Međimurje Press
Policija

Vikend s međimurskom policijom!

TEŠKE KRAĐE I KRAĐE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Na području Policijske uprave međimurske tijekom proteklog vikenda evidentirane su  dvije teške krađe i sedam krađa. Materijalna šteta kod četiri krađe pojedinačno se procjenjuje na manje od tisuću kuna, dok se kod preostale tri krađe pojedinačno procjenjuje na više od tisuću kuna. Izdvajamo krađe u Nedelišću i Šenkovcu te tešku krađu u Svetoj Mariji.

U Nedelišću ukraden električni bicikl

U četvrtak, 15. rujna 2022. godine u večernjim satima u Nedelišću, Čakovečkoj ulici, nepoznati počinitelj iz dvorišta privatne tvrtke ukrao je električni bicikl. Materijalnu štetu 47-godišnji vlasnik procijenio je na dvadesetak tisuća kuna. 

U Svetoj Mariji provaljeno u spremište obiteljske kuće   

U noći s petka na subotu (16./17. rujna 2022.) u Svetoj Mariji, Glavnoj ulici, nepoznati počinitelj provalio je u spremište uz obiteljsku kuću, odakle ukrao kosilicu i bicikl. Materijalnu štetu 77-godišnja vlasnica procijenila je na nekoliko tisuća kuna.

Iz obiteljske kuće u Šenkovcu ukraden mobitel i  novac

U subotu, 17. rujna 2022. godine u večernjim satima u Šenkovcu, Ulici Vinka Žganca, nepoznati je počinitelj iz nezaključane obiteljske kuće ukrao je mobitel i novac. Materijalnu štetu 55-godišnja vlasnica procijenila je na više tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

DRŽANJE ŽIVOTINJA BEZ NADZORA

Belgijski ovčar na školskom igralištu napao djecu

U subotu, 17. rujna 2022. godine oko 19:30 sati u Murskom Središću, Frankopanskoj ulici, pas pasmine belgijski ovčar uslijed propuštenog nadzora i neopreznog držanja, preskočio je ogradu dvorišta obiteljske kuće te otišao prema školskom igralištu u Ulici Vladimira Nazora, gdje se igrala grupa djece. Nakon što je ušao na igralište napao je petero djece.

Ozlijeđena djeca uz prisustvo roditelja zatražila su liječniku pomoć te je utvrđeno da su u događaju lakše ozlijeđena.

O događaju je obaviješten nadležni veterinarski inspektor te komunalni radar Grada Murskog Središća.

Vlasnik (35-godišnjak) belgijskog ovčara prekršajno je sankcioniran sukladno odredbama Zakona o prekršajima protiv javnog redan i mira.

PROMETNE NESREĆE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim prometnicama evidentirano je pet prometnih nesreća, od čega tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i dvije prometne nesreće s nastalom materijalnom štetom.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:

– nepropisna i neprilagođena brzina, tri prometne nesreće,

– nepoštivanje prednosti prolaska, jedna prometna nesreća,

– nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag, jedna prometna nesreća.

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom proteklog vikenda utvrđena je kod dvojice vozača, a najveća koncentracija od 2,5 g/kg utvrđena je kod 21-godišnjeg vozača osobnog automobila. Spomenuti vozač sudjelovao je prometnoj nesreći s ozlijeđenim osobama, koja se dogodila u subotu, 17. rujna 2022. godine oko 16:30 sati u Slemenicama.

PROMETNE NESREĆE

„Mladi vozač“ skrivio prometnu nesreću pod utjecajem alkohola od 2,5 g/kg

U subotu, 17. rujna ove godine oko 16:30 sati u Slemenicama dogodila se prometna nesreće u kojoj je lakše ozlijeđen 41-godišnji vozač osobnog automobila.

Upravljajući Mercedesom 190 D, čakovečkih registarskih oznaka, pod utjecajem alkohola od 2,5 g/kg, 21-godišnji „mladi vozač“ dolaskom do raskrižja s kolnikom državne ceste, koja je prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska, ušao je u raskrižje zadržavajući smjer kretanja, a da nije propustio sva vozila koja se kreću tom cestom. Zbog opisane situacije prednjim dijelom Mercedesa udario je u bočnu stranu Mazde 2, čakovečkih registarskih oznaka, kojom je upravljao 41-godišnji vozač. Nakon sudara došlo je do zanošenja i rotacije Mazde te potom udara prednjim dijelom u metalni stup prometnog znaka.

Ozlijeđeni 41-godišnji vozač Mazde vozilom hitne medicinske pomoći prevezen je u čakovečku bolnicu, gdje je utvrđeno da je u nesreći lakše ozlijeđen.

Vozač Mercedesa je uhićen te mu je privremeno oduzeta vozačka dozvola, dok će se zbog počinjenja nekoliko prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama sankcionirati novčanom kaznom u ukupnom iznosu od 14.400 kuna uz izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozila B kategorije u trajanju od četiri mjeseca.

POLICIJSKI  SLUŽBENIK 

Glasnogovornik

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja