medjimurjepress@gmail.com

Vikend s policijom

Dani vikenda 15., 16. i 17. studenoga 2019. godine

TEŠKE KRAĐE I KRAĐE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Na području Policijske uprave međimurske tijekom proteklog vikenda evidentirane su dvije teške krađe i tri krađe. U dvije krađe pojedinačna materijalna šteta procijenjena je na manje od 1.000 kuna.

Izdvajamo krađu u Dekanovcu te provale u kuće u Turčišću i Donjem Pustakovcu

U petak, 15. studenoga u popodnevnim satima u Dekanovcu, Ulici Florijana Andrašeca, nepoznati počinitelj je iz nezaključane kuće ukrao različit nakit i ručni sat.

Materijalna šteta procjenjuje se na više tisuća kuna.

Između, 15. listopada i 15. studenoga ove godine u Turčišću, nepoznati počinitelj provalio je u kuću, gdje je ukrao trimer.

Materijalna šteta procjenjuje se na više stotina kuna.

U razdoblju od 14. do 17. studenoga ove godine u Donjem Pustakovcu, nepoznati počinitelj provalio je u kuću, gdje je ukrao novac.

Materijalna šteta procjenjuje se na više tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznene prijave, nadležnom državnom odvjetništvu.

PROMETNE NESREĆE

U kratko vrijeme zbog neprilagođene brzine dvije prometne nesreće

U subotu, 16. studenoga oko 12 sati i 45 minuta na cesti između Gornjeg Hrašćana i Nedelišća, 45-godišnji vozač teretnog automobila čakovečkih registarskih oznaka upravljajući iz smjera zapada u smjeru istoka, brzinu kretanja nije prilagodio osobinama (zavoj) te stanju kolnika (mokar kolnik). Zbog toga je vozilom sišao van kolnika te se potom vratio na kolnik i prešao na prometnu traku namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera te udario u osobni automobil čakovečkih registarskih oznaka, kojim je iz suprotnog smjera upravljao 51-godišnjak. Nakon sudara oba vozila su sišla van kolnika niz cestovnu kosinu. Vozač osobnog automobila ostao prikliješten u vozilu te su ga izvadili pripadnici javne vatrogasne postrojbe.

Oba vozača i 58-godišnja putnica iz osobnog automobila su vozilima hitne pomoći prevezeni u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je kod 45-godišnjeg vozača utvrđena laka tjelesna ozljeda, dok će se ozljede kod drugih sudionika naknadno okvalificirati. Kao putnik u teretnom vozilu se nalazio 33-godišnjak koji nije ozlijeđen. Svi sudionici događaja su sa šireg područja općine Nedelišće.

Po utvrđivanju težine ozljeda će se kvalificirati događaj.

Nešto kasnije, oko 15 sati i 30 minuta u Totovcu, Ulici dr. Vladimira Bakarića, maloljetnik s područja Međimurske županije, vozač neregistriranog osobnog automobila, upravljajući prije stjecanja prava na samostalno upravljanje vozilima i dok je u krvi imao prisutno 0,98 g/kg alkohola, krećući se iz smjera zapada u smjeru istoka, brzinu kretanja nije prilagodio osobinama (zavoj) te stanju kolnika (mokar kolnik). Zbog toga je vozilom sišao van kolnika na obradivu poljoprivrednu površinu do šljunčanog puta, gdje je udario u parkiranu poluprikolicu čakovečkih registarskih oznaka, a koja je bila priključena teretnom automobilu. Nakon sudara vozača i maloljetnog putnika s područja Međimurske županije su izvadili pripadnici javne vatrogasne postrojbe.

Vozač i putnik su vozilima hitne pomoći prevezeni u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje su kod putnika utvrđene teške tjelesne ozljede opasne po život, dok su kod vozača utvrđene lake tjelesne ozljede.

Prema maloljetnom vozaču će se podnijeti kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu, nadležnom državnom odvjetniku.

POŽAR

Požar štaglja u Hodošanu

U nedjelju, 17. studenoga oko 3 sata i 10 minuta u Hodošanu, Ulici braće Radić, na neutvrđeni način nastupio je požar drvenog štaglja. Štagalj, alat u štaglju, slama i drva su potpunosti izgorjeli te je djelomično izgorjelo krovište pomoćnog objekta uz štagalj.

Nastupila je veća materijalna šteta.

Požar su ugasili pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Čakovec i lokalnih dobrovoljnih vatrogasnih društva.

Na mjestu požara u jutarnjim satima je obavljen očevid u kojem je sudjelovala inspektorica za zaštitu od požara te je utvrđeno da se tehnički uzrok požara isključuje, dok se poduzeta ljudska radnja kao uzrok požara ne može isključiti.

Provode se intenzivna kriminalistička istraživanja.

INFORMACIJE

  1. PROMETNE NESREĆE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim prometnicama dogodilo se ukupno sedam prometnih nesreća, od čega tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i četiri prometne nesreće s nastalom materijalnom štetom od čega se u dvije prometne nesreće čekaju kvalifikacije ozljeda.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama su:

  • nepropisna i neprilagođena brzina, četiri prometne nesreće,

  • vožnja na nepropisnoj udaljenosti, jedna prometna nesreća,

  • nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag, jedna prometna nesreća,

  • ostale greške, jedna prometna nesreća.

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom dana vikenda utvrđena je kod dva vozača, a najveća koncentracija utvrđena je kod maloljetnog vozača osobnog automobila u koncentraciji od 0,98 g/kg u prometnoj nesreći s ozlijeđenim osobama koja se dogodila u subotu, 16. studenoga oko 15 sati i 30 minuta u Totovcu.

  1. Obilježena 28. obljetnica Dana sjećanja na žrtvu Vukovara

Jučer, 17. studenoga 2019. godine pod okriljem Koordinacija udruga proizašlih iz Domovinskog rata u suradnji s Međimurskom županijom, Gradom Čakovcem, Policijskom upravom međimurskom te Zrinskom gardom, obitelji stradalih i nestalih branitelja, sudionika obrane Vukovara iz Međimurja, brojnih predstavnika javnog života Međimurske županije kao i mnoštvo građana, na dostojanstven način kolonom sjećanja odana je počast obilježavanju 28. obljetnice sjećanja na žrtvu Vukovara, pod nazivom ‘I u mom gradu Vukovar svijetli’.

Više na poveznici .

  1. Zbog radova skraćeno radno vrijeme referada upravnih poslova

Odjel za upravne poslove Policijske uprave međimurske odnosno referade upravnih poslova će u petak 22. studenoga 2019.godine raditi od 7,30 do 11,30 sati zbog renoviranja šalter sale. Građane molimo za razumijevanje odnosno da prilagode svoj dolazak u drugo vrijeme. Radno vrijeme možete pogledati na Internet stranicama Policijske uprave međimurske.

POLICIJSKI SLUŽBENIK

Nenad Risek

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*