Vladimir Faber o stanju sigurnosti u Međimurju

Savjetnik u Pu međimurskoj Vladimir Faber danas je medijima dao kratki osvrt na stanje sigurnosti na području Međimurske županije izdvoivši dvije važne komponente.

Ona statistička, govori da je trend kriminaliteta u padu i bilježi pozitivne pomake. Kako je rekao, bilježi se pad kriminaliteta za 10%. Međutim, napomenuo je da se uvijek zapravo pita koja je stvarna brojaka, jer istraživanje od prošle godine govore da je kriminaliteta dva i po put veći. Bez obzira s stanjem sigurnosti policija i dalje nije zadovoljna. Kako je u tijeku reforma policijske uprave, nada se do kraja godine povećanju broja zaposlenika, što će se bitno odraziti na kvalitetu rada Pu međimurske.

Ono na što treba upozoriti javnost Međimurja je stanje sigurnosti u cestovnom prometu Prošle godina čak s 11 poginulih, a  ove već dvije poginule osobe.  Zabrinjava činjenica na karakterističnost da su nesreće u 90% slučajeva izazvali vozači pod utjecajem alkohola. To je tema koja zaslužuje veću pažnju i mobilnost. U izradi je novi Zakon o sigurnosti u prometu, a do tada Pu međimurska provoditi će brojne preventivne akcije na prometnicama Međimurja.

(rd)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*