medjimurjepress@gmail.com

Vikend s policijom

Dani vikenda, 31. svibnja te 1. i 2. lipnja 2019. godine

KRAĐE I TEŠKE KRAĐE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave međimurske evidentirano je sedam krađa, gdje je kod jedne počinjena materijalna šteta viša od 1.000 kuna te dvije teške krađe, a od čega izdvajamo:

Provala u obiteljsku kuću

Između 29. svibnja i 2. lipnja, u Turčišću, nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću gdje je ispremetao stvari te ukrao razni nakit i druge predmete.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

Iz automobila ukraden ruksak

U noći s 31. svibnja do 1. lipnja u Dekanovcu, u Kalničkoj ulici, na parkiralištu ispred ugostiteljskog objekta nepoznati počinitelj je iz nezaključanog osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka ukrao ruksak u kojem se nalazio novčanik s novcem i razne osobne stvari.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznene prijave nadležnom državnom odvjetniku.

NESRETNI SLUČAJ

U subotu, 1. lipnja oko 11,30 sati, u Palinovcu, na ribnjaku Športsko ribolovnog društva “Šaran”, 75-godišnjak sa šireg područja općine Donji Kraljevec, neoprezno se približio rubu obale i pao u vodu, nakon čega se nažalost utopio.

Ronioci Javne vatrogasne postrojbe Čakovec pronašli su mrtvo tijelo muškarca.

Na mjesto događaja izašao je mrtvozornik koji pregledom tijela nije pronašao tragove nasilne smrti te je izdao dozvolu za ukop.

O događaju podnijet će posebno izvješće nadležnom državnom odvjetniku.

PROMETNA NESREĆA

U nedjelju, 2. lipnja oko 17,35 sati u Gornjem Hrašćanu, Čakovečkoj ulici dogodila se prometna nesreća u kojoj je 46-godišnji vozač teretnog automobila čakovečkih registarskih oznaka započeo pretjecanje osobnog automobila varaždinskih registarskih oznaka, s kojim je ispred u istom smjeru upravljao 31-godišnji vozač, a koji je počeo pretjecanje osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka s kojim je također u istom smjeru upravljao 67-godišnji vozač. Zbog toga došlo je do udara teretnog automobila u osobni automobil varaždinskih registarskih oznaka. Uslijed udara teretni automobil sišao je izvan kolnika i udario u parkirani osobni automobil čakovečkih registarskih oznaka, betonski stup električne mreže te u betonsko-metalnu ogradu dvorišta kuće. Nadalje, u kočenju osobnog automobila varaždinskih registarskih oznaka došlo je do udara u stražnji dio osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka.

Na mjesto događaja izašla je ekipa hitne pomoći te utvrdila da je 46-godišnji vozač teretnog automobila, nažalost, od zadobivenih ozljeda preminuo na mjestu događaja, dok ostali sudionici prometne nesreće nisu ozlijeđeni.

Zbog obavljanja očevida prometne nesreće promet kolnikom Čakovečke ulice od 17,57 do 21,10 sati bio je zatvoren te se odvijao obilaznim prometnim pravcima.

O prometnoj nesreći podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetniku.

Preminuli vozač teretnog automobila šesta je žrtva na međimurskim prometnicama u ovoj godini.

PROMETNE NESREĆE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim prometnicama dogodile su se ukupno četiri prometne nesreće, od čega jedna prometna nesreća s poginulom osobom u kojoj je smrtno stradao 46-godišnji vozač teretnog automobila te tri prometne nesreće nastala materijalna šteta.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:

  • neprilagođena i nepropisna brzina – jedna prometna nesreća,

  • nepropisno pretjecanje i obilaženje – jedna prometna nesreća,

  • nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag – dvije prometne nesreće.

Prisutnost alkohola u krvi utvrđena je u količini od 1,80 grama po kilogramu, kod 32-godišnjeg vozača osobnog automobila, sudionika prometne nesreće s nastalom materijalnom štetom, koja se dogodila u nedjelju, 2. lipnja oko 15,15 sati u Štrigovi.

RADOVAN GAČAL

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*