Zagađenje okoliša

Dani vikenda, 7., 8. i 9. prosinca 2018. godine

KRAĐE I TEŠKE KRAĐE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave međimurske evidentirane su dvije krađe, gdje je počinjena materijalna šteta manja od 1.000 kuna i tri teške krađe.

Izdvajamo:

TEŠKA KRAĐA

Provala u trgovinu

Tijekom noći s 6. na 7. prosinca u Prekopi, nepoznati počinitelj je provalio u trgovinu odakle je ukrao novac, cigarete i alkoholna pića.

Materijalna šteta se procjenjuje na nekoliko tisuća kuna.

Protiv nepoznatog počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

NEOVLAŠTENA PROIZVODNJA I PROMET DROGAMA

Dvojac osumnjičen za kaznena djela iz domena droga

U petak, 7. prosinca u popodnevnim satima u Prelogu, zatečen je 21-godišnjak sa šireg područja grada Preloga u posjedovanju 54,2 grama droge amfetamin. Temeljem naloga Županijskog suda u Varaždinu pretražena je kuća koju koristi mladić, gdje je pronađeno i oduzeto 106,2 grama marihuane, 8,2 grama bijelog kristalnog praha nalik na drogu MDMA, tri doze (markice) nalik na LSD i digitalna vaga.

Također, u nastavku kriminalističkog istraživanja u subotu, 8. prosinca temeljem naloga Županijskog suda u Varaždinu pretražena je kuća na području grada Čakovca, kojom se koristi 20-godišnjak sa šireg područja općine Podturen, gdje je pronađeno i oduzeto šest pizeva tzv. „suza“ nalik na drogu MDMA, 58 tableta nepoznatog sadržaja, digitalna vaga i više od 100 PVC vrećica te novac u iznosu od nekoliko tisuća kuna.

Protiv obojice osumnjičenih podnijete su kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu, zbog počinjenih kaznenih djela u svezi s neovlaštenim posjedovanjem i prodajom droge.

Fotografije oduzetih predmeta možete preuzeti na internetskim stranicama Policijske uprave međimurske.

ZAGAĐENJE OKOLIŠA

Razliveno nekoliko desetaka litara lož ulja

U subotu 8. prosinca, u Banfiju, popodnevnim satima prilikom utovara spremnika na vozilo, vlasnik kuće uz pomoć nekoliko osoba iz podruma radi odvoza izvadio je metalni spremnik za lož ulje, dok se u njemu nalazilo nekoliko desetaka litara ulja.

Prilikom utovara došlo je do istjecanja lož ulja, koje se nalazilo u spremniku te je iscurilo u jarak uz kolnik državne ceste, a potom iz jarka u potok „Razkrižje“ koji se ulijeva u potok „Ščavnicu“ u Republici Sloveniji. Onečišćenje je nastalo u dužini od oko 1000 metara.

Na mjesto događaja izašla je vodopravna inspektorica koja je poduzela mjere iz svoje nadležnosti.

Angažirani su djelatnici privatne tvrtke radi sanacije onečišćenja i uklanjanja mrlja.

O događaju se podnosi izvješće.

INFORMACIJA

Prometne nesreće tijekom vikenda

Tijekom proteklog vikenda na prometnicima Međimurske županije dogodile su se ukupno četiri prometne nesreće, od čega jedna s ozlijeđenom osobom gdje je lakše ozlijeđen pješak (dijete) i tri s nastalom materijalnom štetom.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama su:

nepropisna i neprilagođena brzina – tri prometne nesreće,

vožnja na nepropisnoj udaljenosti – jedna prometna nesreća.

Prisutnost alkohola u organizmu, u količini od 2,47 grama po kilogramu, utvrđena je kod 37-godišnjeg vozača osobnog automobila koji je u nedjelju, 9. prosinca oko 22,40 sati, na državnoj cesti između Donjeg Vidovca i Donje Dubrave, sudjelovao u prometnoj nesreći s nastalom materijalnom štetom.

(Nenad Risek)

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*