medjimurjepress@gmail.com

Vikend uz policiju

Dani vikenda 20., 21. i 22. rujna 2019. godine

TEŠKE KRAĐE I KRAĐE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Na području Policijske uprave međimurske tijekom proteklog vikenda evidentirane su dvije teške krađe i sedam krađa, od čega je u pet krađa nastala materijalna šteta veća od 1.000 kuna, dok je u dvije preostale krađe nastala šteta manja od 1.000 kuna.

Izdvajamo krađu osobnog automobila u Totovcu i provalu u kuću u Pribislavcu.

1) U noći s 20. na 21. rujna 2019. godine (s petka na subotu) u Totovcu, na parkiralištu ispred ugostiteljskog objekta u Čakovečkoj ulici, nepoznati počinitelj ukrao je osobni automobil “Renault Megane”, čakovečkih registarskih oznaka, vlasništvo 58-godišnjaka. Počinitelj je ušao u nezaključani automobil te ga je pomoću originalnih ključeva, koji su bili ostavljeni u kontakt bravi, stavio u pogon te se njime odvezao u nepoznatom pravcu.

Policijski službenici Policijske postaje Čakovec, u subotu, 21. rujna nešto prije 12 sati u Puščinama, na makadamskom putu u produžetku Ulice Matije Gupca, pronašli su ukradeni Megan. Nakon očevida vozilo je vraćeno vlasniku.

Protiv počinitelja, nadležnom državnom odvjetništvu podnijet će se kaznena prijava zbog počinjenja kaznenog djela neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari.

Između 5. srpnja i 21. rujna 2019. godine u Pribislavcu, Ulici Vladimira Nazora, nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću, vlasništvo 38-godišnjakinje, odakle je ukrao nekoliko aluminijskih radijatora.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

PROMETNE NESREĆE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim prometnicama dogodile su se ukupno tri prometne nesreće, od čega jedna prometna nesreća s ozlijeđenim osobama u kojima su lakše ozlijeđena dvojica vozača osobnih automobila te dvije prometne nesreće s nastalom materijalnom štetom.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:

  • vožnja na nepropisnoj udaljenosti, dvije prometne nesreće,

  • nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag, jedna prometna nesreća.

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom vikenda utvrđena je kod trojice vozača, a najveća koncentracija od 2,43 promila utvrđena je kod 46-godišnjeg vozača osobnog automobila. Alkoholizirani vozač skrivio je prometnu nesreću s ozlijeđenim osobama, a koja se dogodila u petak, 20. rujna oko 17 sati na kolniku lokalne ceste između Hodošana i Goričana.

POŽARI NA GRAĐEVINSKIM OBJEKTIMA

U petak, 20. rujna 2019. godine oko 20 sati i 30 minuta u polju zvanom “Borovje”, nedaleko Orehovice, izbio je požar na drvenoj vikendici, vlasništvo 58-godišnjakinje.

Vikendica je u požaru u potpunosti izgorjela, kao i pokućstvo koje se nalazilo u njenoj unutrašnjosti. Materijalna šteta procjenjuje se na dvadesetak tisuća kuna.

Požar su ugasili pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Čakovec i lokalnog dobrovoljnog vatrogasnog društva.

INFORMACIJE

  1. Sajam sigurnosti i prevencije 2019.

Sajam sigurnosti i prevencije 2019. organiziran je u suradnji s Vijećima za prevenciju Međimurske županije i Grada Čakovca te Policijske uprave međimurske. Ovogodišnji sajam je šesti po redu, a njegove jedinstvene i specijalizirane aktivnosti održat će se u utorak, 24. rujna na otvorenim terenima kod SRC-a Mladost u Čakovcu (u slučaju lošeg vremena u dvorani Graditeljske škole u Čakovcu).

Svečana akademija povodom otvorenja Sajma sigurnosti i prevencije 2019. i obilježavanja Dana policije počinje u 11 sati u velikoj dvorani Srednje škole Čakovec, Ulici Jakova Gotovca 2.

Ulaz na sajam za sve posjetitelje je besplatan. Vrata sajma otvaraju se u 10 sati, a zatvaraju u 16 sati.

I ove godine očekuje se dolazak i posjet Sajmu sigurnosti i prevencije, potpredsjednika Vlade Republike Hrvatske i ministra unutarnjih poslova, dr. sc. Davora Božinovića.

Izjave za medije predviđene su za oko 12 sati, odmah nakon završetka svečane akademije.

  1. Utrka građana i policije: “Trčanjem do boljeg mentalnog zdravlja”

I ove godine, tijekom obilježavanja Dana policije, održat će se već tradicionalna utrka građana i policije. Pozivamo naše sugrađane i njihove najmlađe, za koje je ove godine utrka organizirana u pet kategorija sukladno uzrastu, da nam se pridruže u proslavi plavoga načina života.

“Trčanjem do boljeg mentalnog zdravlja” naziv je ove utrke, koja će se održati 28. rujna 2019. godine na zagrebačkom Jarunu.

Više na poveznici.

RADOVAN GAČAL

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*