Međimurje Press
Policija

Vikend s međimurskom policijom!

TEŠKE KRAĐE I KRAĐE

Na području Policijske uprave međimurske u dane vikenda evidentirana je jedna teška krađa te šest krađa. U četiri krađe je nastala materijalna šteta veća od 1.000 kuna, dok je u dvije krađe šteta manja od 1.000 kuna.

Izdvajamo tešku krađu

Između 15. i 16. siječnja 2022. godine u Pribislavcu, Ulici dr. Ante Starčevića, nepoznati počinitelj je provalio u skladište gdje je ukrao više motora za vozila.

Materijalna šteta procjenjuje se više tisuća kuna.

Protiv počinitelja kaznenih djela podnijet će se kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

TEŠKE KRAĐE – DOPUNA INFORMACIJE

Kotoriba, Donja Dubrava i Donji Vidovec – otkriveni maloljetni počinitelji teških krađa

U nastavku kriminalističkih istraživanja nad dvojicom maloljetnika s područja Međimurske županije sumnja se da su počinili još nekoliko teških krađa (događaj opisan u Priopćenju za medije od petka, 14. siječnja 2022. godine).

Naime, između 19. i 31. prosinca 2021. godine u Kotoribi, Kolodvorskoj ulici provalili su u kancelariju tvrtke i garažu u spremište, a u Sajmišnoj ulici, u Kotoribi, Ulici Jug 1 u objekat za upravljanje vagom.

Jedan od tih maloljetnika je nastavio niz te je između 31. prosinca 2021. i 10. siječnja 2022. godine u Donjoj Dubravi, Ulici 3. travnja provalio u ugostiteljski objekt, a i izvršio je tešku krađu iz proizvodnog pogona u Donjem Vidovcu, Bistričkoj ulici.

Ukradeni su razni predmeti u vrijednost nekoliko tisuća kuna.

Prema počiniteljima podnijet će se kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu za mladež. 

PROMETNE NESREĆE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Evidentirane tri prometne nesreće

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim prometnicama dogodile su se ukupno tri prometne nesreće, gdje će se u dvije prometne nesreće za dvije osobe (vozače) ozljede okvalificirati naknadno te jedna prometna nesreća s nastalom materijalnom štetom.

Greška koja je prethodila prometnim nesrećama je neprilagođena i nepropisna brzina.

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom dana vikenda utvrđena je kod dva vozača.

Najveća koncentracija alkohola u količini od 0,89 g/kg utvrđena je kod vozača osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka, rođenog 1998. godine, koji je sudjelovao u prometnoj nesreći koja se dogodila u petak 14. siječnja 2022. godine oko 20,00 sati, u Gardinovcu.

Naime,  vozač, u svojstvu mladog vozača vozilom je upravljao pod utjecajem alkohola te brzinu kretanja vozila nije prilagodio osobinama ceste (zavoj) i vidljivosti (noć).

Zbog toga je izlaskom iz zavoja izgubio nadzor nad vozilom i sišao izvan kolnika gdje je vozilo udarilo u zid obiteljske kuće. Vozilom hitne pomoći prevezen je u Županijsku bolnicu Čakovec gdje će se ozljede naknadno okvalificirati. Vozaču je određena mjera opreza, zabrana upravljanja motornim vozilima uz privremeno oduzimanja vozačke dozvole na rok od 12 sati.

Protiv vozača pokrenut je prekršajni postupak.

INFORMACIJA

  • JAVNI NATJEČAJ – prijam u državnu službu na neodređeno vrijeme

Izvješćujemo da je Policijska uprava međimurska raspisala JAVNI NATJEČAJ
za prijam u državnu službu na neodređeno vrijeme, za radno mjesto administrativnog tajnika – 1 izvršitelj, u Policijskoj postaji Čakovec.

Više na internetskim stranicama Policijske uprave međimurske – Istaknute teme – Zapošljavanje – Javni natječaji , ovdje .

  • Provedena operativan akcija „Alkohol“

Policijski službenici Policijske uprave međimurske u subotu, 15. siječnja 2022. godine između 16,00 i 24,00 sata proveli su operativnu akciju „Alkohol“.

Tijekom akcije utvrđeno je ukupno 14 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega:

– četiri prekršaja upravljanja vozilima dok je u krvi prisutan alkohol i to:

               od 0,50 do 1,00 g/kg – dva prekršaja,

               od 1,00 g/kg do 1,50 g/kg –  jedan prekršaj,

                iznad 1,50 g/kg – jedan prekršaj.

            – pet prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa,

             – jedan prekršaj nepropisne uporabe svjetala u prometu, te

             – ostalo – četiri prekršaja.

Najveća koncentracija alkohola u količini od 2,38 g/kg, utvrđena je u Prelogu oko 19,00 sati, u Čakovečkoj ulici, kod vozača osobnog automobila njemačkih nacionalnih oznaka, rođenog 1964. godine, s područja grada Preloga.

U vrijeme provođenja akcije nisu zabilježene prometne nesreće.

Nenad Risek                       

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja