Zaplijenjena droga

Četvrtak, 13. rujna 2018. godine

TEŠKA KRAĐA

Provala u trgovinu

Tijekom noći s 12. na 13. rujna (sa srijede na četvrtak) u Čakovcu, Ulici kralja Tomislava, nepoznati počinitelj provalio je trgovinu odakle je ukrao novac.

Materijalna šteta se procjenjuje na nekoliko tisuća kuna.

Protiv nepoznatog počinitelja se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

NEOVLAŠTENO POSJEDOVANJE DROGE

Na graničnom prijelazu zaplijenjena droga

Tijekom noći s 13. na 14. rujna (sa četvrtka na petak) na Međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu Goričan II, na ulazu u Republiku Hrvatsku, u dva odvojena slučaja s osobnim vozilima čeških i slovačkih registarskih oznaka, graničnoj kontroli pristupili su 29- godišnji češki državljanin i 27-godišnji slovački državljanin.

U cilju sprječavanja krijumčarenja droga preko državne granice izvršen je pregled osoba, prtljage i vozila te je kod 29-godišnjaka pronađena i oduzeta zelena biljna materija nalik na drogu marihuanu, mase 8,8 grama i jedna vrećica ispunjena s zelenom praškastom materijom nalik na drogu MADMA ecstasy, mase 0,5 grama.

Kod 27-godišnjaka pronađena je i oduzeta zelena biljna materija nalik na drogu marihuanu mase 3,6 grama.

Obojici su izdani prekršajni nalozi za prekršaje iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga te su novčano kažnjeni.

INFORMACIJE

Najava akcije „Alkohol“

U noći s 15. na 16. rujna (sa subote na nedjelju) od 23 do 5 sati policijski službenici Policijske uprave međimurske provesti će aktivnosti iz operativne akcije „Alkohol“.

Ova akcija prvenstveno je usmjerena na suzbijanje prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola. Ujedno, tijekom akcije suzbijat će se svi oblici grubog kršenja prometne discipline, kao i drugi prekršaja koji su u uzročno posljedičnoj vezi s nastankom prometnih nesreća, posebice s najtežim posljedicama.

Dobro je podsjetiti!

Alkohol je jedan od najčešćih uzročnika stradavanja u prometu. Ako sjedate za volan, postoji samo jedan izbor – bez alkohola. Vaš život je predragocjen da biste ga utopili u alkoholu. Vozače pozivamo da nakon konzumacije alkoholnih pića ne sudjeluju u prometu.

Ponovno podsjećamo da se upravljanjem pod utjecajem alkohola povećava rizik događanja prometnih nesreća. Tako kod koncentracije alkohola 0,5 promila postoji dva puta veći rizik od prouzrokovanja prometne nesreće, dok je kod koncentracije od 1,2 promila taj rizik 35 puta veći.

Stoga, pozivamo sve vozače da nakon konzumacije alkoholnih pića ne upravljaju vozilima u prometu na cesti.

  1. Najava akcije „Focus on the road – distrakcija“

Između 17. i 23. rujna 2018. godine, policijski službenici Policijske uprave međimurske kroz redovnu službu provesti će akciju Focus on the road – distrakcija“.

Akcija će se usmjeriti na:

  1. suzbijanje prekršaja nepropisnog korištenja mobitela i dr. uređaja, nekorištenja sigurnosnog pojasa te distrakcije,

  2. suzbijanje grubog kršenja prometne discipline (bezobzirno ponašanje sudionika u prometu).

Distrakcija je oblik vozačeve nepažnje – situacija u kojoj se zadatak obavlja bez potpune, fokusirane pažnje.

Ova akcija usklađena je sa akcijama Europske unije za 2018. godinu a sukladno navedenom terminu provodi se na području svih policijskih uprava u Republici Hrvatskoj.

U srijedu, 19. rujna od 8 do 14 sati akcija će se provesti u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave varaždinske.

  1. EDWARD – Europski dan bez poginulih u prometu

U srijedu, 19. rujna, na inicijativu TISPOL-a, mreže prometnih policija Europe već treću godinu za redom organizira se „Europski dan bez poginulih u prometu“ – projekt EDWARD

Policijski službenici policijskih postaja Policijske uprave međimurske priključit će se provođenju ovog projekta. Tijekom srijede, 19. rujna, pojačano će provoditi preventivne i represivne aktivnosti s ciljem suzbijanja najtežih prometnih prekršaja, a koji direktno utječu na stanje sigurnost cestovnog prometa.

Dugoročni cilj ovog europskog projekta je smanjivanje i održavanje niskog broja poginulih i teško ozlijeđenih na cestama u svijetu te senzibilizacija svih sudionika u prometu na promjenu ponašanja i stavova.

Svrha ovog projekta je da svi sudionici u prometu kritički promisle – makar i na par minuta – o rizicima s kojima se suočavaju i o rizicima kojima izlažu ostale sudionike u prometu.

(Danijela Turk)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*