Međimurje Press
Policija

Vikend s međimurskom policijom!

TEŠKE KRAĐE I KRAĐE

            Na području Policijske uprave međimurske između 23. i 25. srpnja 2021. godine evidentirano je sedam krađa. U dvije krađe nastala je materijalna šteta veća od 1.000 kuna, dok je u pet krađe šteta manja od 1.000 kuna.

Izdvajamo dvije krađe

1) Noću s 22. i 23. srpnja 2021. godine u Mursko Središću, Selskoj ulici, nepoznati počinitelj je iz neograđenog dvorišta ukrao zaključan bicikl.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna. 

2) Dovršenim kriminalističkim istraživanjima sumnja se da je maloljetnik s područja Međimurske županije počinio dvije Krađe iz trgovina.

Tako je u petak, 23. srpnja u popodnevnim satima u Čakovcu, Obrtničkoj ulici iz dviju trgovina s prodajnih polica ukrao parfeme.

Materijalna šteta procjenjuje se na više stotina kuna.

Protiv počinitelja kaznenih djela podnijet će se kaznene prijave.

NEOVLAŠTENO POSJEDOVANJE DROGE

           Na glazbenom događaju utvrđeno 16 prekršaja iz domene droga 

           Tijekom održavanja glazbenog događaja od 23. do 25. srpnja 2021. godine u Brezju, policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave međimurske prilikom provođenja pojačanih aktivnosti suzbijanja zlouporabe opojnih droga utvrdili su ukupno 16 prekršaja neovlaštenog posjedovanja droge.

Tako je kod 16 osoba starosti od 16 do 30 godina  pronađeno ukupno 18,82 grama droge Marihuane, 12,26 grama droge Speed, 22,16 grama droge Psilocibin i 0,15 grama droge Mdma.

Sve osobe su prekršajno sankcionirane radi počinjenih prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

NEDOZVOLJENO POSJEDOVANJE, IZRADA I NABAVLJANJE ORUŽJA I EKSPLOZIVNIH TVARI 

           Uhićen muškarac koji je pucao iz oružja te muškarac koji je vrijeđao policiju 

U nedjelju, 25. srpnja 2021. godine u 13,30 sati u Kuršancu, Varaždinskoj ulici, policijski službenici Policijske postaje Čakovec, postupajući po dojavi da muškarac puca iz puške, su u dvorištu uočili vozilo čakovečkih registarskih oznaka te u blizini automatsku pušku marke “Crvena zastava” s pripadajućim spremnikom i 31 komada streljiva call. 7,62×39 mm, kao i 23 komada čahura istoga kalibra.

Od 39-godišnjaka s područja grada Čakovca pod utjecajem alkohola u količini od  1,64 grama po kilogramu, koji je zatečen u neposrednoj blizini je uz potvrdu oduzeta puška, streljivo i čahure te je potom uhićen.

Tijekom postupanja, 37-godišnjak s područja grada Čakovca pod utjecajem alkohola u količini od 1,43 grama po kilogramu je na ulici, vrijeđao i omalovažavao policijsku službenicu te je uhićen uz uporabu sredstva prisile.

Kriminalistička istraživanja vezano za kazneno djelo Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari su u tijeku, dok će se protiv 37-godišnjaka podnijeti optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. 

          

TUČA, SVAĐA, VIKA ILI NA DRUGI NAČIN REMEĆENJE JAVNOG REDA I MIRA

          Zbog glasnog reproduciranja glazbe oduzeti zvučnici  

1)  U subotu, 24. srpnja 2021. godine oko 23 sati u Pribislavcu, Ulici Stanka Vraza, javni red i mir je narušavao 23-godišnjak pod utjecajem alkohola u količini od 1,98 grama po kilogramu, na način da je reproducirao glasnu glazbu putem prijenosnog zvučnika i mobilnog telefona.

Mladić je uhićen dok je navedena oprema oduzeta te će se protiv njega podnijeti Optužni prijedlog zbog prekršaja iz članka 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

2) U nedjelju, 25. srpnja 2021. godine iza 22 sata u Murskom Središću, Ulici Sitnice, u dvorištu kuće, javni red i mir narušavao 47-godišnjak na način da je pod utjecajem alkohola u količini od 1,56 grama po kilogramu, putem zvučnika puštao glasnu glazbu i time remetio noćni mir mještana.

Zvučnik je oduzet te se protiv njega podnijeti Optužni prijedlog.

3) U nedjelju, 25. srpnja 2021. godine u 22,35 sati u Murskom Središću, Ulici Sitnice, u kući, javni red i mir je narušavao 55-godišnjak na način da je pod vidnim utjecajem alkohola (odbio alkotest), putem zvučnika puštao glasnu glazbu i time remetio noćni mir mještana.

