 23-godišnjeg vozača osobnog automobila s područja Općine Nedelišće, u prometnoj nesreći s nastalom materijalnom štetom koja se dogodila u nedjelju, 23. svibnja oko 00,35 sati, na kolniku državne ceste između Gornjeg Hrašćana i Trnovca.

Provedena akcija Alkohol“

Policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec tijekom noći s 22. na 23. svibnja 2021. godine u vremenu od 21,00 do 3,00 sata proveli su operativnu akciju „Alkohol“.
Tijekom akcije utvrđeno je ukupno 11 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega:
– četiri prekršaja upravljanja vozilima dok je u krvi prisutan alkohol i to:
• od 0,50 do 1,00 g/kg – dva prekršaja,
• od 1,00 do 1,50 g/kg – dva prekršaja,
– pet prekršaja nepropisne brzine kretanja u naselju od čega:
• od 10 do 20 km/h veća od dopuštene – tri prekršaja,
• od 30 do 50 km/h veća od dopuštene – dva prekršaja,
– jedan prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje,
– jedan ostali prekršaj.

Najveća količina alkohola od 1,27 g/kg utvrđena je u subotu, 22. svibnja u 23 sata i četiri minute, u Gornjem Hrašćanu, Čakovečkoj ulici, kod 25-godišnjeg vozača osobnog automobila čakovečkih pokusnih pločica, s područja općine Nedelišće.

POLICIJSKI SLUŽBENIK

Nenad Risek

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja