medjimurjepress@gmail.com

Vikend s policijom

Dani vikenda 4., 5. i 6. listopada 2019. godine.

TEŠKE KRAĐE I KRAĐE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Na području Policijske uprave međimurske tijekom proteklog vikenda evidentirana je jedna teška krađa te četiri krađe u kojima je procijenjena materijalna šteta manja od 1.000 kuna.

Izdvajamo provalu u osobni automobil:

  1. U subotu, 5. listopada 2019. godine u popodnevnim satima u Gornjem Kuršancu, u blizini rijeke Drave, nepoznati počinitelj je provalio u osobni automobil varaždinskih registarskih oznaka odakle je ukrao torbicu u kojoj se nalazio novčanik s osobnim dokumentima i bankovna kartica.

Materijalna šteta procjenjuje se na više stotina kuna, a protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

NAROČITO DRSKO I NEPRISTOJNO PONAŠANJE

Napali dvojicu mladića

U petak, 4. listopada 2019. godine oko 19,35 sati u Čakovcu, na autobusnom kolodvoru u Čakovcu, Ulici Tome Masaryka, četiri muške osobe 41, 23, 21 i 19-godišnjaci s područja općine Pribislavec, narušavali su javni red i mir na naročito drzak način.

Poradi prijašnjih nesuglasica, ušli su u autobus u kojem su se nalazili 18-godišnjak sa šireg područja grada Mursko Središće i maloljetnik s područja Međimurske županije te su ih verbalno i fizički napali.

U prostorije Policijske postaje Čakovec privedeni su 41, 21 i 19-godišnjaci dok je 23-godišnjak napustio mjesto događaja.

Liječničkim pregledom utvrđeno je da je 19-godišnjak lakše ozlijeđen, dok je maloljetnik teško ozlijeđen te je zadržan na daljnjem liječenju.

Kriminalistička istraživanja su u tijeku.

TEŠKA TJELESNA OZLJEDA

Pronađen teško ozlijeđen mladić

U nedjelju 6. listopada 2019. godine oko 4,45 sati, u Čakovcu, na Trg Republike 20-godišnjak s područja općine Sveti Juraj na Bregu pronađen je kako leži na pločniku. Vozilom hitne pomoći prevezen je u Županijsku bolnicu Čakovec gdje je utvrđeno da je pod utjecajem alkohola u količini od 3,59 grama po kilogramu te da je teško ozlijeđen zbog čega je zadržan na daljnjem liječenju.

Kriminalistička istraživanja su u tijeku.

PROMETNA NESREĆA

Slakovec – ozlijeđena vozačica i putnik u osobnom automobilu

U subotu, 5. listopada 2019.godine oko 5,10 sati u Slakovcu, dogodila se prometna nesreća u kojoj 21-godišnja vozačica osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka, brzinu kretanja vozila nije prilagodila osobinama, stanju i vidljivosti ceste. Zbog toga je u zavoju izgubila nadzor nad vozilom koje je sišlo izvan kolnika i udarilo u kosinu cestovnog jarka te se višestruko prevrnulo.

Vozačica i 23-godišnji putnik vozilom hitne pomoći prevezeni su u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje su zadržani na liječenju, dok će se težina ozljeda i kvalifikacija događaja naknadno utvrditi.

PROMETNE NESREĆE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Tijekom proteklog vikenda na prometnicima Međimurske županije dogodilo se ukupno šest prometnih nesreća, od čega dvije prometne nesreća s ozlijeđenim osobama te četiri prometne nesreće s nastalom materijalnom štetom.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama su:

  • neprilagođena i nepropisna brzina – tri prometne nesreće,

  • nepoštivanje prednosti prolaska – dvije prometne nesreća,

  • ostale greške – jedna prometna nesreća.

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom vikenda utvrđena je u količini od 1,14 grama po kilogramu kod 19-godišnjeg vozača osobnog automobila koji je sudjelovao u prometnoj nesreći s ozlijeđenom osobom, a koja se dogodila u subotu, 5. listopada 2019. godine oko 21,50 sati, u Palinovcu.

INFORMACIJA

„Suzbijanje rizičnih ponašanja mladih – početak školske godine 2019./2020.“.

Povodom početka nove školske godine na području Međimurske županije, odnosno tijekom mjeseca rujna 2019. godine, policijski službenici Policijske uprave međimurske u suradnji s drugim nadležnim službama proveli su pojačane preventivno-represivne aktivnosti.

Više na internetskim stranicama Policijske uprave međimurske.

OBAVIJEST

Dan policije proslavljen i u sportskom duhu

Policijska uprava međimurska u suradnji s Regionalnim klubom IPA Međimurje – Čakovec, Sindikatom policije Hrvatske i Nezavisnim sindikatom djelatnika MUP-a organizirala malonogometni turnir i turnir s malokalibarskim pištoljem.

DANIJELA TURK

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*