Vozilom na policijskog službenika

Srijeda, 10. travnja 2019. godine

TEŠKA KRAĐA

Zahvaljujući reakciji građana uhvaćeni provalnici

U srijedu, 10. travnja oko 15 sati i 40 minuta u Turčišću, dvojica nepoznatih počinitelja pokušali su izvršiti provalu u kuću tako da su potrgali zaštitnu mrežicu za insekte na otvorenom prozoru sobe, na visini do 2 m od tla, nakon čega je jedan podigao drugog kako bi kroz nastali otvor ušao u kuću. U dovršetku kaznenog djela spriječeni su dolaskom vlasnice, nakon čega su dali u bijeg.

Provalnici su uhvaćeni zahvaljujući reakciji građanina, koji ih je uočio u bijegu i zadržao do dolaska policijskih službenika. Utvrđeno je da se radi o 21-godišnjaku sa šireg područja općine Mala Subotica i djetetu sa područja Međimurske županije.

Protiv 21-godišnjaka će se podnijeti kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela Teška krađa u pokušaju te će tijekom 11. travnja biti predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske, dok će se za dijete podnijeti posebno izvješće, nadležnom državnom odvjetniku.

KRAĐA

Ukraden novac iz stana

Između 7. i 10. travnja u Čakovcu, Ulici Ivana plemenitog Zajca, iz nezaključanog stana, nepoznati počinitelj je ukrao novac.

Materijalna šteta se procjenjuje na više desetaka tisuća kuna.

Protiv nepoznatog počinitelja se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

NAPAD NA SLUŽBENU OSOBU

Vozilom na policijskog službenika

U srijedu, 10. travnja oko 1 sat na križanju cesta Trnovec, Gornji Hrašćan Macinec, dvojica policijskih službenika su uporabom svjetleće stop tablice zaustavljali vozilo bugarskih nacionalnih oznaka koje je dolazilo iz Macinca. Vozač prilikom nailaska na križanje označeno znakom „Stop“ nije zaustavio svoje vozilo, već je ubrzao te nastavio vožnju prema službenom vozilu, odnosno prema policijskom službeniku.

Nakon što je vozač prošao kroz križanje, policijski službenik bio je prisiljen skočiti u stranu, kako bi izbjegao nalet vozila koje se potom zaustavilo. Kako je vozač i dalje pokušao nastaviti vožnju, policijski službenici su uporabili sredstva prisile i uhitili vozača. Pregledom osobnih dokumenata utvrđeno je da se vozač 25-godišnji državljanin Gruzije.

Protiv 25-godišnjaka je podnijeta kaznena prijava zbog kaznenog djela Napad na službenu osobu, nadležnom državnom odvjetniku te je u četvrtak, 11. travnja predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske.

INFORMACIJA

Maloljetnik ozlijedio dijete

U srijedu, 10. travnja oko 13 sati i 30 minuta u Kuršancu, Vrtnoj ulici, u dvorištu, maloljetnik s područja Međimurske županije, igrao se bacanjem noža u zrak, prilikom čega je nož slučajno pao na dijete, koje se u tom trenutku nalazilo u dvorištu.

Djetetu su u Županijskoj bolnici Čakovec okvalificirane teške tjelesne ozljede.

Kriminalistička istraživanju su u tijeku.

(Nenad Risek)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*