Međimurje Press
Policija

Vikend s međimurskom policijom!

KRAĐE

Na području Policijske uprave međimurske između 2. i 5. travnja 2021. godine evidentirano je šest krađa. U dvije krađe nastala je materijalna šteta veća od 1.000 kuna, dok je u četiri krađe šteta manja od 1.000 kuna.

Izdvajamo krađu

Između 12. ožujka i 2. travnja 2021. godine u Podbrestu, Kalničkoj ulici, iz dvorišta nepoznati počinitelj ukrao sadilicu, prikolicu i drugu oprem.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko desetaka tisuća kuna.

Protiv počinitelja kaznenih djela podnijet će se kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

PRIJETNJA

Na Uskrs prijetio pa završio u pritvoru

U nedjelju 4. travnja oko 14 sati u ugostiteljskom objektu na području općina Štrigova, 25-godišnjak s područja općine Štrigova prijetio je nasilnim radnjama 23-godišnjaku te ga rukama više puta udario u predjelu glave i tijela te ga gađao pepeljarom.

Potom je 25-godišnjak oko 18 sati i 45 minuta došao na adresu osobe koju je prethodno napadao sa još nekoliko mladića te mahao nožem te prijetio ubojstvom 23-godišnjaku i njegovu ocu, dok su ostali prijetili palicama.

Nakon toga počinitelji su se udaljili iz dvorišta i putem na makadamskoj cesti blizu te kuće sreli drugog 23-godišnjaka s područja općine Štrigova te su ga uhvatili i izvukli iz vozila i izudarali po glavi i tijelu. Nakon toga su ga bacili na zemljano tlo i nastavali udarati nogama. Taj 23-godišnjak je srećom zadobio lake tjelesne ozljede.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 25-godišnjak počinio tri kaznena djela Prijetnja te je uhićen nakon čega će u zakonskom roku biti predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske, dok se kriminalistička istraživanja nastavljaju.

PREKRŠAJ U CESTOVNOM PROMETU

Vozio prije stjecanja prava pa završio u zatvoru

U petak, 2. travnja u 15,10 sati u Sivici, Vrtnoj ulici je zaustavljen 26-godišnjak s područja općine Podturen koji je upravljao teretnim automobilom varaždinskih registarskih oznaka prije stjecanja prava na samostalno upravljanje motornim vozilima.

Policijski službenici su ga uhitili i doveli na Općinski sud Čakovec, Prekršajni odjel, gdje mu je rješenjem određeno zadržavanje.

PROMETNE NESREĆE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Evidentirana jedna prometna nesreća s ozlijeđenim osobama

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim prometnicama dogodilo se ukupno četiri prometne nesreće i to tri prometne nesreće s nastalom materijalnom štetom. U jednoj prometnoj nesreći čekaju se kvalifikacije ozljeda.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama su:

neprilagođena i nepropisna brzina, dvije prometne nesreće,

nepoštivanje prednosti prolaska, jedna prometna nesreća,

nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag, jedna prometna nesreća.

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom dana vikenda utvrđena je kod dva vozača, a najveća koncentracija utvrđena je kod vozača osobnog automobila 42-godišnjaka s prebivalištem u Saveznoj Republici Njemačkoj u koncentraciji od 1,21 g/kg alkohola u prometnoj nesreći s nastalom materijalnom štetom koja se dogodila u subotu, 3. travnja u 12 sati i 20 minuta u Pribislavcu, na raskrižju Ulice bana Josipa Jelačića i Ulice Ivana Gundulića.

INFORMACIJE

Provedena akcija „Alkohol“

Policijski službenici Policijske uprave međimurske su u subotu, 3. travnja od 15 do 23 sati proveli akciju „Alkohol“ kojom prilikom je utvrđeno ukupno 36 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega:

6 prekršaja upravljanja vozilima dok je u krvi prisutan alkohol,

2 prekršaja nepropisnog pretjecanja i obilaženja,

1 prekršaj ne postupanja po znaku policijskog službenika,

2 prekršaja isteka valjanosti prometne dozvole,

1 prekršaj upravljanja dok je vozačka dozvola oduzeta;

2 prekršaja upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje,

15 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa,

1 prekršaj nenošenja zaštitne kacige i

6 ostalih prekršaja.

Najveća koncentracija alkohola u krvi (2,61 g/kg) utvrđena je dana 3. travnja u 20 sati i 30 minuta u naselju Držimurec, kod vozača 32-godišnjeg vozača osobnog automobila s područja općine Nedelišće.

Najava provođenja akcije „Ne postupanje po prometnim znakovima“

Policijski službenici Policijske postaje Mursko Središće će u srijedu 7. travnja provesti preventivno represivnu akciju iz prometa.

Cilj akcije je pojačanim nadzorom vozača, povećati sigurnost u cestovnom prometu te podići svijest o poštivanju zabrane i upozorenja postavljenih prometnim znakovima.

POLICIJSKI SLUŽBENIK

Nenad Risek

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja