Međimurje Press
Policija

Vozač Golfa preminuo uslijed zastoja rada srca

Ponedjeljak, 24. veljače 2020. godine

NESRETNI SLUČAJ

Vozač Golfa preminuo uslijed zastoja rada srca

Jučer, 24. veljače 2020. godine oko 12 sati i 20 minuta na kolniku lokalne ceste između Donjeg Vidovca i Svete Marija, 66-godišnji vozač VW Golfa, čakovečkih registarskih oznaka, uslijed bolesti vozilom je sišao izvan kolnika na travnatu površinu. U nastavku kretanja prednjim dijelom udario je u smjerokazni stupić, nakon čega se automobil zaustavio na travnatoj površini.

Na mjestu događaja vozaču je pružena liječnička pomoć, ali je nakon bezuspješne reanimacije konstatirana smrt.

Mrtvozorničkim pregledom utvrđeno je kako je 66-godišnji vozač preminuo uslijed zastoja rada srca.

O događaju izvijestit će se nadležno državno odvjetništvo.

DOPUNA INFORMACIJE – KRAĐE

  1. Dvojica mladića osumnjičena za krađu

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako su 19-godišnjak i 21-godišnjak s područja općine Pribislavec, počinili kazneno djelo krađe.

Naime, sumnja se da su u srijedu, 12. veljače 2020. godine oko 13 sati u Čakovcu, Ulici dr. Ante Starčevića, iz dvorišta privatnog poduzeća, ukrali nekoliko stotina komada energetskog pića.

Materijalan šteta procijenjena je na nešto više od tisuću kuna.

Protiv osumnjičenog dvojca podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

  1. Maloljetnik osumnjičen za krađu bicikla

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je maloljetnik s područja Međimurske županije, počinio kazneno djelo krađe.

Sumnja se kako je u srijedu, 12. veljače 2020. godine nešto poslije 15 sati u Nedelišću, Ulici maršala Tita, ispred frizerskog salona ukrao nezaključani bicikl, vlasništvo 53-godišnjakinje.

Materijalna šteta procijenjena je na 1.500,00 kuna.

Policijski službenici Policijske postaje Čakovec pronašli su ukradeni bicikl, te ga vratili vlasnici.

Protiv maloljetnog osumnjičenika podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

INFORMACIJA

Najava akcije “Pješaci i vozači bicikla oprez!”

U srijedu, 26. veljače od 6 do 8 sati i od 17 do 20 sati, policijski službenici Policijske uprave međimurske provest će preventivno-represivnu akciju “Pješaci i vozači bicikla oprez!”.

Obzirom na smrtno stradavanje pješaka u cestovnom prometu početkom ove godine, prvenstveni cilj akcije je pojačanim nadzorom pješaka i biciklista povećati sigurnost te kategorije sudionika u prometu, te podići svijest o potrebi, ali i zakonskoj obvezi njihovog obilježavanja reflektirajućim materijama.

Tijekom akcije posebna pozornost posvetit će se pravilnom kretanju pješaka i pravilnom prelasku kolnika, te označavanju reflektirajućim materijama.

Ujedno, kontrolirat će se biciklisti koji ne prelaze ispravno obilježeni pješački prijelaz s obzirom na učestale pritužbe ostalih sudionika u prometu. Također, policijski službenici nadirat će pravilno kretanje biciklista (strana kretanja), označavanje reflektirajućim materijama, kao i na tehničku ispravnost bicikla.

Tijekom akcije policijski službenici pješacima i biciklistima dijelit će reflektirajuće prsluke i reflektirajuće trakice.

Glasnogovornik

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja