Vozači pripazite na djecu

KRAĐA

Jučer, 16. ožujka u večernjim satima u Maloj Subotici, ispred kafića u Ulici Alojzije Stepinca, iz stalka za bicikle nepoznati počinitelj ukrao je nezaključani bicikl i time 22-godišnjeg vlasnika oštetio za nekoliko tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

DOPUNA INFORMACIJE ZA TEŠKU KRAĐU

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su maloljetnik i 25-godišnjak s područja grada Preloga, počinili kazneno djelo teške krađe.

Naime, u noći s 9. na 10. ožujka u Prelogu, Sajmišnoj ulici, provalili su skladišne prostorije nogometnog kluba te ukrali četiri sanduka s punim bocama piva. Materijalna šteta procjenjuje se na 600 kuna.

Tijekom istraživanja pronađen je dio ukradenih predmeta te je vraćen predstavniku oštećenog nogometnog kluba.

Prema maloljetnom te protiv punoljetnog osumnjičenika podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

PROMETNE NESREĆE

U proteklih nekoliko dana na međimurskim prometnicama dogodile su se dvije prometne nesreće u kojima su stradala djeca, pješaci.

Prva nesreća dogodila se u utorak, 14. ožujka oko 12 sati i 30 minuta u Čakovcu na Trgu Eugena Kvaternika, kada je 52-godišnja vozačica Ford Fieste, čakovečkih registarskih oznaka, naletjela prednjim dijelom vozila na dijete-pješaka, koje je pretrčavalo kolnik pored obilježenog pješačkog prijelaza.

Druga nesreća dogodila se jučer, 16. ožujka oko 15 sati i 40 minuta u Svetom Juraju u Trnju u kojoj je 20-godišnji „mladi vozač“ Opel Corse, čakovečkih registarskih oznaka, prednjim dijelom vozila udario u dijete-pješaka, koje je također neoprezno pretrčavalo kolnik bez da se prethodno uvjerilo da može priječi na suprotnu stranu na siguran način.

Na sreću u obje nesreće djeca (pješaci) su prošla s lakšim ozljedama.

Skrećemo pažnju svim sudionicima u cestovnom prometu, posebice vozačima motornih vozila da obrate pažnju, posebice na naše najmlađe sudionike u prometu. Djeca ponekad zbog svoje razigranosti, nepažljivo prelaze kolnik. Vozači, kada primijetite djecu u blizini kolnika usporite i uz dodatan oprez upravljajte svojim vozila kako bi tako spriječili prometne nesreća u kojima stradavaju djeca.

Roditelje molimo da svoje mališane dodatno upozore kako je prometnica potencijalno opasno mjesto te da svako neoprezno i nepravilno kretanje kolnikom može imati kobne posljedice.

Zakon o sigurnosti prometa na cestama propisuje kako se pješak ne smije kretati, ni zadržavati na kolniku, već se mora kretati nogostupom ili drugom površinom određenom za kretanje pješaka, odnosno prikladnom površinom pokraj kolnika. Iznimno, kada ne postoje takve površine, pješak se može kretati kolnikom, ali što bliže rubu kolnika, i to na način kojim ne ometa i sprečava promet vozila (izvan naselja dužan se kretati uz lijevi rub kolnika u smjeru kretanja). Na kolniku je zabranjeno igranje, vožnja dječjim biciklom, romobilom i koturaljkama (rolama). Svakako, kolnik gdje oni postoje, potrebno je prelaziti na obilježenim pješačkim prijelazima, pažljivo i najkraćim putem te nakon što smo se uvjerili da to možemo učiniti na siguran način.               

INFORMACIJA

Povodom Svjetskog dana potrošača održano predavanje o sigurnosti djece na Internetu 

U srijedu, 15. ožujka Udruga za zaštitu potrošača “Međimurski potrošač“ uz potporu Grada Preloga, organizirala je javnu tribinu kako bi obilježila Svjetski dana zaštite potrošača.

Svojom nazočnošću održavanje tribine podržali su župan Međimurske županije, Matija Posavec, gradonačelnik Grada Preloga, Ljubomir Kolarek te mnogi drugi uzvanici i gosti.

Više na poveznici, http://medjimurska.policija.hr/MainPu.aspx?id=255860.

(rg)

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*