Međimurje Press
Policija

Vikend s međimurskom policijom!

TEŠKE KRAĐE I KRAĐE

Na području Policijske uprave međimurske između 30. travnja i 2. svibnja 2021. godine su evidentirane dvije teške krađe i tri krađe. U krađama je nastala materijalna šteta manja od 1.000 kuna.

Izdvajamo teške krađe

1) U noći s 30. travnja na 1. svibnja u Gardinovcu, nepoznati počinitelj je pokušao provaliti u trgovinu no nije uspio pa je odustao od dovršenja kaznenog djela.

Materijalna šteta će se procijeniti naknadno.

2) Između 23. i 29. travnja u Gornjem Kuršancu, Ulici Zrinskih, nepoznati počinitelj je provalio u vikendicu gdje ukrao stol i stolice s jastucima.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko stotina kuna.

Protiv počinitelja kaznenih djela podnijet će se kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

POŽARI NA GRAĐEVINSKIM OBJEKTIMA

Dva požara u kućama, u istom danu

1) U petak, 30. travnja 2021. godine oko 9 sati i 25 minuta u Gornjem Kraljevcu, u kući je djelomično izgorjelo krovište, a zbog dotrajalosti dimnjaka odnosno zapaljenja čađi i prijenosa topline na drvenu strukturu krovišta.

Vlasnik se nije mogao izjasniti o visini materijalne štete.

2) U petak, 30. travnja 2021. godine između 14,30 i 16,30 sati u Prelogu, u kotlovnici kuće izbio je požar zbog prijenosa topline s peći na kruta goriva na okolne predmete.

Materijalna šteta se procjenjuje na više desetaka tisuća kuna.

Požare su ugasili pripadnici lokalnih vatrogasnih društava i javne vatrogasne postrojbe grada Čakovca.

PROMETNE NESREĆE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Evidentirane četiri prometne nesreće

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim prometnicama dogodile su se četiri prometne nesreće od čega jedna prometna nesreća s ozlijeđenom osobom u kojoj je jedan vozač bicikla zadobio lake tjelesne ozljede te tri prometne nesreće s materijalnom štetom.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama su:

– nepropisno skretanje – jedna prometna nesreća,

– nepropisna vožnja unatrag – jedna prometna nesreća,

– ostale greške – dvije prometne nesreće.

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom vikenda utvrđena je kod dva vozača. Najveća koncentracija u količini od 2,11 g/kg utvrđena je kod vozača bicikla rođenog 2001. godine, u prometnoj nesreći s ozlijeđenom osobom koja se dogodila 1. svibnja 2021. godine oko 19,15 sati, u Nedelišću, Ulici Martina Viljevca.

POLICIJSKI SLUŽBENIK

Nenad Risek

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja