Međimurje Press
Policija

Vikend policijsko izvješće!

TEŠKE KRAĐE I KRAĐE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Na području Policijske uprave međimurske tijekom proteklog vikenda evidentirana su tri teške krađe i četiri krađe. Kod dvije krađe pojedinačna materijalna šteta procijenjena je na manje od tisuću kuna, dok je kod preostale dvije procijenjena na više od tisuću kuna. Izdvajamo pokušaj provale u obiteljsku kuću u Donjoj Dubravi.

Između 2. i 3. srpnja 2022. godine u Donjoj Dubravi, nepoznati počinitelj na zidu obiteljske kuće u Ulici Matije Gupca, onesposobio je nadzornu kameru te potom pokušao provaliti u kuću, ali u dovršenju kaznenog djela nije uspio. Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

KRIVOTVORENJE ZNAKOVA ZA OBILJEŽAVANJE ROBE, MJERA I UTEGA

Na čakovečkom placu osumnjičeni dvojac prodavao bučino ulje koristeći se lažnim deklaracijama   

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako su 58-godišnjak i 28-godišnjak, obojica s područja Varaždinske županije, počinila kazneno djelo „Krivotvorenje znakova za obilježavanje robe, mjera i utega“.

Naime, sumnja se da su temeljem prethodnog dogovora izradili lažne znakove za obilježavanje robe (deklaracije), konkretno radilo se o naljepnicama s obavijestima o proizvodima. Takve lažne naljepnice nalijepili su na boce zapremine od jedne litre, namijenjene za prodaju bučinog ulja. Potom su na gradskoj tržnici u Čakovcu, Ulici Valenta Morandinija, u bocama s lažnim deklaracijama te koje nisu bile originalno zatvorene, prodavali su bučino ulje. Ujedno, ulje svojom kvalitetom nije udovoljavalo identifikacijskim parametrima.

Protiv osumnjičenih podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, kao dopuna prethodno dostavljenoj kaznenoj prijavi.

PRIJEVARA

U ime garancije naplate kupljenog pluga 41-godišnjak predao nenaplativu zadužnicu

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 41-godišnjak s područja Koprivničko-križevačke županije, počinio kazneno djelo „Prijevara“.

Naime, sumnja se da je u kolovozu 2018. godine sklopio kupoprodajni ugovor o kupnji četverobraznog pluga. Nešto kasnije, kao garanciju predao je ovjerenu zadužnicu, iako je znao da je prezadužen te da plug neće moći platiti, a naplata po zadužnici neće biti moguća. Na opisani način doveo je u zabludu 51-godišnjeg prodavatelja te ga oštetio za nekoliko desetaka tisuća kuna.

Protiv osumnjičenika podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, kao dopuna prethodno dostavljenoj kaznenoj prijavi.

PROMETNE NESREĆE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA 

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim prometnicama dogodilo se pet prometnih nesreća, od čega jedna prometna nesreća s ozlijeđenim osobama i četiri prometne nesreće s nastalom materijalnom štetom, dok se za dvije nesreće čeka kvalifikacije ozljeda.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:

– nepropisna i neprilagođena brzina, jedna prometna nesreća,

– nepoštivanje prednosti prolaska, jedna prometna nesreća,

– nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag, dvije prometne nesreće,

– greške pješaka, jedna prometna nesreća,

– ostale greške, jedna prometna nesreća.

Prisutnost alkohola kod sudionika spomenutih prometnih nesreća nije utvrđena.

PROMETNA NESREĆA 

U prometnoj nesreći u Hodošanu teško ozlijeđena 84-godišnja pješakinja

U subotu, 2. srpnja 2022. godine oko 11 sati u Hodošanu, dogodila se prometna nesreća u kojoj je teško ozlijeđena 84-godišnja pješakinja.

Nesreća se dogodila u trenutku kada je 84-godišnja pješakinja prelazila kolnik Zlatoljske ulice, a da se prije stupanja na kolnik nije uvjerila da to može učiniti na siguran način. Uslijed opisane situacije, preko stopala njenih nogu, stražnjim kotačima prešao je teretni automobil s pridodanom prikolicom, čakovečkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 29-godišnjak.

Ozlijeđena pješakinja vozilom hitne medicinske pomoći prevezena je u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđena te je zadržana na liječenju.

Nadležnom državnom odvjetništvu podnijet će se posebno izvješće o opisanoj prometnoj nesreći.

POLICIJSKI  SLUŽBENIK 

Glasnogovornik

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja