Zamjenik glavnog ravnatelja policije Dražen Vitez danas u Čakovcu

DOPUNA INFORMACIJE ZA TEŠKU KRAĐU

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su 20-godišnjak i 30-godišnjak s područja općine Pribislavec te maloljetnik s područja Međimurske županije, počinili kazneno djelo teške krađe.

Sumnja se da su u subotu, 16 rujna u poslijepodnevnim satima u Čakovcu, Trnavskoj ulici, provalili  u radionu, vlasništvo privatnog poduzeća, odakle su ukrali akumulatore, razne setove ručnog alata i kolica za prijevoz alata. Materijalna šteta procjenjuje se na petnaestak tisuća kuna. Tijekom istraživanja policijski službenici Policijske postaje Čakovec pronašli su dio ukradenih predmeta i vratili ih predstavniku oštećenog poduzeća.

Protiv punoljetnih osumnjičenika te prema maloljetnom osumnjičeniku podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetniku, kao dopuna prethodno dostavljene kaznene prijave protiv nepoznatog počinitelja.

Napomena: fotografije pronađenih predmeta možete preuzeti na internetskim stranicama PU međimurske

INFORMACIJA

  • Projekt EDWARD – Europski dan bez poginulih u prometu 

Na inicijativu TISPOL-a, mreže prometnih policija Europe i ove godine u četvrtak, 21. rujna organizira se „Europski dan bez poginulih u prometu“ – projekt  EDWARD.

Cilj projekta je da toga dana nitko ne pogine na cestama, ali naravno svaki dan bi trebao biti EDWARD dan. Samo zajedničkim trudom možemo značajno pridonijeti daljnjem smanjenju smrtnog stradavanja i teškog ozljeđivanja u prometnim nesrećama te nastojati da takvo stanje bude konstanta.

Dugoročni cilj projekta je održivo smanjenje broja poginulih i teško ozlijeđenih na prometnicama širom svijeta.

I policijski službenici svih policijskih postaja Policijske uprave međimurske priključit će se provođenju ovog projekta. Tijekom četvrtka (21. rujna) pojačat će preventivne i represivne aktivnosti s ciljem suzbijanja najtežih prometnih prekršaja, a koji direktno utječu na stanje sigurnost cestovnog prometa.

  • Konferencija za medije povodom predstavljanja novog načelnika Policijske uprave međimurske

Danas (srijeda), 20. rujna s početkom u 11:30 sati (konferencijska dvorana na I. katu zgrade Policijske uprave međimurske) na izvanrednoj konferenciji za medije zamjenik glavnog ravnatelja policije, Dražen Vitez predstavit će novoizabranog načelnika Policijske uprave međimurske, g. Ivana Sokača i pritom mu uručiti rješenje o postavljenju.

  • Stanje sigurnosti u prometu na cestama Međimurske županije

Na području Policijske uprave međimurske tijekom prvih osam mjeseci ove godine dogodilo se ukupno 519  prometnih nesreća, odnosno 45  prometnih nesreća više u odnosu na isto prošle godine (474), što predstavlja porast za 9,45%.

Više na poveznici, http://medjimurska.policija.hr/MainPu.aspx?id=267527.

(Radovan Gačal)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*