Zvučnik je oduzet te i protiv njega će se podnijeti optužni prijedlog. 

PROMETNI DOGAĐAJ NA CESTI

           Radnim strojem udario pješakinju 

U petak, 23. srpnja 2021. godine oko 14,35 sati u Donjoj Dubravi, Podravskoj ulici prilikom obavljanja iskopa i postavljanja kanalizacijskih cijevi, vozač radnog stroja čakovečkih registarskih oznaka, obavljao je kretanje iz mjesta, uslijed čega je stražnjom stranom stroja udario u bicikl, kojeg je u djelokrugu radnog stroja gurala, 82-godišnjakinja.

Nakon udara u bicikl pješakinja je pala. Vozilom hitne pomoći prevezena je u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje su utvrđene lake tjelesne ozljede, dok je na biciklu nastala materijalna šteta.

O događaju će se podnijeti izvješće nadležnom državnom odvjetniku.

PREKRŠAJ U CESTOVNOM PROMETU  

           Oduzet automobil ponavljaču prekršaja 

U subotu, 24. srpnja 2021. godine oko 15 sati u Donjem Hrašćanu u nadzoru prometa policijski službenici Policijske postaje Prelog zaustavili su osobni automobil čakovečkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 30-godišnjak s područja općine Donji Kraljevec.

Provjerom je utvrđeno da upravlja osobnim automobilom u vrijeme dok mu je vozačka dozvola proglašena nevažećom, odnosno poništena, zbog 13 negativnih bodova.

Pošto je prijetila opravdana bojazan da će ponoviti istovrsni prekršaj, uhićen je uz uporabu sredstava prisile.

Kako je unatrag dvije godine dva puta pravomoćno kažnjen za prekršaj iz članka 286. stavak 6. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, sukladno članku 229 stavak 8. osobni automobil je privremeno oduzet

Protiv 30-godišnjaka će se podnijeti Optužni prijedlog Prekršajnom odjelu općinskog suda zbog prekršaja iz članka 286 stavak 9. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, dok je vlasnici osobnog automobila zbog počinjenog prekršaja iz članka 229. stavak 6. istog Zakona izdan obavezni prekršajni nalog.

INFORMACIJA

            Tijekom proteklog vikenda su evidentirane tri prometne nesreće

Tijekom proteklog vikenda na području Međimurske županije dogodile su se ukupno tri prometne nesreće s nastalom materijalnom štetom.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama su:

  • nepoštivanje prednosti prolaska – jedna prometna nesreća,
  • vožnja na nepropisnoj udaljenosti – jedna prometna nesreća,
  • nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag – jedna prometna nesreća.

Prisutnost alkohola u organizmu kod sudionika prometnih nesreća tijekom dana vikenda utvrđena je kod vozača osobnog automobila, 47-godišnjaka s područja općine Selnica u količini od 2,63 grama po kilogramu, koji je sudjelovao u prometnoj nesreći s nastalom materijalnom štetom koja se dogodila u subotu, 24. srpnja oko 22 sati u Dragoslavcu.

DOPUNA INFORMACIJE

            Provedena akcija „Četiri ubojice u prometu“

„Mobilni tim“ Policijske uprave međimurske u subotu, 24. srpnja 2021. godine između 15,00 i 23,00 sata proveo je operativnu akciju „Četiri ubojice u prometu“.

Tijekom akcije utvrđeno je ukupno 38 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega:

  • 20 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa,
  • dva prekršaja upravljanja vozilima dok je u krvi prisutan alkohol,
  • dva prekršaja nepropisne uporabe mobitela,
  • dva prekršaja tehničke neispravnosti vozila,
  • dva prekršaja upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje vozilom,
  • jedan prekršaj nepropisne brzine kretanja vozila,
  • jedan prekršaj nepropisnog zaustavljanja i parkiranja,
  • jedan prekršaj uporabe svjetala u prometu i
  • sedam ostalih prekršaja.

Također je utvrđen jedan prekršaj iz Zakona o osobnoj iskaznici te jedan prekršaj iz Zakona o obveznim osiguranjima u prometu.

Tijekom provođenja akcije evidentirana je jedna prometna nesreća s nastalom materijalnom štetom koja se dogodila oko 22,10 sati u Dragoslavcu, a koju je prouzročio vozač osobnog automobila rođen 1974. godine s područja općine Selnica, koji je za vrijeme provođenja akcije imao  najveću utvrđenu koncentraciju alkohola u organizmu, u količini od 2,63 grama po kilogramu.

Tijekom provođenja operativne akcije nisu zatečeni počinitelji prometnih prekršaja u povratu.

Nenad Risek

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja