Vikend s Pu međimurskom

Dani vikenda, 12., 13. i 14. travnja 2019. godine

KRAĐE I TEŠKE KRAĐE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave međimurske evidentirane su tri krađe, gdje je kod jedne krađe počinjena materijalna šteta viša od 1.000 kuna te tri teške krađe, od čega izdvajamo:

TEŠKE KRAĐE

Ukradeno računalo i električarska oprema

Tijekom nedjelje, 14. travnja u popodnevnim satima u Čakovcu, Ulici bana Josipa Jelačića, nepoznati počinitelj je provalio u hangar odakle je ukrao računalo i raznu električarsku opremu.

Materijalna šteta će se utvrditi po zaprimanju odštetnog zahtjeva.

Provala u vozilo

Tijekom nedjelje, 14. travnja u popodnevnim satima u Gornjem Kuršancu, Ulici Zrinskih, nepoznati počinitelj je provalio u osobni automobil odakle je ukrao torbu sa osobnim stvarima.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko stotina kuna.

Protiv nepoznatih počinitelja se podnose kaznene prijave nadležnom državnom odvjetniku.

KRAĐE

Ukradene torbice

Tijekom noći 14. travnja (u ranim nedjeljnim satima) u Čakovcu, Ulici Katarine Zrinski, u ugostiteljskom objektu, nepoznati počinitelj je ukrao dvije torbice sa novcem, bankovnim karticama, osobnim dokumentima te mobitelima.

Materijalna šteta se procjenjuje na više tisuća kuna.

Protiv nepoznatog počinitelja se podnose kaznene prijave nadležnom državnom odvjetniku.

PREKRŠAJI U CESTOVNOM PROMETU

Uhvaćen u vožnji prije stjecanja prava i zatvoren

U subotu, 13. travnja (početak subote iza ponoći) u Nedelišću, Čakovečkoj ulici ophodnje Postaje prometne policije Čakovec uočila je i pokušala zaustaviti osobni automobil čakovečkih registarskih oznaka. Vozač vozila je odbio postupiti po svjetlosno zvučnim znakovima policijskih službenika te je nastavio vožnju prema južnoj obilaznici grada Čakovca pa je ophodnja krenula u potjeru. U potjeri su se priključile još dvije ophodnje policije. Vozač vozila nastavio je vožnju južnom obilaznicom prema naseljima Štefanec, Mala Subotica, Palovec do naselja Piškorovec, gdje je zaustavio vozilo te se trčeći udaljavao prema šumi. Policijski službenici su ga sustigli te uporabili sredstva prisile i uhitila ga. Utvrđeno je da se radi 25-godišnjaku sa šireg područja općine Nedelišće te da je vozilom upravljao prije stjecanja prava na samostalno upravljanje.

Protiv 25-godišnjaka je podnijet optužni prijedlog zbog prekršaja te obavijesti o počinjenim prekršajima Zakona o sigurnosti prometa na cestama nakon čega je u subotu, 13. travnja u jutarnjim satima doveden nadležnom prekršajnom odjelu, općinskog suda, gdje mu je određeno zadržavanje nakon čega je predan u zatvor.

INFORMACIJE

 1. Prometne nesreće tijekom vikenda

Tijekom proteklog vikenda na prometnicima Međimurske županije dogodile su se ukupno četiri prometne nesreće sa nastalom materijalnom štetom.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama su:

 • nepropisna i neprilagođena brzina, dvije prometne nesreće,

 • nepoštivanje prednosti, jedna prometna nesreća,

 • nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag, jedna prometna nesreća.

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom dana vikenda utvrđena je kod dva vozača i to: vozača osobnog automobila 25-godišnjaka s područja općine Strahoninec, u koncentraciji od 0,72 g/kg alkohola, u prometnoj nesreći s nastalom materijalnom štetom koja se dogodila u subotu, 13. travnja oko 2 sata i 30 minuta u Savskoj Vesi, Radničkoj ulici, te kod vozača osobnog automobila 28-godišnjaka sa šireg područja općine Nedelišće, u koncentraciji od 2,26 g/kg alkohola, u prometnoj nesreći s nastalom materijalnom štetom koja se dogodila u nedjelju, 14. travnja oko 1 sat i 15 minuta u Paragu.

 1. Provedena preventivna akcija „Manje oružja manje tragedija“ i aktivnosti iz projekta „Živim život bez nasilja“ u Paragu i Kuršancu

U subotu, 13. travnja kontakt policajac Policijske postaje Čakovec Tomislav Oletić, policijska službenica za prevenciju Melita Sokač i policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Službe policije Mišel Horvat su od 9 do 10 sati i 30 minuta u naselju Parag te od 11 sati i 30 minuta do 13 sati u naselju Kuršanec, sa Mobilnim preventivnim centrom policije proveli preventivnu akciju „Manje oružja, manje tragedija“ i aktivnosti u sklopu nacionalnog preventivnog projekta „Živim život bez nasilja“.

Više na poveznici https://medjimurska-policija.gov.hr/vijesti/provedene-akcije-manje-oruzja-manje-tragedija-i-zivim-zivot-bez-nasilja-u-paragu-i-kursancu/18632

 1. Provedena modificirana akcija Nadzora vozača mopeda i motocikala

Policijski službenici Policijske uprave međimurske su u nedjelju 14. travnja od 12 do 18 sati proveli operativnu akciju Nadzor vozača mopeda i motocikala“. Tijekom provođenja akcije vremenski uvjeti bili su nepovoljni za promet mopeda i motocikala (padala je kiša, kolnik mokar) pa nisu prometovali.

Utvrđeno je ukupno 48 prekršaja kod ostalih vozača iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega:

– 18 prekršaja nepropisne brzine kretanja i to:

  • u naselju do 10 km/h veća od dopuštene – tri prekršaja,

  • u naselju 10-20 km/h veća od dopuštene – 11 prekršaja,

  • u naselju 20-30 km/h veća od dopuštene – tri prekršaja,

  • u naselju 30-50 km/h veća od dopuštene – jedan prekršaj,

– prekršaj nepropisnog parkiranja,

– četiri prekršaja nepropisne uporabe mobitela za vrijeme vožnje,

– prekršaj upravljanja neregistriranim vozilom,

– prekršaj upravljanja motornim vozilima prije stjecanja prava na upravljanje,

– 15 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa,

– osam ostalih prekršaja.

Najveća izmjerena brzina kretanja vozila u naseljenom mjestu od 88 km/h, na dijelu ceste gdje je ograničenje brzine 50 km/h, utvrđena je u 15 sati i 15 minuta u Novom Selu Rok, Ulici Rade Končara, kod 21-godišnjeg vozača osobnog automobila sa šireg područja općine Mala Subotica.

(Nenad Risek)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*