Međimurje Press
Policija

Vikend s policijom

TEŠKE KRAĐE I KRAĐE

Na području Policijske uprave međimurske između 9. i 11. travnja 2021. godine evidentirane su dvije teške krađe i četiri krađa. U tri krađe nastala je materijalna šteta manja od 1.000 kuna.

Izdvajamo dvije teške krađe

1) U subotu, 10. travnja u popodnevnim satima, u Nedelišću, Grobljanskoj ulici, na parkiralištu mjesnog groblja nepoznati počinitelj je provalio u osobni automobil čakovečkih registarskih oznaka odakle je ukrao torbicu s novcem i drugim vrijednostima.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

2) U nedjelju 11. travnja nešto iza ponoći u Čakovcu, Ulici Katarine Zrinski, nepoznati počinitelj je provalio prostorije trgovačkog obrta no iz prostorija ništa nije ukrao.

Materijalna šteta utvrdit će se naknadno.

Protiv počinitelja kaznenih djela podnijet će se kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

PROMETNE NESREĆE

Zbog prometne nesreće zatvorena cesta

U petak, 9. travnja 2021. godine oko 16,10 sati, u Prelogu na raskrižju lokalne ceste i Ulice Zrinskih dogodila se prometna nesreća.

Naime, 22-godišnja vozačica osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka s područja općine Donja Dubrava je krećući se kolnikom lokalne ceste te dolaskom do Ulice Zrinskih započela skretanje u lijevo, a da nije propustila vozilo koje se je kretalo iz suprotnog smjera i zadržavalo smjer kretanja. Zbog toga je u njezino vozilo udario teretni automobil čakovečkih registarskih oznaka kojim je upravljao 61-godišnjak s područja općine Mala Subotica pod utjecajem alkohola od 1,17 g/kg.

U događaju srećom nitko nije ozlijeđen, no zbog očevida je cesta bila zatvorena od 16,50 do 18,55 sati te se promet odvijao obilazno.

Protiv vozača će se podnijeti Obavijest o počinjenom prekršaju.

U alkoholiziranom stanju udario u prometni znak i pobjegao

U subotu, 10. travnja oko 19,50 sati, u Čakovcu na kolniku Zrinsko-Frankopanske ulice s raskrižjem s kružnim tokom prometa (Vukovarska ulica) dogodila se prometna nesreća, gdje je 70-godišnji vozač s područja grada Čakovca upravljao osobnim automobilom čakovečkih registarskih oznaka dok je u krvi imao alkohola od 1,44 g/kg.

Vozeći se desnom prometnom trakom južne kolničke trake Zrinsko-Frankopanske ulice vozač nije prilagodio brzinu kretanja osobinama ceste te je prije raskrižja sišao van kolnika na pješački otok, gdje je udario u prometni znak. Nakon toga je napustio mjesto događaja.

Vozač je ubrzo pronađen po službenicima policije na adresi stanovanja.

Protiv oboje vozača će se podnijeti Obavijest o počinjenom prekršaju.

PROMETNE NESREĆE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Evidentirane četiri prometne nesreće

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim prometnicama dogodilo se ukupno četiri prometnih nesreća, od čega jedna prometna nesreća s ozlijeđenim osobama u kojoj je lake tjelesne ozlijede zadobio vozač osobnog automobila i tri prometne nesreće s nastalom materijalnom štetom.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama su:

neprilagođena i nepropisna brzina – jedna prometna nesreća,

nepoštivanje prednosti prolaska – dvije prometne nesreće,

vožnja na nepropisnoj udaljenosti – jedna prometna nesreća.

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom dana vikenda utvrđena je kod dva vozača: Najveća koncentracija utvrđena je kod vozača osobnog automobila 70-godišnjaka s područja grada Čakovca u koncentraciji od 1,44 g/kg alkohola, u prometnoj nesreći s nastalom materijalnom štetom koja se dogodila u subotu, 10. travnja 2021. godine oko 19,50 sati u Čakovcu na raskrižju s kružnim tokom prometa Zrinsko-Frankopanske i Vukovarska ulice.

NESREĆA NA RADU

Teže ozlijeđen na radu

U petak, 9. travnja 2021. godine oko 9 sati i 35 minuta u tvrtki iz Donjeg Kraljevca prilikom izvođenja radova došlo je do pucanja drvene podloške na kojoj se nalazio kontejner uslijed čega je kontejner skliznuo i pao na nogu 28-godišnjem radniku.

Mladić je privatnim vozilom prevezen u Županijsku bolnicu u Čakovcu, gdje je utvrđeno da je zadobio teške tjelesne ozljede.

O događaju je izvješten nadležni inspektor zaštite na radu.

POLICIJSKI SLUŽBENIK

Nenad Risek

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja