Međimurje Press
Policija

Vikend s međimurskom policijom!

TEŠKE KRAĐE I KRAĐE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Na području Policijske uprave međimurske tijekom proteklog vikenda evidentirana je jedna teška krađa i dvije krađe. Materijalna šteta se kod jedne krađe procjenjuje na više od tisuću kuna, dok se kod druge krađe procjenjuje na manje od tisuću kuna.

Izdvajamo:

  • U noći s 7. na 8. travnja 2022. godine u Macincu, Glavnoj ulici, nepoznati počinitelj je provalio u spremište trgovine odakle je ukrao više komada plinskih boca.

Materijalna šteta procjenjuje se na više tisuća kuna, a protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

  • Policijski službenici Policijske postaje Čakovec zaprimili su kaznenu prijavu odgovorne osobe poduzeća za upravljanje šumama kojom prijavljuje da je nepoznati počinitelj u razdoblju od 25. do 28. veljače 2022. godine u šumskom predjelu nedaleko Vularije iščupao iz zemlje i ukrao više desetaka komada pvc kolaca.

Materijalna šteta procjenjuje se na više tisuća kuna, a protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

PROMETNE NESREĆE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Na prometnicama Međimurske županije tijekom proteklog vikenda dogodilo se ukupno sedam prometnih nesreća, od čega tri s ozlijeđenim osobama (dva vozača i dva putnika zadobili su lake tjelesne ozljede) i četiri prometne nesreće s nastalom materijalnom štetom.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama su:

  • nepoštivanje prednosti – tri prometne nesreće,
  • nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag – jedna prometna nesreća,
  • ostale greške – tri prometne nesreće.

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom vikenda utvrđena je kod dva vozača.

Najveća koncentracija alkohola utvrđena je kod 28-godišnjeg vozača koji je sudjelovao u prometnoj nesreći, a koja se dogodila u subotu, 9. travnja 2022. godine oko 3,20 sati na kolniku županijske ceste između Kotoribe i Donje Dubrave.

Naime, 28-godišnji vozač osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka, upravljajući pod utjecajem alkohola u količini od 1,73 g/kg i prije stjecanja prava na samostalno upravljanje motornim vozilima, brzinu kretanja vozila nije prilagodio osobinama ceste (zavoj) i vidljivosti (noć).

Zbog toga je izlaskom iz desnog zavoja izgubio nadzor nad vozilom i sišao izvan kolnika u desno, gdje je udario u metalnu zaštitnu ogradu.

Vozilom hitne pomoći vozač i putnik iz njegovog vozila su prevezeni u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno da su zadobili lake tjelesne ozljede.

Protiv vozača pokrenut je prekršajni postupak.

INFORMACIJE

  • Kod bankomata u Prelogu građanin pronašao novac, traži se vlasnik

U nedjelju, 10. travnja 2022. godine u Prelogu, Preloškoj ulici, kod bankomata, savjesni i pošteni građanin pronašao je novac.

Pozivamo vlasnika koji je izgubio novac da se javi u Nalazni ured u sjedištu Policijske uprave međimurske, Čakovec, Jakova Gotovca 7.

  • Javio se vlasnik izgubljenog novca u Čakovcu,  kod “Galerije Sjever”

U petak, 8. travnja 2022. godine u Nalazni ured, u sjedište Policijske uprave međimurske u Čakovcu, javio se vlasnik koji je izgubio novac u Čakovcu, na području „Galerije Sjever” te ga je preuzeo nakon obavljenih formalnosti.

Zahvaljujemo svim predstavnicima medija na suradnji i pomoći, kao i poštenom nalazniku koji je novac pronašao.

POLICIJSKA SLUŽBENICA

ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU

Marina Soldat 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja