Međimurje Press
Policija

Vikend s međimurskom policijom

Dane vikenda, 2., 3. i 4. listopada 2020. godine

TEŠKE KRAĐE I KRAĐE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Na području Policijske uprave međimurske tijekom proteklog vikenda evidentirane su tri teške krađe, od čega dvije u pokušaju te tri krađe. Pojedinačna materijalna šteta kod svih evidentiranih krađa procjenjuje se na manje od tisuću kuna.

Izdvajamo provalu u prostorije nogometnog kluba u Murskom Središću.

U noći sa četvrtka na petak (1./2. listopada 2020.) u Murskom Središću, Ulici Franje Koroša, nepoznati počinitelj provalio je u prostorije nogometnog kluba, gdje je ispreturao razne stvari te pritom ukrao alkoholna pića (pivo).

Visina materijalne štete utvrdit će se po zaprimanju odštetnog zahtjeva.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

RAZBOJNIŠTVO

Brzom reakcijom policijskih službenika Policijske postaje Mursko Središće otkriven počinitelj razbojništva

U petak, 2. listopada 2020. godine u 19 sati i 54 minute u trgovini mješovitom robom u Zasedbregu, počinjeno je razbojništvo.

U trenutku kada se 41-godišnja prodavačica nalazila sama u trgovini, maskirani počinitelj ušao je u unutrašnjost objekta te držeći u ruci predmet nalik na vatreno oružje, zatražio je da mu preda novac. U tom trenutku prodavačica je istrčala iz samoposluge te počela dozivati u pomoć, dok je počinitelj iz registar blagajne ukrao novac te potom pobjegao iz trgovine.

U opisanom događaju 41-godišnja prodavačica nije zadobila ozljede, dok se materijalna šteta procjenjuje na nekoliko stotina kuna.

Nakon zaprimljene dojave o razbojništvu, brzom reakcijom policijskih službenika Policijske postaje Mursko Središće, nedaleko mjesta događaja zaustavljen je osobni automobil, čakovečkih registarskih oznaka u kojem su se nalazile osobe za koje se sumnja da su počinitelji opisanog razbojništva.

Policijski službenici priveli su četiri osobe u policijsku postaju na kriminalističko istraživanje.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem osnovano se sumnja da je 23-godišnjak s područja grada Murskog Središća, počinio kazneno djelo razbojništva.

Uz kaznenu prijavu osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske.

Jučer, 4. listopada na prijedlog općinskog državnog odvjetnika, sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu, odredila je osumnjičeniku istražni zatvor u trajanju do mjesec dana, a potom je sproveden u Zatvor u Varaždinu.

POŽARI NA GRAĐEVINSKIM OBJEKTIMA

U požaru u Palinovcu izgorjela kuhinja

U petak, 2. listopada 2020. godine oko 15 sati i 30 minuta u Palinovcu, izbio je požar u kuhinji obiteljske kuće, vlasništvo 60-godišnjaka. Požar su ugasili vatrogasci koji su nakon zaprimljene dojave pristigli na mjesto događaja.

U požaru je izgorio kuhinjski namještaj i razni električni uređaji, dok se materijalna šteta procjenjuje na nekoliko desetaka tisuća kuna.

Očevidom uz stručnu pomoć inspektorice zaštite od požara i eksplozija utvrđeno je kako je tijekom korištenja plinskog štednjaka došlo do prijenosa toplinske energije s posude za pripremu jela na okolne predmete, koji su se zapalili. Potom se požar proširio na ostatak kuhinjskog namještaja.

O događaju će se izvijestiti nadležno državno odvjetništvo.

PROMETNE NESREĆE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim prometnicama evidentirano je šest prometnih nesreća, i to šest prometnih nesreća s nastalom materijalnom štetom od čega se u jednoj prometnoj nesreći čekaju kvalifikacije ozljeda u kojoj je sudjelovao 20-godišnji motociklist.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:

– nepropisna i neprilagođena brzina, tri prometne nesreće,

– nepoštivanje prednosti prolaska, jedna prometna nesreća,

– vožnje na nepropisnoj udaljenosti, jedna prometna nesreća,

– ostale greške, jedna prometna nesreća.

Prisutnost alkohola u krvi sudionika prometnih nesreća tijekom proteklog vikenda, utvrđena je kod dvojice vozača. Najveća koncentracija od 0,78 promila, utvrđena je kod 57-godišnjeg vozača traktora, koji je jučer, 4. listopada na kolniku državne ceste između Svetog Križa i Štefanca, skrivio prometnu nesreću s nastalom materijalnom štetom.

PROMETNA NESREĆA

Goričan – u prometnoj nesreći ozlijeđen 20-godišnji motociklist

U petak, 2. listopada 2020. godine oko 13 sati i 30 minuta u Goričanu, Dravskoj ulici, dogodila se prometna nesreća u kojoj je ozlijeđen 20-godišnji motociklist.

Upravljajući kolnikom Dravske ulice, neregistriranom i neosiguranom Hondom te bez položenog vozačkog ispita, brzinu kretanja nije prilagodio osobinama ceste zbog čega je u zavoju motociklom djelomično sišao izvan kolnika i potom bočnim dijelom udario u metalnu ogradu mosta. Nakon udara došlo je do prevrtanja motocikla i pada vozača na kolnik.

Ozlijeđeni 20-godišnjak vozilom hitne medicinske pomoći prevezen je u Županijsku bolnicu Čakovec, dok će se težina zadobivenih ozljeda naknadno okvalificirati.

DOGAĐAJI U CESTOVNOM PROMETU

Vozači oprez – divljač na cesti!

Proteklog vikenda na prometnicama diljem Međimurske županije evidentirana su četiri naleta vozilima na divljač (srne, fazan, dabar), koja je pretrčavala kolnik.

Događaji su zabilježeni na prometnicama između Donje Dubrave i Selnice Podravske, Pušćina i Gornjeg Hrašćana, Otoka i Orehovice te Svetog Križa i Preloga.

Kako bi se spriječili ovakvi događaji, Policijska uprava međimurska upozorava vozače da tijekom vožnje obrate pažnju na postavljenu prometnu signalizaciju koja ih upozorava na moguće pojavljivanje divljači na cesti. Pojava divljači na našim prometnicama najučestalija je u ranim jutarnjim te kasnim večernjim satima.

Ujedno, apeliramo na sve sudionike u cestovnom prometu da prilagode  brzinu kretanja stanju i uvjetima na cesti te da poštuju prometna pravila i postavljenu prometnu signalizaciju kako bi sigurno stigli na svoja odredišta.

INFORMACIJA

Povodom Dana policije održan tradicionalni malonogometni turnir

Prošlog petka (2. listopada 2020.), povodom obilježavanja Dana policije, Policijska uprava međimurska u suradnji s Regionalnim klubom IPA Međimurje – Čakovec, Sindikatom policije Hrvatske i Nezavisnim sindikatom djelatnika MUP-a, organizirala je tradicionalni malonogometni turnir.

Više na poveznici.

POLICIJSKI SLUŽBENIK

Glasnogovornik

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja