Međimurje Press
Policija

Vikend s policijom

Dani vikenda, 4., 5. i 6. rujna 2020. godine

TEŠKE KRAĐE I KRAĐE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Na području Policijske uprave međimurske tijekom proteklog vikenda evidentirane su dvije teške krađe i četiri krađe. Pojedinačna materijalna šteta kod evidentiranih krađa procjenjuje se na manje od tisuću kuna.

Izdvajamo provale u osobne automobile u Murskom Središću i Podbrestu.

U subotu, 5. rujna 2020. godine u poslijepodnevnim satima u Murskom Središću, Ulici Maksima Gorkog, nepoznati počinitelj provalio je u parkirani Fiat Punto, čakovečkih registarskih oznaka te ukrao dječju sjedalicu i razne dokumente.

Materijalna šteta prema izjavi 28-godišnje vlasnice procjenjuje se na više stotina kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

U noći sa subote na nedjelju (5./6. rujna 2020.) u Podbrestu, u neograđenom dvorištu obiteljske kuće u Kalničkoj ulici, nepoznati počinitelj provalio je osobni automobil VW Touran, čakovečkih registarskih oznaka, vlasništvo 25-godišnjakinje te iz prtljažnika ukrao motorno ulje, auto dizalicu i tzv. „start“ kablove. Potom je počinitelj provalio u osobni automobil Škoda Fabia, čakovečkih registarskih oznaka, vlasništvo 56-godišnjaka te iz prtljažnika ukrao rezervni kotač.

Ukupna materijalna šteta procjenjuje se na više stotina kuna.

Izvršenim pregledom šireg mjesta događaja pronađen je ukradeni rezervni kotač.

Daljnjim pregledom terena u obližnjem polju kukuruza pronađen je osobni automobil Ford Fiesta, varaždinskih registarskih oznaka. Provjerom je utvrđeno kako je Fiesta ukradena na području Varaždina te su o njenom pronalasku obaviješteni policijski službenici Policijske postaje u Varaždinu, koji su preuzeli daljnje kriminalističko istraživanje vezano uz kazneno djelo neovlaštene uporaba tuđe pokretne stvari.

Na mjestu događaja obavljen je očevid te su po njegovom završetku, pronađeni rezervni kotač i Ford Fiesta, vraćeni vlasnicima.

U naselju Podbrest zbog obavljanja očevida od 11,20 do 13,27 sati privremeno je zatvorena dionica lokalne ceste za sav promet, koji se odvijao obilaznim pravcima.

Protiv nepoznatog počinitelja zbog počinjenja kaznenog djela teška krađa, nadležnom državnom odvjetništvu podnijet će se kaznena prijava.

NARUŠAVANJE JAVNOG REDA I MIRA

Parag – reproduciranjem glasne glazbe narušavali javni red i mir

U subotu, 5. rujna 2020. godine nešto prije 23 sata u Paragu, na dvorištu obiteljskih kuća, javni red i mir reproduciranjem glasne glazbe putem zvučnika s pridodanim pojačalima, narušavali su 26-godišnjakinja i 34-godišnjak

Policijski službenici Policijske postaje Čakovec od počinitelja oduzeli su zvučnike.

Protiv okrivljenika zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, podnijet će se optužni prijedlozi Općinskom sudu u Čakovcu.

PROMETNE NESREĆE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim prometnicama evidentirano je pet prometnih nesreća, od čega jedna prometna nesreća s ozlijeđenim osobama u kojoj je teške tjelesne ozljede opasne po život zadobio 57-godišnji biciklist te četiri prometne nesreće s nastalom materijalno štetom.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:

– nepropisna i neprilagođena brzina, jedna prometna nesreća,

– nepoštivanje prednosti prolaska, jedna prometna nesreća,

– nepropisno pretjecanje i obilaženje, jedna prometna nesreća,

– nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag, jedna prometna nesreća,

– ostale greške, jedna prometna nesreća.

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom proteklog vikenda utvrđena je kod dvojice vozača, a najveća koncentracija od 2,84 promila utvrđena je kod 38-godišnjeg vozača osobnog automobila. Spomenuti vozač skrivio je prometnu nesreću s nastalom materijalnom štetom, a koja se dogodila u nedjelju, 6. rujna nešto prije 15 sati u Mačkovcu, Ulici bana Josipa Jelačića.

PROMETNE NESREĆE / ZATVARANJE ŽUPANIJSKIH I LOKALNIH CESTA

U prometnoj nesreći 57-godišnji biciklist zadobio teške ozljede opasne po život

Jučer, 6. rujna 2020. godine oko 21 sat i 50 minuta u Domašincu dogodila se prometna nesreća u kojoj je teške ozljede opasne po život zadobio 57-godišnji biciklist.

Upravljajući biciklom, a da za vrijeme vožnje noću nije bio označen reflektirajućim prslukom ili reflektirajućom odjećom, obavljao je uključivanje u promet s parkirališta ugostiteljskog objekta na kolnik ulice Pere Pintara. Prethodno se nije uvjerio da tu radnju može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu ili imovinu zbog čega je u bočni dio njegovog bicikla, prednjim bočnim dijelom VW Golfa, čakovečkih registarskih oznaka, naletio 28-godišnji vozač, koji je pod utjecajem alkohola od 0,81 promila upravljao kolnikom Ulice Pere Pintara. Nakon sudara došlo je do prevrtanja bicikla te podizanja bicikliste na poklopac motora, vjetrobransko staklo i krov osobnog automobila te potom i do pada na kolnik.

Ozlijeđeni biciklist vozilom hitne medicinske pomoći prevezen je u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno da je u nesreći zadobio teške ozljede opasne po život te je zadržan na liječenju.

Dio kolnika Ulice Pere Pintara zbog obavljanja očevida od 22,45 sati do 1,40 sati bio je zatvoren za sav promet, a koji se odvijao okolnim ulicama.

O prometnoj nesreći dostavit će se izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja